Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 29. apríl 2021

Vytvorte si doma súkromnú galériu

Priniesť do svojho interiéru štýl a dizajn sa dá rôznymi spôsobmi. Jedným z tých najjednoduchších a zároveň veľmi efektných je vytvorenie plagátovej galérie.

Vytvorte si doma súkromnú galériu

Priniesť do svojho interiéru štýl a dizajn sa dá rôznymi spôsobmi. Jedným z tých najjednoduchších a zároveň veľmi efektných je vytvorenie plagátovej galérie. Pomocou trendy plagátov, ktoré sa dnes tešia veľkej popularite môžete svoje bývanie osviežiť a vyšperkovať do detailov. Zároveň nimi podčiarknete svoj štýl a okamžite vytvoríte novú atmosféru.

@_fashionsabs

Vytvoriť štýlovú domácu galériu nemusí byť vždy jednoduché, avšak existuje niekoľko overených trikov, vďaka ktorým sa vám podarí do svojho domova priniesť dávku dizajnu a štýlu. Nemusí to však byť len v podobe obrazov s vysokou cenovkou, zaujímavý efekt dosiahnete aj pomocou plagátov, ktoré sa dnes tešia obroskej popularite.

Ich rôznorodosť v dizajne či veľkosti vám umožní vyskladať si presne takú galériu, akú ste si vysnívali. V ponuke Desenio si môžete vyberať z ikonických diel majstrov maliarov, z preslávených fotografií, ale aj abstraktných minimalistických motívov alebo prírodnej témy. Jednoducho každý si nájde presne to, čo hľadá.

Ako si však v takmer nekonečných možnostiach vybrať tie správne dizajny a ešte ich aj nakombinovať tak, aby pôsobili ako skutočný interiérový doplnok? Stačí sa riadiť základnými tipmi, ktoré vám pomôžu pomocou plagátov vytvoriť celok, ktorý bude každodenným potešením pre oko.

Tematicky

Zrejme najjednoduchším spôsobom, ako vytvoriť svoju domácu galériu je riadenie sa témou. Stačí si zvoliť, akú atmosféru a s ňou súvisiacu tému by ste chceli do interiéru priniesť. Obľúbené sú napríklad rastlinné motívy, cestovateľské dizajny, alebo farebne monochromatické plagáty. Všetky vaše vybrané kúsky by mala teda prepájať buď téma alebo farebná paleta, čo bude opticky prepájať všetky plagáty.

1@desenio

Hlavný bod

Vašou ďalšou možnosťou je určenie centrálneho bodu vašej galérie, ktorý bude plniť úlohu hlavného plagátu. Dopĺňať by ho mali súvisiace plagáty v menších veľkostiach. Táto technika je ideálna v prípade, že chcete upriamiť pozornosť na konkrétnu dizajn a tým podčiarknuť jeho atmosféru. Doplnkové plagáty by sa mali niesť buď v rovnakej téme alebo farebnej palete.

2@desenio

Prekvapivé umiestnenie

Ak nemáte množstvo priestoru na stene, zvážiť môžete aj netypické umiestnenie plagátov. Nenechajte sa obmedzovať rozmiestnením a vyskúšajte napríklad vertikálnu organizáciu, ktorá pôsobí prekvapivo a zároveň veľmi trendy. Takéto umiestnenie sa hodí napríklad pozdĺž dverí či knižníc či na schodiská.

artfullywalls@artfullywalls 

Ďalšou netypickou možnosťou je vytvorenie galérie v rohu miestnosti. Ak máte kút, ktorý zíva prázdnotou a chceli by ste ho niečim ozvláštniť, plagáty sú ideálnou voľbou. Najlepšie na tejto stratégii je, že sa hodí do akejkoľvek miestnosti, či už do spální, jedální alebo do kuchýň, je to o vašej predstavivosti.

3@desenio

Minimalisticky

Ak ste fanúšikom minimalizmu a uprednostňujete čistotu a jednoduchosť, táto metóda je pre vás ako stvorená. V ponuke Desenio nechýbajú ani takéto dizajny, medzi ktorými nájdete aj veľmi populárne line drawings plagáty. Vyberte si niekoľko takýchto kúskov v rovnakých alebo monochromatických vyhotoveniach a vaša jednoduchá, no pôsobivá galéria je na svete.

sammyrees @sammyrees_

Eklekticky

V prípade, že ste naladení na úplne opačnú vlnu maximalizmu, choďte do toho naplno a skombinujte rôzne štýly, veľkosti či farby. Tento typ galérie je o niečo ťažšie vyskladať, no výsledok je vždy efektný. Nájsť totiž plagáty, ktoré síce budú rôznorodé, no zároveň pôsobia ako celok si vyžaduje cit pre detail.

mph art interiors@mph_art_interiors

Do páru

Aj v prípade, že nemáte priestor na veľkolepú plagátovú galériu môžete do svojho priestoru priniesť dávku umenia. Dvojica plagátov v rovnakej téme alebo farebnej palete je niekedy presne to, čo interiéru chýba. Výhodou takéhoto dua je aj to, že sa dá veľmi jednoducho umiestniť na rôzne miesta a do rôznych priestorov. Krásne vyniknú napríklad položené na komode, zavesené po bokoch iného umeleckého diela, zrkadla či nástennej dekorácie, alebo jednoducho umiestnené vedľa seba nad posteľou. Predstavivosti sa medze nekladú.

inclassicfashion@inclassicfashion

Vytvorte si aj vy svoju domácu galériu, ktorá vám bude robiť radosť každý deň a prineste do svojho priestoru dávku umenia a dizajnu. Vyberte si svoje plagáty na https://desenio.sk/.

Foto: Instagram

902

Súvisiace články