Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Cestovanie / 30. november 2019

Najkrajšie chaty na Airbnb

Pobyty vhorských chatách tak trochu patri knašim životom vzime. Či už sa chystáte vo dvojici iba spartnerom alebo plánujete veľkú rodinnú chatu, poradíme vám, kde vEurópe (s jedným bonusom vColorade) nájdete tie najkrajšie, najštýlovejšie chaty.

Najkrajšie chaty na Airbnb

Pobyty v horských chatách tak trochu patri k našim životom v zime. Či už sa chystáte vo dvojici iba s partnerom alebo plánujete veľkú rodinnú chatu, poradíme vám, kde v Európe (s jedným bonusom v Colorade) nájdete tie najkrajšie, najštýlovejšie chaty.

Five Star Mountain Retreat, Chamonix-Mont-Blanc, Francúzsko

Interiér tejto chaty ani náhodou nenasvedčuje, že by sa nachádzala v horách, až kým sa teda nepozriete z okna. Priestor je minimalistický a moderný, založený na kombinácii bielej a čiernej, s občasnými prírodnými detailmi, ktoré sa odvolávajú na svoje prostredie a trochu pripomínajú škandinávske hygge. Chatka má 5 spálni a preto sem môžete vytiahnuť rodinu alebo kamarátov.

1 3

Historische Haus, Halfing Oberdorf, Taliansko

Táto chata je pre vás, ak máte radi klasické rustikálne prvky a dušu starého, tradičného chatovania. V interiéri vás privíta poriadne množstvo dreva, tkanín s folkovými motívmi a také zabudnuté vymoženosti ako pec, nad ktorou je umiestnená posteľ určená na vyhrievanie. V tejto chatke sa naraz vyspí až 10 ľudí, takže pokiaľ máte partiu na lyžovačku, už viete kam ju máte zobrať!

4 5

Mountain Lodge, Le Biot, Francúszko

Neďaleko Ženevského jazera sa nachádza táto krásna chata plná prírodných prvkov ako drevo, koža a kameň. Napriek tomu pôsobí veľmi moderne a útulne. Jej interiéry sú svetlé a čisté, pričom každý detail vyniká svojou prepracovanosťou a dizajnovým duchom. Prírodu si môžete vychutnávať aj z vlastnej terasy, napríklad s čajom s rumom v ruke.

6 7

The Glass House, Špindlerův mlýn, Česko

V prípade, že si chcete nachvíľu vyskúšať niečo iné ako Tatry, ale nechce sa vám cestovať ďaleko, odbehnite si do Špindlerůvho mlýnu. Nájdete v ňom aj tento dizajnový, presklený dom zariadený do štýlu mid-century modern. Keďže má len jednu spálňu, je vhodný pre páry, ktoré sa chcú vyhrievať pri krbe a vychutnávať si pokojnú, okolitú prírodu v súkromí.

8 9

Mountain Views, Chatel, Franúczsko

Vo francúzskom lyžiarskom stredisku nájdete aj túto štýlovú chatu, ktorá sa sústredila na prepojenie rustikálneho štýlu s modernou čistotou. Využíva množstvo prírodných prvkov, ktoré stavia do kontrastu s bielymi stenami a doplnkami. Pôsobí luxusne a komfortne zároveň. Má 3 izby a 3 kúpeľne, čiže pohostí väčšie skupinky.

10 11

Mondschein Chalet, St.Anton, Rakúsko

Ak túžite po oddychu vo dvojici v nádhernom prostredí a v útulnom interiéri, tento apartmán v chatkovom rezorte v Rakúsku je pre vás. Má vlastnú saunu, ktorá padne vhod po dni na lyžiach. Interiér kombinuje svetlé drevo s tmavými farbami a kožušinami, čo evokuje škandinávsky dizajn. K dispozícii máte aj vlastný balkón odkiaľ môžete sledovať zasnežené okolie.

12 13

Chalet dall'atmosfera romantica, Val Gardena, Rakúsko

V populárnom talianskom stredisku Val Gardena nájdete aj túto cozy chatku, ktorá je ladená v rustikálnom štýle s modernými prvkami. Ponúka nádherné výhľady na okolité hory. Interiér pôsobí čisto a prívetivo, má dve spálne a dve kúpeľne, čiže je ideálna pre rodiny alebo menšie partie kamarátov.

15 14

Alpaca, Courchevel, Francúzsko

Táto chata uspokojí aj najnáročnejších. Je súčasťou ponuky Airbnb Luxe a preto vás ohúri luxusnými materiálmi a premyslenými detailmi. Má vlastný, obrovský bazén, turecké kúpele, herňu, saunu či lezeckú miestnosť a vínnu pivničku.. Nechýba ani premietacia miestnosť a 6 spální s vlastnými kúpeľňami. K dispozícii vám sú tiež kuchár, ktorí vám pripraví raňajky a večeru, ale aj vlastné chyžné. To všetko v nádhernom, modernom dizajne, ktorý je zameraný na spätosť s prírodou.

16 17

Downtown Aspen, Aspen, Colorado

Aspen je ako americká verzia Courchevelu, avšak s o niečo širšou ponukou služieb. Je to exkluzívne stredisko, kam chodia lyžovať miliardári a celebrity, preto v ňom nájdete aj takéto skvosty. „Chata“ za 18-miliónov dolárov ubytuje 16 hostí naraz. Kombinuje klasické americké prvky s horskými detailmi ako kameň a drevo. Má krásnu záhradu, vírivku a posedenie na terase.

18 19

Chalet White Peak, Combloux, Francúzsko

Moderná chata uprostred dvoch prestížnych lyžiarskych stredísk- Combloux a Magéve vo Francúzskych Alpách. Interiér mieša krásne svetlé drevo, moderný nábytok v luxusných materiáloch a dych-berúce výhľady. V 6 izbách ubytuje naraz až 16 ľudí, takže je ideálna pre väčšie skupiny. Keďže ide o Airbnb Luxe, k dispozícii máte aj ďalšie exkluzívne benefity ako vlastné fitko, saunu, vírivku a denné upratovanie.

20  21 

Foto: Airbnb

1911

Súvisiace články