Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 22. apríl 2021

Watches & Wonders: Novinky od svetových hodinkových značiek

Prestížny hodinársky veľtrh Watches & Wonders aj tento rok predstavil to najlepšie z hodinárskeho umenia. Od 7.

Watches & Wonders: Novinky od svetových hodinkových značiek

Prestížny hodinársky veľtrh Watches & Wonders aj tento rok predstavil to najlepšie z hodinárskeho umenia. Od 7. do 13.apríla tak odprezentovali elitné značky v tejto sfére novinky vo svojom portfóliu, ktoré nadchnú každého milovníka hodiniek, dizajnu, luxusu či inovácií. Tými najzaujímavejšími vás prevedieme.

 

Cartier

Ku stáliciam veľtrhu patrí značka Cartier, ktorá je známa svojou vyšperkovanou estetikou, ale aj inovátorským prístupom. Na veľtrhu predstavila 3 nové modely - slávnu klasiku Tank Must, unikátne hodinky Cloche de Cartier a neobmedzenú kreativitu v podobe Cartier Libre.

Model Tank Must je inšpirovaný hodinkami Tank Louis Cartier, no skrýva v sebe inovatívny prístup v podobe fotovoltaického quartzového strojčeku, ktorý sa nabíja svetlom. Jeho remienok bol vyrobený zo 40% zložiek rastlinného pôvodu vrátane odpadu z jabĺk, čo napovedá o o udržateľnej vízii značky. 

07 WSTA0059 Cartier Tank Must SolarBeat LM 300

Druhý model, Cloche de Cartier, ktorý bol prvýkrát predstavený v roká 1920, vyniká svojim unikátnym tvarom a je súčasťou kolekcie Cartier Privé. Táto kolekcia je venovaná najmä zberateľom unikátnej estetiky a chcú do svoje zbierky pridať ďalší jedinečný kúsok z limitovanej edície.

04 WGCC0003 Cartier Cartier Prive Pink Gold 300DPI

Cartier Libre zase vyniká funkčnosťou a slobodnou kreativitu. Prepája v sebe zvieracie motívy a tradičné dedičstvo značky Cartier. Výrazným prvkom je symbol pantera, ktorý sa v tvorbe Cartier objavuje pravidelne, ktorý dopĺňajú ho drahokamy

02 WJLI0021 Cartier Cartier Libre Baignoire Turtle 300

Hermés

Značka Hermés sa tento rok vrátila k tradícii modelu Faubourg, ktorý uviedol na trh v roku 2014. Inšpirované týmto modelom vznikli nové dámske hodinky Faubourg Polka. Hodinky vynikajú vysokou eleganciou a takmer šperkárskym remeslom, ktoré sa snúbia s vyspelými technikcými parametrami. Dostupné sú v piatich variáciách z bieleho a ružového zlata doplnených diamantmi.

Faubourg Polka Joel Von Allmen  Faubourg Polka Joel Von Allmen 6 

Audemars Piguet

Úplne iný prístup tento rok zvolila prestížna značka Audemars Piguet, ktorá nadviazala na spoluprácu s Marvelom. V rámci tejto kolaborácie tak predstavila prvé modely inšpirované Marvel hrdinami, čo sa pretavilo do modelu Royal Oak Concept "Black Panther" Flying Tourbillon, ktorý vychádza v limitovanej edícii 250 kusov. Prepája v sebe nielen historický charakter ikonického modelu hodiniek, ale aj modernú víziu prepojenú s tvorbou Marvelu.

ROC 26620IO OO D077CA 01 closeup GP17 JPEG  ROC 26620IO OO D077CA 01 closeup GP25 JPEG 

Prepojenie týchto dvoch svetov sa tak zhomtnilo v 42mm ciferníku, ktorý je odkazom tradície a inovácie typickej pre značku Audemars Piguet. Prepracované detaily v téme Black Panther sú pritom výrazne prítomné v celkovej estetike dizajnu, čo sa odráža v samotnom ciferníku, výbere farieb a kombinácií materiálov.

Hublot

4 novinky značky Hublot zaujali svojim dizajnom aj technickými parametrami. Každý model je iný, unikátny a symbolizuje prepojenie tradície s inováciou.

Big Bang Integral Tourbillon Full Saphire sa dostáva do predaja len v limitovanej edícii 30 kusov. Puzdro hodiniek aj časti náramku sú vyrobené z čistého zafíru, ktorého vzhľad upevňuje zapracovanie do novej skeletonovej úpravy automatického strojčeka s tourbillonom.

455.JX.0120.JX LS Horizontal 1  455.JX.0120.JX LS Vertical 4 

Hodinky Big Bang Integral Tourbillon High Jewellery v sebe spájajú to, čo značku Hublot odlišuje od ostatných - prepojenie vyspelej technologickej zručnosti a exkluzívneho dizajnu. Automatický strojček s tourbuillonom dopĺňa veľkolepé puzdro a náramok osadený 484 diamantmi s celkovou váhou 31 karátov.

455.WX.9000.WX.9904 Savoir faire 1  455.WX.9000.WX.9904 SD HR W 


Pri modeli Big Bang Unico Yellow Magic nás značka Hublot vyzýva, aby sme sa nebáli farieb a privítali do našich životov pozitívnu energiu v podobe žltej. V kombinácii s materiálom ako keramika dostáva žltá nový vzhľad, keďže je veľmi náročné ju pri tomto materiáli vyprodukovať. Aj preto bude tento model dostupný len v limitovanej edícii 250 kusov.

441.CY.471Y.RX PB HR B 441.CY.471Y.RX PR HR B

V nadväznosti na spoluprácu s londýnskym tetovacím štúdiom Sang Bleu predstavila zančka Hublot limitovanú edíciu trojcie modelov Big Bang Sang Bleu II s keramickým puzdrom. Tie skúmajú nové farebné palety a prinášajú tak výnimočne poňatý dizajn, ktorý je okamžite odlíšiteľný a zapamätateľný.

Big Bang Sang Bleu II Lifestyle 1  Big Bang Sang Bleu II Lifestyle 2 

Louis Vuitton

Najnovším prírastkom do hodinkovej rodiny Tambour od značky Louis Vuitton je model Tambour Street Diver. Tento model je zaujímavý svojim športovým vzhľadom, ale aj štruktúrou. Hodinky sú totiž vyrobené z jediného bloku kovu a tvar ich puzdra bol inšpirovaný podobou bubnu. Štýlový vzhľad však ukrýva športové aspekty ako vodeodolnosť do 100 metrov, ale aj technologické parametre typické pre hodinky vyrobené švajčiarskými majstrami. Tento model je dostupný vo 5 variantoch, ktoré sa líšia nielen farbami alebo veľkosťou puzdra.

TAMBOUR STREET DIVER STILL LIFE PICTURE 06 TAMBOUR STREET DIVER STILL LIFE PICTURE 10

Foto: archív značiek

884

Súvisiace články