Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 13. jún 2020

Vespa podľa Christian Dior

Keď sa povie Vespa, mnohí znás si predstavia idylickú jazdu úzkymi talianskymi uličkami, iní zase dobrodružnú cestu po pobreží sletným vánkom vo vlasoch. Ak ste si však mysleli, že sa to už nedá pozdvihnúť na nový level, oopaku vás presvedčí módnym dom Christian Dior, ktorý vspolupráci sVespou pripravil unikátnu kolaboráciu.

Vespa podľa Christian Dior

Keď sa povie Vespa, mnohí z nás si predstavia idylickú jazdu úzkymi talianskymi uličkami, iní zase dobrodružnú cestu po pobreží s letným vánkom vo vlasoch. Ak ste si však mysleli, že sa to už nedá pozdvihnúť na nový level, o opaku vás presvedčí módnym dom Christian Dior, ktorý v spolupráci s Vespou pripravil unikátnu kolaboráciu.

Dior a Vespa sa spojili pri dizajnovaní jedného z najpopulárnejších modelov skútrov, model 946, ktorý je známy svojimi jednoduchými, nadčasovými líniami, ale aj technologickými inováciami. Odeli ho do krásnej krémovej farby, na ktorej svietia zlatisté detaily, ale aj typická modrá potlač loga značky Dior.

2

Túto kolaboráciu dopĺňa aj ladiaca helma, ktorá je takisto zdobená potlačou logo Dior a zlatými detailmi. Súčasťou kolekcie je aj kufor a plážová taška v rovnakom dizajne, čo ešte viac podčiarkuje letnú atmosféru kolekcie, ktorá akoby by bola vystrihnutá z retro filmov odohrávajúcich sa Taliansku.

1870251 Vespa in 50s Audrey Hepburn and Gregory Peck 1160x870

„Projektom s Vespou som sa veľmi nadchla. Pre mňa je táto značka prepojená s mojim mestom, Rímom. Zároveň je synonymom slobody a pohybu po meste s ľahkosťou, ako vo filme Prázdniny v Ríme a jeho scéne, v ktorej sa Audrey Hepbrun drží Gregoryho Pecka na Vespe,“ povedala Maria Grazia Chiuri k tejto kolaborácii. „Mám vlastné spomienky na to, ako sme s mojim manželom jazdili po Ríme na Vespe, alebo ako sme sa predierali ulicami, aby sme sa dostali na pobrežie Fregene. Je to jednoducho symbol talianskosti, ktorý je zároveň silno prepojený s mojim osobným životom, a teraz aj s pracovným,“ dodala.

Model Vespa 946 Christian Dior je súčasťou kolekcie Dioriviera a spoločne so zvyškom tejto kolaborácie by sa mal dostať do predaja na jar v roku 2021. Dostupný by mal byť vo všetkých butikoch Dior na svete.

Foto: archív značiek

2278

Súvisiace články