Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Gastro / 8. august 2019

Cafezinho: Rituál spájajúci ľudí zo srdca Brazílie

"Cafezinho" [kafeziňo] alebo "malá káva" je v brazílskej portugalčine pojem, ktorý je spätý s uvítaním hostí šálkou kávy. Okamihy s kávou posilňujú osobné puto medzi všetkými zúčastnenými a káva je do brazílskeho každodenného života hlboko zakorenená.

Cafezinho: Rituál spájajúci ľudí zo srdca Brazílie

"Cafezinho" [kafeziňo] alebo "malá káva" je v brazílskej portugalčine pojem, ktorý je spätý s uvítaním hostí šálkou kávy. Okamihy s kávou posilňujú osobné puto medzi všetkými zúčastnenými a káva je do brazílskeho každodenného života hlboko zakorenená.

V temperamentnej Brazílii sa vrelé privítanie hostí, priateľské posedenie ani pracovné schôdzky sa bez šálky kávy v dlaniach nezaobídu. Je to rituál, ktorý vyžaduje servírovanie veľkej dávky lásky a kvalitnej kávy. Práve brazílskou vášňou pre lahodné horkasté zmesi boli inšpiráciou pre jednu z najúspešnejších limitovaných edícií Nespresso Cafezinho do Brasil. Po troch rokoch sa vracia, aby opäť priniesla esenciu brazílskej kávovej kultúry v každom dúšku výrazne aromatického espressa.

Priamo zo zdroja

Unikátna a veľmi aromaticky výrazná limitovaná edícia Cafezinho do Brasil vychádza z farebnej a živelnej kávovej kultúry, ktorá je pre Brazíliu taká typická. Aby káva verne odrážala atmosféru a aromatické vlastnosti typického brazílskeho cafezinho, dal tím Nespresso priestor samotným Brazílčanom, aby čo najvernejšie popísali ideálnu chuť ich tradičného nápoja. Zmes tak verne odráža rýdzu arómu a emócie, ako to cítia tí najpovolanejší – miestni obyvatelia. Odkiaľ pramení horká chuť tejto kávy a jej veľmi charakteristická aróma? „Novú zmes sme postavili na základe hlbokých znalostí Brazílčanov o ich národnom nápoji. Chuťový profil, ktorý nám miestni ľudia popísali, sme rozkódovali ako arómu vlašských orechov, santalového dreva a bylín. Pre jeho zachytenie sme použili zrná Arabica zo štátu Espirito Santo na juhu Brazílie, ktorým poloha blízko mora a veľmi vlhký vietor dodáva tú pravú špecifickú arómu. Naviac sme s vybranými farmármi zaistili ručný výber iba konkrétnych zŕn, ktoré v sebe tieto nevšedné tóny obsahujú,“ povedal k limitovanej edícii Alexis Rodriguez, riaditeľ pre vývoj nových káv spoločnosti Nespresso.

kompozice cafezinho salekkapsle

Nielen pre milovníkov espressa

Cafezinho do Brasil si môžete vychutnať aj s mliekom. Pripravte si kávu o objeme 25 ml a doplňte našľahaným mliekom pre chutné cappuccino. V ňom sa spája sladkosť mlieka s aromatickými soľami, horkosťou a tónmi vzniknutými z praženia, ktoré pripomínajú slané arašidy. Ďalšou možnosťou je pridať 40 ml kávy do 100 ml našľahaného mlieka. Vznikne tak sladké latte macchiato, ktoré sa bude vyznačovať zaobleným telom, arómou vlašských orechov a ľahko dymovou chuťou. Exotické kávové osvieženie si možno pripraviť pomocou zázvorového sirupu, 4-5 kociek ľadu a kokosovej vody. Samostatne, ideálne v šejkri, si pripravte vychladené espresso Cafezinho do Brasil s dvomi kockami ľadu a prelejte ním pohár so sirupom a kokosovou vodou.

COFFEECAPSULES ORIGINALLINE ORIGINALLINETEMPORARY LIMITEDEDITION ORIGINALLINE CAFEZINHODOBRASIL CAPSULE 2016 SIDE SHADOW 24042017135414603 COFFEECAPSULES ORIGINALLINE ORIGINALLINETEMPORARY LIMITEDEDITION ORIGINALLINE CAFEZINHODOBRASIL SLEEVE 2016 REFLECTION 24042017134949782
1194

Súvisiace články