Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 31. október 2013

Shopping list: tancujúca stena Issey Miyake

Predstavte si priestor s rozmermi deväť krát jeden a pol metra. Pre našinca atypická situácia, pre japonských dizajnérov unikátne východisko pre vytvorenie hravo pôsobiacej predajne.Štúdio Moment pripravilo pre obchod BAOBAO Issey Miyake v japonskom meste Shinjuku nezvyčajný dvojfarebný koncept, ktorý živo komunikuje so svojimi návštevníkmi.

Shopping list: tancujúca stena Issey Miyake

31.10.2013

Predstavte si priestor s rozmermi deväť krát jeden a pol metra. Pre našinca atypická situácia, pre japonských dizajnérov unikátne východisko pre vytvorenie hravo pôsobiacej predajne.

baobao_01


Štúdio Moment pripravilo pre obchod BAOBAO Issey Miyake v japonskom meste Shinjuku nezvyčajný dvojfarebný koncept, ktorý živo komunikuje so svojimi návštevníkmi. Tento priestor má totiž dve tváre, čiernu a bielu. Podobne ako hlavný predajný artikel, kabelka Bilbao, aj steny obchodu sú posiate drobnými opakujúcimi sa trojuholníkovými prvkami. Postupným prechodom týchto fragmentov od bielych po čierne a naopak sa rytmicky mení aj tvár obchodu, pričom celá dlhá stena vyzerá akoby tancovala. V priestore sa stierajú hranice medzi samotnou stenou a produktmi, vďaka čomu pôsobí miestnosť vzdušne. A napriek tomu, že neponúka takmer žiadne police, žiadny výklad, iba jednoduchú lavicu uprostred úzkej uličky, okamžite vo vás prebudí mnohé vnemy.

baobao_03 baobao_04

baobao_02

baobao_05 baobao_06

baobao_07

pripravila: Anna Salvová
foto: MOMENT


 

    12945

    Súvisiace články