Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Cestovanie / 21. august 2020

Dovolenka na jachte: Najlepšie destinácie v Európe

Počas tohtoročného leta sa mnohí znás obzerajú za alternatívnymi dovolenkami. Vyhnúť hotelom sa dá vďaka súkromným vilkám, vidieckym domčekom, ale aj jachtám.

Dovolenka na jachte: Najlepšie destinácie v Európe

Počas tohtoročného leta sa mnohí z nás obzerajú za alternatívnymi dovolenkami. Vyhnúť hotelom sa dá vďaka súkromným vilkám, vidieckym domčekom, ale aj jachtám. Dnes už neplatí, že jachtenie je určené len elitám, vďaka širokej ponuke si ho môže dopriať omnoho širšia skupina ľudí. Ak ste sa rozhodli, že toto leto uprednostníte aj vy dovolenku so súkromím, poradíme vám, kde v Európe nájdete tie najkrajšie miesta na dovolenku na jachte. Augustom sa leto nekončí, ak môžete, doprajte si dovolenku pokojne aj v septembri či októbri, kedy je počasie stále príjemné, všade je menej ľudí a ceny sú prívetivejšie.

Turecko

Stredozemné more je známe svojou krásou, tyrkysovou vodou, farebnými kríkmi lemujúcimi pobrežia a samozrejme perfektnou kuchyňou. Keď sa povie Stredozemné more, väčšina z nás si predstaví Taliansko, Španielsko, niekto ešte možno Francúzsko. Skrytým tajomstvom v tejto oblasti je však Turecko a jeho prestížne destinácie ako Bodrum či Marmaris. Keďže sa nachádza na križovatke medzi Európou a Áziou, krásne sa t miešajú rôzne vplyvy a kultúry, čo mu pridáva na zaujímavosti. Bohatá história, unikátna kuchyňa a bohaté možnosti vodných športov, ktoré milujú aj svetové celebrity, vás prinútia zamilovať si toto miesto.

Bodrum

Chorvátsko

Pre Čechov a Slovákov zrejme najpopulárnejšia dovolenkovú destinácia aj v prípade jachtenia. Ak ste si však doteraz mysleli, že Chorvátsko je plné betónových pláží, presvedčíme vás o opaku. Táto krajina je neuveriteľne pestrá a ponúka zo všetkého niečo. Nájdete tu síce kamenisté pláže, no kryštálovo čistá voda to perfektne vykompenzuje a vzhľadom na to, že väčšinu času aj tak strávite na lodi, vás to nemusí veľmi hnevať. Nájdu sa samozrejme aj piesočnaté pláže, ktoré vás privítajú v okolí Dubrovníku, Splitu či ostrove Korčula. Krásne miesta objavíte aj na Krku, Rabe v Zadare či Pule. Všade kam prídete vás však počká nádherné more, skvelá kuchyňa a historické zákutia.

spencer davis rjtYkV8HxNY unsplashDubrovník

Taliansko

Krajina, ktorá má všetko, od dokonalej kuchyne po dych-berúcu prírodu až po históriu. Okrem toho v nej nájdete jedny z najkrajších zákutí na dovolenku na jachte. Z jednej strany sa delí s Chorvátskom o Jadranské more, kde nájdete známe destinácie ako Rimini či Lignano Sabbiadoro, ktorým sa odporúčame vyhnúť kvôli masám. Ak ich preskočíte, objavovať mlžete dych-berúce Polignano a Mare, Lecce či Otranto. Na druhej strane v Stredozemnom mori vás zase budú lákať pobrežia Amalfi, Capri či Sardínia, ktoré vás myšlienkami prenesú do Karibiku. Nehovoriac o dokonalej zmesi lokálnej kuchyne a histórie na každom kroku.

andy holmes oi3UuspyK4k unsplashCapri

Španielsko

Aj Španielsko má čo ponúknuť a vôbec toho nie je málo! Preslávené Baleáre vás okamžite očaria, Mallorca a Menorca sú ideálne na dovolenkovanie deťmi, zatiaľ čo Ibiza poteší aj párty duše, tento rok síce skromnejšie, no predsa. Pre menej davov si však zaplavte na Formenteru. Zabudnú nemôžeme ani na Kanárske ostrovy, kde je dovolenka na jachte perfektnou voľbou v prípade, že sa chcete vyhnúť davom, no stále si chcete vychutnať dovolenku na otvorenom oceáne, nie na mori. Objaviť môžete viacero ostrovov počas jednej dovolenky, pričom každý z nich je unikátny. Na Fuerteventure nájdete biele pláže s tyrkysovou vodou, na Tenerife staré pralesy a na Gran Canarii zase masívne piesočné duny.

vladyslav cherkasenko xGZ 9BUsOVY unsplashIbiza

Grécko

V Grécku je toľko nádherných miest, ktoré sa dajú objavovať z lode či jachty, že je ťažké vybrať len niektoré. Za zmienku však určite stoja Kyklady – Mykonos, Paros či Milos, Iónske ostrovy – Zakynthos, Lefkada či Korfu či Sporady, Sarónske ostrovy a mnoho, mnoho ďalších. Každá oblasť je iná, jediné čo ich spája je neuveriteľne krásne more, niekde hlboko modré, inde tyrkysové. Pobrežia lemujú dramatické útesy, niektoré oslňujúco biele, iné zarastené zeleňou. Každý z ostrovov, známy či menej známy, má svoju unikátnu históriu, bohatú kultúru a nepopísateľnú atmosféru, ktorú musíte zažiť na svojej vlastnej koži.

erica magugliani miazfAFxGX0 unsplashZakynthos 

 

 

1466

Súvisiace články