Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Cestovanie / 5. apríl 2019

Architektúra na mori

Príroda je skutočným majstrom, no človek sa jej snaží neustále konkurovať. Aj napriek tisíckam dych-berúcich ostrovov sa jej snažíme vyrovnať apretvárame tak prírodu podľa seba, čo výsledok sú umelé ostrovy.

Architektúra na mori

Príroda je skutočným majstrom, no človek sa jej snaží neustále konkurovať. Aj napriek tisíckam dych-berúcich ostrovov sa jej snažíme vyrovnať a pretvárame tak prírodu podľa seba, čo výsledok sú umelé ostrovy. Avšak aj tie majú čosi do seba. Predstavujeme vám tie najzaujímavejšie.

The World Islands

Súostrovie umelých ostrovov sa nachádza ako inak, v Dubaji. Jeho vzhľad bol inšpirovaný práve glóbusom, ktorého tvar a umiestnenie kontinentov kopíruje.

Palm Jumeirah

Zrejme najznámejší umelý ostrov nájdete takisto v Dubaji. Jeho tvar pripomína palmu a podľa nej bol aj pomenovaný.

2

Uros

Zatiaľ čo predchádzajúce ostrovy boli vybudované z piesku, tento peruánsky na jazere Titicaca využíva tŕstie. Ide o súostrovie plávajúce na hladine, pričom na každom z ostrovčekov nájdete 2-10 domov, ktoré obýva tradičné urosské obyvateľstvo.

4

The Pearl-Qatar

Súostrovie v Katare, ktoré sa rozprestiera na takmer 4-miliónoch štvorcových kilometroch. Vybudované bolo v roku 2011 pre trvalých rezidentov a dnes ponúka aj turistické možnosti.

5

Venetian Artificial Islands

Floridské súostrovie pripomínajúce svojim tvarom sieť bolo vybudované, aby prepojilo pevninu Miami a Miami Beach. Nachádzajú sa tu aj prominentné ostrovy vrátane Rivo Alto, Di Lido či San Marino.

6

Foto: Getty, Pinterest

1820

Súvisiace články