Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Cestovanie / 3. január 2019

Unikátne hotely zakomponované do prírody

Turistický priemysel je dnes vrozmachu. Môžu za to neustále klesajúce ceny leteniek do celého sveta aobrovská konkurencia medzi ubytovacími zariadeniami.

Unikátne hotely zakomponované do prírody

Turistický priemysel je dnes v rozmachu. Môžu za to neustále klesajúce ceny leteniek do celého sveta a obrovská konkurencia medzi ubytovacími zariadeniami. My tak vďaka tomu môžeme objavovať aj tie najviac zastrčené zákutia a to všetko v tých najštýlovejších hoteloch. Niektoré z nich však vynikajú ešte jedným elementom- sú zabudované do svojho prirodzeného prostredia.

Adrére Amellal, Egypt

Na Sahare toho veľa okrem piesočných dún a občasnej oázy neuvidíte, vašim dokonalým útočiskom sa však stane eko hotel Adrére Amellal, ktorý sa nachádza len 15 minút od oázy Siwa. Hotel akoby vystupoval na povrch z piesočných dún, no pritom je vybudovaný z materiálu kershef- zmesi sušenej hliny, soli a slamy. Jeho steny počas dňa absorbujú teplo a tým otepľujú chladné noci. V hoteli nie je elektrina a na osvetlenie sa využívajú fakle.


Icehotel, Švédsko

Dnes už je na svete množstvo zaujímavých ľadových hotelov, no tento patrí k tým pôvodným. Každý rok však postavený nanovo z viac ako 5-tisíc ton ľadu. O dizajn izieb sa starajú rôzni dizajnéri a každá miestnosť je tak unikátna.

2

Iglu Dorf, Rakúsko

Dedinka pozostávajúca z iglu sa nachádza v rakúskom Kuhtai, švajčiarskom Gstaade či nemeckom Garmisch-Partenkirchene. Rakúsku dedinku trvalo vybudovať 3000 hodín a vnútro vyzdobili medzinárodní umelci. Noc v igloo je ideálna pre tých, ktorí sa boja ľadového hotela, pretože o je značne teplejšie.

3

Kayaki Premium Caves, Turecko

Určite ste postrehli fotografie z výhľadom na nezvyčajné kamenné úkazy a medzi nimi desiatky farebných balónov, toto miesto sa volá Cappadocia a nachádza sa v Turecku. Na tomto mieste nájdete aj unikátny, „jaskynný“ hotel, ktorý je vybudovaný do spomínaných kamenných úkazov. V ňom je ukrytý turecký hammam, sauny, jaskynné bazény a zelená záhrada.

4

Felsenhotel La Claustra, Švajčiarsko

La Claustra je pôvodná vojenská základňa, no teraz bola prebudovaná na zaujímavý boutique hotel. Budova je vytesaná do pohoria Saint Gotthard a ukrýva 17 izieb. O interiér sa postaral umelec Jean Odermatt, ktorý zabezpečil unikátny dojem v každej miestnosti. Okrem toho nájdete dnu bazén, reštauráciu a spoločenskú miestnosť, avšak na mobilný signál či internet môžete zabudnúť. Vynahradí vám to však dokonalý výhľad na okolité hory.

5

Les Hautes Roche, Francúzsko

Budova bola využívaná ako útočisko mníchov v 17.storočí a v roku 1989 bola prerobená na hotel s 12 izbami. Väčšina nábytku je takisto vytesaná z kameňa a dopĺňajú ho dizajnérske detaily ako svietidlá či závesy. Okrem toho tu nájdete aj Michelinovú reštauráciu a panoramatické výhľady na okolité vinice.

6

Foto: archív hotelov

1309

Súvisiace články