Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 8. marec 2021

Ako vytvoriť doma príjemnú atmosféru?

Väčšinu nášho času stále trávime doma. Vytvoriť však želanú, príjemnú atmosféru tak, aby sme sa cítili doma čo najlepšie však nemusí byť vždy jednoduché.

Ako vytvoriť doma príjemnú atmosféru?

Väčšinu nášho času stále trávime doma. Vytvoriť však želanú, príjemnú atmosféru tak, aby sme sa cítili doma čo najlepšie však nemusí byť vždy jednoduché. Nie je to totiž iba o dizajne, modernom nábytku a luxusných doplnkoch, dôležitá je atmosféra. Pomocou jednoduchých trikov však do svojho domova prinesiete útulnú, osobitú atmosféru aj vy.

Detox

Jar je ideálny obdobím pre detox, a netýka sa to len nášho tela, ale aj bývania. Možno si ani neuvedomujete koľko veci vám domov počas minulého roka pribudlo. Skúste sa však zamyslieť nad tým, čo je potrebné a čo len zaberá miesto. Jednoducho urobte vo svojim interiéri detox. Môžeme ho nazvať aj jarným upratovaním, ktoré do vášho domova prinesie poriadok a harmóniu.

@carolinastorm

Sila rastlíny

Možno sa to nezdá ako veľký krok, avšak pridanie izbových rastlín do interiéru spraví skutočne veľký rozdiel. Na jednej strane ide o skvelý interiérový doplnok, na druhej strane prinesiete do priestoru dávku prírody, ktorú tak veľmi momentálne potrebujeme. Nezáleží na tom, aký druh si zvolíte, akákoľvek zeleň okamžite pretvorí atmosféru. Zeleň zlepší energiu v akejkoľvek miestnosti a pre vás poskytne dávku inšpirácie.

sergeyananiev@sergeyananiev

Charakteristická vôňa

Mnohé z nás majú tú svoju signature vôňu, ktorú používajú dlhé roky. Táto vôňa definuje našu osobnosť, životný štýl či náladu. Presne takú vôňu potrebuje aj každý domov. Správny čas na nájdete charakteristickej vône pre vaše bývanie je práve teraz. Malo by to byť úplne prvá vec, ktorá vás pri návrate domov privíta a tým podvedome aj zrelaxuje. Nemusíte sa obmedzovať iba vonnými sviečkami, pokojne pohľadajte tú pravú vôňu medzi difuzérmi, vonnými lampami či interiérovými sprejmi a parfumami. Čas investovaný do hľadania sa vám určite vyplatí.

emmahoareau @emmahoareau

Cozy kútik

Pokiaľ pracujete z domu, určite viete, aké náročné je oddeliť prácu a súkromie. Nájsť si priestor na prácu, ale aj na oddych v malom mestskom byte môže byť skutočná výzva. Avšak, nepotrebujete na to vôbec veľa! Stačí si vytvoriť maličký kútik, do ktorého sa “ukryjete” po náročnom pracovnom dni a vôbec nevadí, že bude len pár metrov od vášho “pracoviska”. Stačiť vám an to bude obyčajné kreslo, beanbag či dokonca lavička na balkóne. Toto miesto dotvorte prírordnými farbami, mäkkými materiálmi a zeleňo, ktoré budú k sebe krásne ladiť a pôsobiť harmonicky. Ak je to aspoň trochu možné, umiestnite tento kútik na miesto, kde je dostatok denného svetla, takže sa budete môcť tešiť so slnečných lúčov.

getclever dominomag@dominomag

Knižnica

Knihy sú pre mnohých z nás terapiou, ale aj únikom pred realitou. Predstavujú skvelý priestor na relax a vypnutie. Ak doma ešte nemáme zariadenú knižnicu, nastal čas to napraviť. Nemáme samozrejme na mysli samostatnú miestnosť, ale maličký priestor venovaný vašim obľúbeným knihám. Môže to bvyť jediná polica alebo dizajnový regál, či iba jednoduchý konferenčný stolík doplnený vašimi top knihami. Takýto detail dokáže takisto veľmi rýchlo premeniť atmosféru v interiéri.

thesocialitefamily@thesocialitefamily

Foto: Instagram

908

Súvisiace články