Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Cestovanie / 30. jún 2014

Nový luxusný hotel v Rajeckých Tepliciach sa inšpiroval antikou

V Rajeckých Tepliciach otvorili štvorhviezdičkový kúpeľný hotel Aphrodite Palace, ktorý vznikol komplexnou prestavbou bývalého hotela Veľká Fatra. Luxusným konceptom chce prilákať nielen náročnú domácu klientelu, ale aj hostí z Ruska, Ukrajiny či dokonca z arabských krajín.„Hotelom APHRODITE PALACE sa zväčší ubytovacia kapacita kúpeľov o 200 miest a plocha pre poskytované služby o 3000 m2.

Nový luxusný hotel v Rajeckých Tepliciach sa inšpiroval antikou

23.6.2014

V Rajeckých Tepliciach otvorili štvorhviezdičkový kúpeľný hotel Aphrodite Palace, ktorý vznikol komplexnou prestavbou bývalého hotela Veľká Fatra. Luxusným konceptom chce prilákať nielen náročnú domácu klientelu, ale aj hostí z Ruska, Ukrajiny či dokonca z arabských krajín.

aphrodite_palace_01


„Hotelom APHRODITE PALACE sa zväčší ubytovacia kapacita kúpeľov o 200 miest a plocha pre poskytované služby o 3000 m2. Spolu s neďalekým hotelom Aphrodite bude v Kúpeľoch Rajecké Teplice hosťom k dispozícii 500 hotelových lôžok," prezradil Zdenko Miškolci, viceprezident akciovej spoločnosti SLK Rajecké Teplice, ktorá stojí za celou rekonštrukciou aj prevádzkou nového hotela. Jeho zaujímavosťou sú dve poschodia s najvyšším štandardom a piatimi hviezdičkami. Nové zariadenie je totiž zamerané na najnáročnejšiu slovenskú klientelu. „Chceme k nám prilákať aj hostí z Ruska, Ukrajiny a arabských štátov, ktorí vyhľadávajú výlučne päťhviezdičkový štandard, preto sme im chceli vyjsť v ústrety. Aj zvyšok hotela, a najmä gastronómia, ponúkajú vysokú kvalitu, ale za dostupné ceny, na aké je naša domáca klientela zvyknutá. O záujme domácej klientely a o dopyte po našich službách svedčí 4000 klubových kariet, ktoré sme doteraz vydali," poukázal Zdenko Miškolci.



Desať kilogramov pravého zlata
Skúšobná prevádzka Aphrodite Palace začala už v apríli 2014. Architektúra aj zariadenie hotela sú inšpirované antickým obdobím v kombinácii s tradičnými prvkami svetových hotelových sietí a kúpeľných zariadení. Architektúra v antickom duchu spolu s použitými pravými prírodnými materiálmi ‒ mramorom, ónyxom, vzácnymi drevinami, sklenými vitrážami a zlatom ‒ má podľa tvorcov vytvárať atmosféru prepychu a najvyššej kvality. Interiér hotela zdobia mramorové sochy, taliansky a indický mramor opracovaný v Číne. Na výzdobu hotela sa použilo 10 kg 24-karátového lístkového zlata a na vitráže slovenského pôvodu 5 000 sklíčok.

V poslednej etape pribudne aj päťhviezdičkový hotel
Aphrodite Palace je súčasťou druhej fázy rozsiahlych investícií Slovenských liečebných kúpeľov. Vlani mu predchádzalo otvorenie vonkajšieho vodného sveta, ktorý tvorí päť bazénov – relaxačný, plavecký, bralový bazén s vodopádom a dva turecké kúpele, ako aj vytvorenie troch konferenčných miestností s kapacitou 200 osôb. V poslednej etape sa môžu milovníci kúpeľného turizmu tešiť na samostatný päťhviezdičkový komplex pre najnáročnejšiu klientelu. Kúpele Rajecké Teplice ako prvé na Slovensku zaviedli wellness služby, víkendové wellness pobyty, a to už v 90. rokoch minulého storočia. Liečia sa tu pohybové, nervové, dýchacie choroby (astma) a choroby z povolania.

zdroj: SLK Rajecké Teplice/PAPERLIFE


 

    4499

    Súvisiace články