Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 10. február 2020

Ako dekorovať steny?

Galérie vobývačke či spálni sú takou insta klasikou. Častokrát sú tvorené zaujímavými umeleckými dielami, spomienkami či hobby kúskami.

Ako dekorovať steny?

Galérie v obývačke či spálni sú takou insta klasikou. Častokrát sú tvorené zaujímavými umeleckými dielami, spomienkami či hobby kúskami. Ako si takúto efektnú galériu rýchlo a ľahko vytvoriť doma?

Definujte stredobod pozornosti

Najjednoduchším spôsobom, ako začať budovať svoju vlastnú galériu na stene, je definovanie jej stredu. Vyberte si obraz, plagát či fotku, ktorá je výrazná a okamžite strhne na seba pozornosť. Okolo nej následne organizujte ďalšie kúsky.

@kerrieann_jones_stylist

Rámčeky

Namiesto toho, aby ste zarámovali všetky obrázky do jednotného rámu, pohrajte sa eklektickosťou a kombinujte rôznorodé dizajny. Primiešajte medzi nich vintage, kovové, minimalistické či okrúhle. Buďte kreatívni.

popsugar@popsugar

Jednotný štýl

Ak sa bojíte, že výsledok bude jeden miš-maš, sústreďte sa na jednotné farby a štýl obrázkov. Ideálna voľba je napríklad zvierka od jedného umelca či čiernobiele fotky.

bambetleblog@bambetleblog

Od zeme po strop

V prípade, že do toho chcete ísť naplno, pokojne vytvorte galériu od zeme až po strop. Pokojne môžete do nej zapojiť tie najrôznejšie veľkostí rámov, pričom vítané sú aj tie skutočne veľké.

gypsytribex @gypsytribex

Minimalisticky

Aj málo postačí na efektný výsledok. Niekedy takýto detail dokáže byť dokonca ešte viac zaujímavý ako príliš veľa všetkého. Skombinujte preto 3-4 zaujímavé a oku lahodiace obrázky, ktoré budú skvelou čerešničkou na torte vášho interiéru.

audenzahome@audenzahome

Vertikálne

Neobmedzujte sa len na šírku miestnosti, myslite vertikálne a vôbec sa nebojte vytiahnuť galériu do výšky. Krásne dotvorí napríklad úzke priestory pri dverách či kusoch nábytku.

skaynedesigns@skaynedesigns

Neobvyklé miestnosti

Galéria nemusí byť iba záležitosťou obývačiek a spální. Čo tak umenie na toalete? Netypické, no o to efektnejšie riešenie, ktoré prekvapí vašich hostí a spríjemní tieto intímne chvíle.

alisonkistinteriors@alisonkistinteriors

Na kraji

Nezarovnávajte do stredu! Či už umiestňujete galériu nad sedačku alebo posteľ vyskúšajte aj iné polohy ako len stredy. Veľmi efektne môže pôsobiť aj na okraji.

modsydesign@modsydesign

Do rohu

Vyskúšajte umiestniť galériu do prázdneho roku. Krásne ho oživí, prinesie do priestoru krásny dizajnový element a celkovo kreatívne osvieži to, čo by inak ostalo nepovšimnuté.

love nordic x @love_nordic_x

Foto: Instagram

1212

Súvisiace články