Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 23. marec 2021

Váza, ktorá ovládla Instagram

Instagram je plný najrôznejších trendov, nielen tých módnych. Hľadáme na ňom inšpiráciu do varenia, na cestovanie, ale aj do nášho bývania a interiérov.

Váza, ktorá ovládla Instagram

Instagram je plný najrôznejších trendov, nielen tých módnych. Hľadáme na ňom inšpiráciu do varenia, na cestovanie, ale aj do nášho bývania a interiérov. Formuje sa tu preto množstvo trendov, ktoré následne prinášame do našich domovov. Jedným z tých najvýraznejších je váza, ktorá dostala prezývku donut. 

@frenzine

Donut vase alebo donutová váza dostala príznačné meno práve kvôli svojmu tvaru, ktorý pripomína šišku. Oválna váza s dierku v strede sa stala obľúbeným dekoračným doplnkom v interiéroch mnohých známych influenceriek či modeliek.

Táto váza v sebe prepája minimalistického ducha, ktorý momentálne interiérom dominuje, avšak vďaka donutovej forme pôsobí aj trochu nevšedne a zaujímavo. Do priestoru prináša element prekvapenia bez toho, aby vyznieval gýčovo a prehnane. Hodí sa do rôznych štýlov priestorov, nielen do tých minimalistických, v ktorých vznikol. Zapadne samozrejme aj do tradičnejších, do bohémskych aj maximalistických. Jeho všestrannosť si obľúbila dokonca aj modelka Elsa Hosk, ktorá je známa svojim citom pre bytový dizajn.

Táto váza je dôkazom toho, že aj jednoduchý doplnok dokáže do akéhokoľvek priestoru priniesť nádych unikátnosti a modernosti, aj bez toho, že by si vyžadoval veľkú investíciu. Donutové vázy sú dnes dostupné v ponuke najrôznejších značiek, od tých umeleckých a remeselných cez dizajnérske až po bežne dostupné v globálnych reťazcoch.

Naše tipy:

Foto: Instagram, archív značiek

1001

Súvisiace články