Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 1. február 2021

Hviezdy na tanieri v kolekcii Dior

Ikonický dizajnér Christian Dior bol známy svojou záľubou vmagických témach, vpredpovedaní budúcnosti, horoskopoch či vtajomnosti ako takej. Tejto sfére sa kreatívna riaditeľka Maria Grazia Chiuri venoval aj vnajnovšej Haute Couture kolekcii zameranej na tarotové karty aich symboliku.

Hviezdy na tanieri v kolekcii Dior

Ikonický dizajnér Christian Dior bol známy svojou záľubou v magických témach, v predpovedaní budúcnosti, horoskopoch či v tajomnosti ako takej. Tejto sfére sa kreatívna riaditeľka Maria Grazia Chiuri venoval aj v najnovšej Haute Couture kolekcii zameranej na tarotové karty a ich symboliku. Teraz sa na tajomno pozerá z iného uhla v najnovšej kolekcii bytových doplnkov.

Maria Grazia Chiuri sa pri tejto kolekcii spojila s talianskym dizajnérom Pietrom Ruffom, ktorý je dlhoročným priateľom a spolupracovníkom módneho domu. Spoločne vytvorili kolekciu jedálenského porcelánu, skla aj textilných doplnkov s názvom Constellation.

DIOR MAISON SS21 Constellation 14  DIOR MAISON SS21 Constellation 12 

Táto kolekcia odkazuje na rôzne konštelácie hviezd, ktoré reprezentujú znamenia osudu a rôznu symboliku. Pre ešte výraznejšie podčiarknutie tejto témy duo zvolilo kontrastnú kombináciu čiernej a bielej. Aj v tomto prípade boli do kolekcie zakomponované torotové symboly, ktoré sú odkazom poverčivosti Christiana Diora.  Symbolické kresby dekorujúce taniere či obliečky na vankúš pôsobia podmanivo a magicky, no pritom dokonalo vystihujú aktuálny smer, akým sa módny dom Dior uberá. Na jednej strane je každý kúsok z kolekcie výnimočný svojim tajomnom, no na druhej pôsobí nadčasovo a exkluzívne.

DIOR MAISON SS21 Constellation 24

V kolekcii nájdete rôzne typy tanierov od plytkých až po hlboké a to v rôznych veľkostiach, ktoré zdobia viaceré motívy. Vyrobené sú z limogeského porcelánu. Taniere dopĺňajú aj bohato vyšívané vankúše s rovnakými motívmi, poháre z brúseného kryštálu a dokonca lampu, ktoré krásne doplnia interiér plný mystiky.

DIOR MAISON SS21 Constellation 20

Foto: Dior

2736

Súvisiace články