Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 3. máj 2017

Značka Hublot získala ocenenie Red Dot Design Award

Model hodiniek Big Bang Meca-10 Magic Gold z dielne švajčiarskej značky Hublot získal prvú cenu v aktuálnom ročníku Red Dot Award, čím sa stal najlepším produktom v rámci produktového dizajnu na svete. Red Dot Award každoročne oceňuje tie najlepšie dizajnové produkty v rôznych kategóriách a zakaždým sa do súťaže prihlásia tisícky produktov, ktoré dúfajú vo výhru.

Značka Hublot získala ocenenie Red Dot Design Award

Model hodiniek Big Bang Meca-10 Magic Gold z dielne švajčiarskej značky Hublot získal prvú cenu v aktuálnom ročníku Red Dot Award, čím sa stal najlepším produktom v rámci produktového dizajnu na svete.

 

Red Dot Award každoročne oceňuje tie najlepšie dizajnové produkty v rôznych kategóriách a zakaždým sa do súťaže prihlásia tisícky produktov, ktoré dúfajú vo výhru. Tú hlavnú cenu si tentokrát odniesla značka Hublot a jej spomínaný model hodiniek.

1

Kategória Best of the Best tento rok prijala až 5500 súťažiacich z 54 krajín na svete. Víťaza napokon vybrala 39-členná porota pozostávajúca z odbornej verejnosti, novinárov a nezávislých dizajnérov. Red Dot Award sa udeľujú už od roku 1955 a sú bezpochýb najprestížnejšie a najuznávanejšie. Súťaž organizuje nemecká spoločnosť Design Zentrum Nordheim Westalen, no najväčší rozmach zažila koncom minulého storočia o čo sa zaslúžil aj profesor Dr. Peter Zec, zakladateľ a CEO Red Dot Award, ktorý z ocenení urobil ekvivalent Oscarov v odvetví dizajnu.

Hublot Meca10 Magic gold3

Model Meca-10 Magic Gold si získal porotu svojim inovatívnym prístupom, technickou dokonalosťou, hodinárskym spracovaním a estetikou. Spája v sebe futurizmus aj retro prvky. Dizajnová stránka spomína na legendárne detské stavebnice, zatiaľ čo materiál Magic Gold sa pozerá do budúcnosti. Tento materiál bol vyvinutý v spolupráci so Švajčiarskym federálnym technologickým inštitútom v Lausanne.

Svoj triumf značka oslávi na slávnostnom ceremoniáli Red Dot Gala Award, ktorý sa uskutoční 3. júna. Jeden exemplár hodiniek ostane vystavený v múzeu Red Dot v meste Essen.

Foto: archív značky

    1454

    Súvisiace články