Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Cestovanie / 25. apríl 2020

Cestovanie v čase pandémie: Virtuálna turistika

Cestovanie. Sféra, ktorá bola výrazne anekompromisne zasiahnutá pandémiou.

Cestovanie v čase pandémie: Virtuálna turistika

Cestovanie. Sféra, ktorá bola výrazne a nekompromisne zasiahnutá pandémiou. Tejto obľúbenej aktivity sme sa museli na čas vzdať všetci. Lety boli zrušené, hotely zatvorené, na takmer celom svete vládne zákaz zhromažďovania, parky, pláže či turistické chodníky sú uzatvorené. Pre mnohých z nás je to rana, s ktorou sa len veľmi ťažko vyrovnáva. Kým sa však vrátime do staronových koľají, krásy našej krajiny si môžeme vychutnávať aspoň online. Niektoré svetové destinácie nám totiž umožňujú prejsť sa turistickými chodníkmi alebo historickými pamiatkami virtuálne. Tých 12 patrí k tým najkrajším.

Maraine Lake v Národnom parku Banff, Kanada

Ikonické jazero v Národnom parku Banff má na svojom bucket liste množstvo cestovateľov. Objavovať jeho krásy teraz môžete aj virtuálne prostredníctvom videa.

Indian Beach Trail, Oregon

Táto prehliadka vás vezme po pobreží štátu Oregon. Prechádzať sa budete krásnymi ihličnatými lesmi, ktoré sa stretávajú s oceánom.

Pyramídy v Gíze, Egypt

Ak ste nemali možnosť navštíviť jeden zo Siedmych divov sveta, ktorým sú pyramídy v Gíze, tak to môžete napraviť prostredníctvom tejto prehliadky, ktorá vás prevedie vás okolo pyramíd.

Vodopády Havasu, Arizona

Tyrkysovo modré vodopády a oranžové skaly. To sú poznávacie znaky ikonických vodopádov Havasu v Arizone. Vychutnajte si ich atmosféru prostredníctvom videa.

Tunel lásky, Ukrajina

Vedeli ste, že v susednej Ukrajine nájdete túto krásu? Ide o bývalú železničnú trať, ktorá je obrastená najrôznejšími kríkmi, ktoré okolo nej vytvorili tunel. Prejsť sa touto krásou môžete prostredníctvom videa.

James Irvine Trail v Redwood National Park, Kalifornia

Prechádzka týmto chodníkom v Redwood National Park v Kalifornii je doslova magická. Pôsobí akoby bola vystrihnutá z rozprávky a ukrývala tie najväčšie záhady. Prejdite sa ním pomocou videa.

Positano, Taliansko

Mestečko Positano na Amalfskom pobreží je obľúbenou dovolenkovou destináciou, či už kvôli nádherným výhľadom alebo malebnej architektúre. Vychutnať si ho môžete aspoň vo videu.

Pláž Wailea, Havaj

Na druhej strane sveta zase nájdeme pláž Wailea na ostrove Maui. Prostredníctvom videa môžete načerpať pozitívnu energiu zo slneného počasia, krásnych výhľadov a exotických paliem.

Bryce Canyon National Park, Utah

Úplne iný typ scenérie zase nájdete v Utahu, konkrétne v kaňone Bryce, ktorý sa pýši až oslepujúco oranžovými tónmi. Nádhernú púštnu idylku nájdete vo videu.

Hoh Rain Forest v Olympic National Park, Washington

Vedeli ste, že vo Washingtone nájdete aj takúto krásu? Machmi a lišajníky obrastené stromy, záhadné popínavé rastliny a takmer neustála hmla zahaľujú les Hoh Rain. Prejdite si ho vo videu.

Panorama Trail, Švajčiarsko

Turistický chodník, ktorý začína v Mannlichen vás vezme dole kopcom do Kleine Scheidegg, priesmyk medzi vrchmi Eiger a Lauberhorn. Po ceste si vychutnáte najkrajšie výhľady na údolia a pastviny aj so švajčiarskymi kravami.

Juan de Fuca Trail, Kanada

Na kanadskom pobreží v Britskej Kolumbii nájdete krásny chodník, ktorý vás prevedie hlbokým lesom až kým neprídete na dramatické pobrežie s výhľadom na Olympic Mountains.

1238

Súvisiace články