Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 6. jún 2019

Originálne suveníry z dovolenky

Každý má niečo, čo si jednoducho musí priniesť z každej dovolenky a výletu. Pre niekoho to sú magnetky, pre iných zase módne kúsky lokálnych značiek.

Originálne suveníry z dovolenky

Každý má niečo, čo si jednoducho musí priniesť z každej dovolenky a výletu. Pre niekoho to sú magnetky, pre iných zase módne kúsky lokálnych značiek. Ak však chcete vymeniť typické suveníry (ktoré sú mimochodom väčšinou vyrobené aj tak v Číne), poradíme vám, ktoré produkty sú pre vybrané krajiny typické.

@motelamiio

Portugalsko

Keď sa povie Portugalsko, mnohým z nás takmer okamžite napadnú dlaždice s tými najrôznejšími motívmi a farbami. Samozrejme nové dlaždice do kúpeľne si zrejme domov neprinesiete, no portugalská tradícia vo výrobe keramiky je takisto známa. Ornamenty a farby tak môžete vystaviť na konferenčnom stolíku či v knižnici. Najlepšie na tom je, že vôbec nemusíte chodiť do drahých turistických obchodov, kde nájdete masovo vyrábané série, ale tie najlepšie kúsky nájdete na blšom trhu. Lokálne značky sú takisto výbornou voľbou.

Screenshot 2019 06 06 at 18.23.01@motelamiio 

Ibiza

Ostrov, ktorého tradícia v handmade produkcii siaha do 60. a 70. vďačí svojmu umeleckému duchu práve bohémom, ktorí sa tu v tomto období masovo sťahovali. Práve preto tu začali vznikať rôzne ručne vyrábané produkty od prútených kreácií cez šperky až po sklo a keramiku. Aj do tohto segmentu dokázali vdýchnuť kúsok svojského ducha a netradičné taniere, poháre, ale aj vázičky zaručene zaujmu. Tie najlepšie výtvory nájdete na trhu Hippy Market Punta Arabí, kde vás prekvapí nádherná diverzita a široká ponuka.

shanti hippie chic@shanti_hippie_chic ksar@ksarliving


 

Mykonos

Ostrov známy svojimi bielymi uličkami, v hornatom prostredí, výhľadmi na nekonečné more a fuskiovo ružovými kríkmi lemujúcimi každé zákutie, má čo ponúknuť aj po remeselnej stránke. Týka sa to najmä textilnej a tkáčskej tvorby, ktorá je tu hlboko zakorenená. Tie najfarebnejšie koberce, tkané obliečky na vankúše, ale aj ľanové oblečenie v najsofistikovanejšej podobe tu nájdete na každom kroku. Váš najbližší suvenír vám môže čoskoro visieť v skrini, alebo ležať na podlahe.

wovennook@woven.nook wovennook2@woven.nook

Sicília

Talianska Sicília poteší každého milovníka ručne vyrábaného umenia akým sú sošky a rôzne keramické dekorácie najmä z okolia miest Caltagirone a Santo Stefano di Camastra. Ich motívy sú typicky sicílske- nájdete na nich citróny, hrozno a iné ovocie, v kombinácii s kvetinami, výhľadom na more, ale aj abstraktnými úkazmi, na ktoré sme zvyknutí napríklad z tvorby Dolce & Gabbana. Veľmi populárnou voľbou sú najmä vázy s motívom hlavy, či už panovníkov alebo mýtických bytostí.

5@maremoro 6@maremoro

 

Bali

Ostrov v Indonézii si ľudia zamilovali kvôli jeho bohatej, zelenej prírode a spolužití s ňou. Nikde na svete to nie je také, ako tu. Jednoducho spätosť s prírodou sa tu dostáva na novú úroveň, ktorú podporuje aj architektúra, dizajn či lokálna kuchyňa. Štýl, ktorí môžeme často vidieť práve tu si mnoho z nás chce priniesť aj domov, čo vôbec nie je ťažké, pretože mnohé značky sa takisto vracajú k tomuto modernému boho štýlu. Avšak priniesť si z Bali unikát, ktorý vyrobil lokálny remeselník, to už je iný level. Vyberte si niektorý z ich ratanových produktov, či už to bude soška, dekoratívna váza alebo miska, či košík na bielizeň alebo kabelka.

kimsoohome@kimsoohome kimsoohome2@kimsoohome

Foto: Instagram

    1531

    Súvisiace články