Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Cestovanie / 9. jún 2021

Najlepšie pláže pre každý typ cestovateľa

Plážová dovolenka nemusí byť iba o slnení a ničnerobení, tento čas sa dá stráviť aj aktívne, či už plavbami v kryštálovo čistom mori, vodnými športami či obdivovaním krás prírody prostredníctvom objektívu. Nech už je vaša ideálna predstava plážovania akákoľvek, s nami určite nájdete tú pravú pre seba.

Najlepšie pláže pre každý typ cestovateľa

Plážová dovolenka nemusí byť iba o slnení a ničnerobení, tento čas sa dá stráviť aj aktívne, či už plavbami v kryštálovo čistom mori, vodnými športami či obdivovaním krás prírody prostredníctvom objektívu. Nech už je vaša ideálna predstava plážovania akákoľvek, s nami určite nájdete tú pravú pre seba.

Letná sezóna je za dverami a našťastie sa aj pandemická situácia a opatrenia zlepšujú. Mnohé krajiny stále dbajú na bezpečnosť svojich obyvateľov aj návštevníkov, no letnú sezónu pomaličky rozbiehajú. Cestovanie po Európe už nabehlo na nové bezpečné rutiny, ktoré bránia šíreniu vírusu a zároveň umožňujú dopriať si objavovanie sveta po dlhom čase, kedy nám bol odopretý. V týchto destináciách si môžete vychutnať svoju ideálnu dovolenku a načerpať energiu z krás prírody.

Insta famous

V Európe máme množstvo nádherných miest, ktoré vynikajú svojou výnimočnosťou. Ak hľadáte tie najunikátnejšie miesta, navštívite niektorú z týchto pláží. Cestovateľmi už síce objavené boli, no zahlaidnuť ich krásu na vlastné oči stále stojí za to.

Navagio, Zakynthos

Jedna z najpopulárnejších a najfotogenickejších pláží nielen v Európe, ale aj na celom svete. Dokonalá tyrkysová voda lemovaná svetlými útesmi a dramaticky stroskotaná loď na pláži je jednoducho unikát. Aj keď ste už túto pláž videli množstvo krát, jediný pohľad naživo vás dokáže ohúriť ešte viac.

max van den oetelaar QI76OafqTiA unsplash 

Praia de Benagil, Algarve

Neďaleko obľúbeného letoviska Lagoa v oblasti Algarve nájdete množstvo nádherných pláží, ktoré sú známe svojimi “tajnými” jaskyňami. Tá najfascinujúcejšia je bezpochyby Benagil na rovnomennej pláži. Aj tento skvost patrí k najvyhľadávanejším miesta v Algarve, no napriek tomu je jeho návšteva vždy vzrušujúca.

fred rivett MpE55mY PbI unsplash 

Zlatni Rat, Brač

Určite sa zhodneme na tom, že vybrať len jednu dych-berúcu chorvátsku pláž je nemožné. Krajina je plná nádherných miest, ktoré medzi sebou súperia o priazeň turistov. Zlatni Rat je známy poloostrovček. Z jeho cípu sa vám naskytne dokonalý pohľad na pláž lemovanú zeleným lesom, ktorý nádherne kontrastuje s bohatou modrou.

AdobeStock 264745807

Európsky Karibik

Na to, aby ste zažili karibskú atmosféru nemusíte cestovať až do Karibiku, množstvo európskych destinácií totiž ponúka presne to, čo by sme čakali od tejto exotiky - biely piesok, kryštálovo čistú vodu a zaujímavú faunu a flóru.

La Maddalena, Sardínia

Celý talianský ostrov Sardínia je považovaný za európsky Karibik, avšak to, čo nájdete v národnom parku La Maddalena sa len tak často nevidí. Nájdete tu najkrajšie odtiene tyrkysu, ten najsvetlejší či dokonca ružový piesok a k tomu dramatické útesy. Niet sa čomu diviť, že práve La Maddalena je obľúbená na jachtenie a plavby, ktoré umožňujú obajvovať čo najviac ukrytých pláží na niektorom z príslušných ostrovov.

Cala Corsara, Maddalena archipelago on Sardinia island, Italy 

Platja Illetes, Formentera

Podobnú krásu môžete nájsť na španielskom ostrove Formentera, ktorý je známy svojimi bielymi plážami a najkrajšími tónmi modrej. Na brehu môžete obdivovať vodu, ktorá pôsobí ako bazén a v pozadí vás zasa bude lákať hlboká modrá, ktorá doslova pozýva na jachtenie. Ak nechcete tráviť čas na plážach spoločne s ďalšími turistami, z lode sa vám naskytne unikátny pohľad na túto prírodnú krásu.

david svihovec 34OyD0zZjao unsplash 

Île de Porquerolles, Francúzska riviéra

Francúzsko je plné obľúbených dovolenkových destinácií, no ak hľadáte niečo menej rušné a unikátnejšie, vydajte sa do oblasti Hyéres. More hrá rôznymi odtieňmi modro-zelenej, pri tkorej krásne kontrastuje typická stredomorská flóra a typické dedinky ponúkajúce rustikálnu atmosféru aj lokálnu kuchyňu. Poveternostné podmienky na tomto mieste sú ideálne na plachtenie či plavby, odkiaľ si najviav vychutnáte nádhery prírody.

La baie de l'Alycastre et sa plage Notre Dame sur l'ile de Porquerolle, Hyeres, France - The bay of the Alycastre and its beach Notre Dame on the island of Porquerolles

Vodné športy

Pokiaľ objavovanie skrytých zákutí ani plavby po mori nie sú nič pre vás a hľadáte skutočne dobrodružné a aktívne leto, navštívte niektorú z týchto destinácií. Okrem nádherných pláží vám ponúkajú ideálne podmienky na mnohé z vodných športov, od surfu až po kite.

Fuerteventura, Kanárske ostrovy

Menej známy z Kanárskych ostrov jej známy svojou veternosťou, ktorá v lete nielenže pôsobí osviežujúco, ale vytvára aj skvelé podmienky na windsurfing a kitesurfing. Dokonca sa tu konajú svetové súťaže v týchto športoch a na známych plážach nájdete aj rôzne školy. Na svoje si prídu začiatočníci, ale aj tí pokročilejší.

michal mrozek j7heFwsIq7U unsplash 

Algarve, Portugalsko

Aj keď sa to možné nezdá, Algarve má čo ponúknuť aj športovým nadšencom. Oblasť známa svojimi nádhernými plážami je totiž skvelou voľbou pre surférov, ktorí hľadajú kompromis medzi plážovou dovolenkou a športovým vyžitím. Keďže sa nachádza na pobreží Atlantického oceánu, ponúka skutočne divoké miesta a skvelé vlny.

mike van den bos h Um0VFUR8M unsplash

Lefkada, Grécko

Napadlo by vás, že v Grécku nájdete ideálne podmienky na windsurfing a kitesurfing? Konkrétne na Lefkade vás čaká nielen krásna príroda, ale možnosť športových aktivít. Ráno, keď je vietor miernejší, je skvelé pre začiatočníkov, zatiaľ čo poobede si prídu na svoje aj tí skúsenejší. Okrem toho je ideálnym miestom aj na potápanie a ďalšie letné aktivity.

valdemaras d 3DR7a8afMYA unsplash

Foto: Unsplash, Adobe Stock

1068

Súvisiace články