Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 8. september 2016

Urban podoba severského interiérového dizajnu

Nórske mesto Lillestrøm sa už po druhýkrát stalo dejiskom najväčšieho nórskeho festivalu interiérového dizajnu, Oslo Design Fair. V dňoch 1.

Urban podoba severského interiérového dizajnu

Nórske mesto Lillestrøm sa už po druhýkrát stalo dejiskom najväčšieho nórskeho festivalu interiérového dizajnu, Oslo Design Fair. V dňoch 1. – 4.septembra sa v niekoľkých kategóriách svoju tvorbu predstavili škandinávski aj medzinárodní dizajnéri pod spoločnou témou Togetherness (Jednotnosť), ktorá mala symbolizovať fyzickú blízkosť a teplotu interiérov. Téma bola pokrytá z rôznych uhlov pohľadu, od verejných priestorov, architektonických prvkov až po pletené doplnky.

Severský dizajn je po svete známy svojou priamočiarosťou a čistými líniami. Tie boli na výstave doplnené masívnymi prírodnými materiálmi v elegantnom dizajnovom prevedení, sýtymi teplými farbami a kovovými prvkami, ktoré celkovému štýlu dodávali moderný nádych.

Teministeriet FotoIngerMarieGrini OsloDesignFair MG 9053

Bytové dekorácie doslova hýrili farbami a potlačami, ktoré oživovali inak jednoduché interiéry. Svoje miesto si tu našli aj pleteniny, materiály ako vlna či imitácia zamatu, takisto v teplých a výrazných tónoch. Kovy dominovali najmä v dizajne svietidiel, ktoré spolu s masívnym dreveným nábytkom pridali na urban atmosfére.

RaumaGarn IngerMarieGrini OsloDesignFai MG 9265

Farebná paleta je naozaj pestrá. Objavovali sa tóny žltej, červenej či hnedej, ktoré popri prírodnom dreve, kovových a keramických doplnkoch dodali priestoru útulnosť a pocit domova.

Tendenser FotoIngerMarieGrini OsloDesignFair StylingKirstenVisdal StylingSiljeAuneEriksen StylingKrakvikdorazio

 

    1495

    Súvisiace články