Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Gastro / 28. november 2017

3 potraviny pre sladký spánok

Spánok je základným elementom zdravého životného štýlu. Nie vždy sa nám však podarí zaspať bez problémov a kvalita spánku takisto kolíše.

3 potraviny pre sladký spánok

Spánok je základným elementom zdravého životného štýlu. Nie vždy sa nám však podarí zaspať bez problémov a kvalita spánku takisto kolíše. Vplyv na náš spánok má viacero faktorov, medzi tie patrí aj naša strava. Existuje však niekoľko potravín, ktoré nám so zaspávaním pomôžu a vylepšia aj samotnú kvalitu. Ktoré to sú?

Mlieko

Mlieko je už dlhšiu dobu spájané s dobrým spánkom. Avšak teraz máme k dispozícii aj vedecké podloženie. Pomáha zrelaxovať naše svalstvo a tým nás pripraví na spánok.

 

Brazílske orechy

Brazílske orechy ako Para obsahujú selén, ktorý zabezpečuje správnu funkciu mozgu, zlepšuje stav nechtov, vlasov a imunitného systému. Nie je to síce potravina, ktorá je spájaná s dobrým spánkom, no večer je ideálny čas, kedy by sme si ich mali dopriať. Vďaka nim tak dostane slovné spojenie beauty sleep nový význam.

 

Sacharidy

Potraviny s obsahom sacharidov majú v sebe dostatok serotonínu, ktorý vyvoláva pocit pohody. Ak si chcete dopriať dobrý a hlboký spánok, určite zaraďte do vašej večere aj ryžu, zemiaky či cestoviny.

    1237

    Súvisiace články