Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Gastro / 6. október 2019

Jeanne Damas otvorila v Paríži reštauráciu

Vyzerá to tak, že každý týždeň zažíva Paríž otvorenie novej fashion reštaurácie či kaviarne. Len za uplynulý mesiac to bola kaviareň Saint Laurent, prvá reštaurácia Maison Kitsuné areštaurácia Oursin, ktorá je ďalším projektom dizajnéra Simona Porte Jacquemusa.

Jeanne Damas otvorila v Paríži reštauráciu

Vyzerá to tak, že každý týždeň zažíva Paríž otvorenie novej fashion reštaurácie či kaviarne. Len za uplynulý mesiac to bola kaviareň Saint Laurent, prvá reštaurácia Maison Kitsuné a reštaurácia Oursin, ktorá je ďalším projektom dizajnéra Simona Porte Jacquemusa. Teraz sa k nim pridáva známa influencerka a zakladateľka značky Rouje, Jeanne Damas.

@rouje

Jeanne je synonymom franúczskeho štýlu od hlavy po päty. Jej uvoľnenosť a schopnosť ležérne kombinovať vintage a moderné prvky sa len tak nevidí. Oceňujú to však ženy po celom svete, čo sa odrazilo aj na počte jej sledovateľov na Instagrame, ktorých má viac ako milión. Či už ste sa zamilovali do jej jemne vlnitého lobu, kvetinových šiat a klasických kardigánov, zaručene oceníte jej najnovší projekt. Reštaurácia Chez Jeanne je súčasťou jej prvého kamenného butiku Rouje. Toto štýlové bisrto je totiž takisto odrazom jej unikátneho pohľadu na svet. Oslavuje francúzsku kuchyňu, naturálne víno a domáce pečené dobroty. Čo ju však inšpirovalo otvoriť reštauráciu? „Vyrastala som v reštaurácii mojich rodičov a keď ju minulý rok predali, začala mi chýbať. Preto mi napadlo, že reštaurácia by bola skvelým oživením butiku Rouje,“ povedala Jeanne.

1

2  3 

Menu v Chez Jeanne je založené na sezónnych, lokálnych ingredienciách, ktoré tvoria obľúbené jedlá populárnej Francúzky. Ide o moderné small plates, ktoré sú určené na zdieľanie. Nájdete medzi nimi napríklad verziu obľúbeného francúzskeho jedla croque madam, ktorú Jeanne pomenovala príznačne croque jeanne, ale aj jej obľúbené dezerty, ktoré jej pripravovala babička.

Foto: Instagram

1503

Súvisiace články