Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Cestovanie / 9. august 2019

Európske destinácie na dovolenku na jachte

Letnú dovolenku nemusíte stráviť iba vhotelových rezortoch či apartmánoch. Dobrodružnejší cestovateľ ocení aj ubytovanie na jachte.

Európske destinácie na dovolenku na jachte

Letnú dovolenku nemusíte stráviť iba v hotelových rezortoch či apartmánoch. Dobrodružnejší cestovateľ ocení aj ubytovanie na jachte. Nielenže vďaka nej sa dostanete aj tam, kam iný prístup nie je, môžete si dopriať maximálne súkromie na ukrytých miestach.

Sardínia a Korzika

Talianska Sardínia je od francúzskej Korziky vzdialená len 50 minút loďou. Po ceste máte ešte aj súostrovie La Maddalena, ktoré je zároveň talianskym národným parkom, a práve tu nájdete tie pláže, ktoré vás pocitovo prenesú do Karibiku. Oba ostrovy sú navyše obľúbeným východiskovým bodom na každodenné plavby, pričom každý deň môžete preskúmať nové miesto. Tešiť sa však môžete pláže s tyrkysovou vodou a bielym pieskom.

Pobrežie Korziky 

Dalmátske pobrežie

Chorvátsku patrí až 1185 ostrovov, takže nedostatku nových miest sa báť nemusíte. Vyraziť môžete zo Splitu alebo z Dubrovníka a určite nevynechajte ostrov Hvar či Vis, ale aj vzdialenejšie a menej navštevované miesta ako Kornati a Elafiti. Každý z nich vám ukáže inú kombináciu kultúry, histórie a prírody, takže o rôznorodosť máte postarané.

marcus lofvenberg LyghSgFG8QQ unsplashOstrov Hvar

 

Francúzska riviéra

Francúzska riviéra je poznačená svojou popularitou a to najmä v lete. V tomto období sa tu totiž zchádzajú masy turistov, ktoré chcú zažiť atmosféru tohto prominentného prostredia. Ak sa chcete vyhnúť preplneným plážam a vybookovaným reštauráciám, vydajte sa na jachtu, zakotvite na niektorom z mnohých ukrytých zákutí a užite si súkromie v nádhernom prostredí. Cannes, Monako ani Saint Tropez pritom nemusíte vôbec vynechať.

valentin b kremer j44731ZTZ 4 unsplashPobrežie St. Tropéz

 

Dorset a Devon

Úplne iný typ zážitku sa vám naskytne v Anglicku, na pobrežiach oblastí Devon a Dorset. Sú plné tých najkrajších pláží, ktoré však zatiaľ nestihli podľahnúť masám turistov a ostávajú dobre stráženým tajomstvom lokálnych jachtárov či domácej elity. Britský vidiek v spojení s divokými plážami a dramatickými útesmi vytvárajú dokonalú romantiku. Nevynechajte najkrajšie miesta ako Durdle Door, Lulworth či pláž Broad Sands.

belinda fewings 6zo6Qo iVo unsplashPláž v oblasti Dorset

 

Baleárske ostrovy

Ibiza, Malorka, Menorka a Formentera, všetky z týchto Baleárskych ostrovov sú extrémne populárnymi turistickými destináciami. Aj napriek davom turistov, ktoré sa tu každé leto stretávajú, ponúkajú jedny z najkrajších morí. Tyrkysová, priezračná voda, útesy posiate kvetinami a typická španielska kuchyňa sú jednoducho až príliš lákavé. Ani množstvo turistov im však neuberá na kráse. Sú tiež ideálnou destináciou na jachtenie a spoznávanie skrytých zákutí. Pokiaľ sa chcete vyhnúť hlavnej sezóne, pokojne sa tu vyberte v septembri alebo ešte v máji či júni, kedy je počas príjemné.

oscar nord umKtSbCy1oM unsplashPláž na Malorke

1296

Súvisiace články