13.8.2013
Nielen z chleba žije človek, ale chlieb z Tartine Bakery v San Franciscu je zhmotnením chute, bez ktorej si neviete predstaviť život.
Jej zakladatelia Elisabeth Prueitt a Chad Robertson sa stretli počas štúdia na Culinary Institute of America v New Yorku, kde si čoskoro padli do oka. Spoločne odcestovali do Francúzska, kde si osvojili klasickú techniku a estetiku prípravy tradičných pekárenských výrobkov, najmä v regiónoch Provensalska a Savojska.
Chad & Elisabeth
Po návrate v roku 1995 sa usadili v Kalifornii, kde postupne otvorili niekoľko prevádzok. Tou poslednou bola v júli 2002 práve Tartine Bakery, v ktorej naplno zúročujú skúsenosti a roky tvrdej driny pri peci.
Zákazníci milujú Chadov chlieb, základom ktorého sú vždy voda, múka a sivá francúzska soľ, ale aj Elisabethine croissanty, pains au chocolat či ďalšie pečené pochúťky. Je prekvapujúce, že Elisabeth je pritom celiatička a jej špecialitou sú delikatesy bez obsahu gluténu.
pripravila: Anna Salvová
foto: Chad Robertson a Eric Wolfinger
Celý článok si môžete prečítať v magazíne Top Fashion jar-leto 2013.

Nespresso uvádza limitovanú kolaboráciu s Chiarou Ferragni
Chiara Ferragni je obrovským pojmom, dnes už nielen vo svete módy,…