Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Vlasy / 11. jún 2021

Beach Waves Season

Dobrodružstvá a nové zážitky, odviazanosť aj relax, toto všetko patrí k letu. Túto nenapodobiteľnú atmosféru radi podčiarkujeme výberom našich outfitov, ale aj vizážou.

Beach Waves Season

Dobrodružstvá a nové zážitky, odviazanosť aj relax, toto všetko patrí k letu. Túto nenapodobiteľnú atmosféru radi podčiarkujeme výberom našich outfitov, ale aj vizážou. Beach Waves alebo plážové vlny sú súčasťou leta už dlhšiu dobu pretože skvelo vystihujú charakter tohto ročného obdobia. Ako ich rýchlo a jednoducho vytvoriť aj doma?

@mvb

Plážové vlny sú veľmi jednoduchým účesom, ktorý krásne vynikne v rôznych dĺžkach vlasov, vo všetkých farbách. Evokuje bestarostnosť, hravosť a uvoľnenosť aké poznáme z pláží a kúpaní sa v mori. Typicky soľou “zlepené” vlasy si však môžeme dopriať aj mimo pláže, pokojne aj do práce či na precházku mestom alebo na párty. Potrebovať na to budete slaný sprej, ktorý krá v tomto stylingu hlavnú rolu.

Výhodou tohto účesu je, že sa dokáže prispôsobiť očakávaniam a výsledku, ktorý chcete dosiahnuť. Môžete si teda sami zvoliť level ležérnosti a vytvoriť tak nedbalo elegantný look alebo pokojne aj poriadne divoký vzhľad.

lauraharrier@lauraharrier

Elegantnejšia verzia

V prípade, že si chcete dopriať beach waves, no chystáte sa do práce, kde by ste mali dodržiavať istý level profesionality, vytvorte elegantnejšiu verziu vĺn. Tá sa často využíva aj na oficiálnych a formálnych eventoch vrátane najväčších red carpet príležitostí. Budete však na ich prípravu potrebovať viac času, avšak výsledok bude stáť za to.

Ideálne je začať s prípravou vlasov už pri umývaní. Po umytí aplikujte do vlasov penu na objem, ktorá vám zároveň poskytne aj určitú formu fixácie, ale aj vyššiu plasticitu vlasov, čo v praxi znamená, že sa s nimi bude lepšie pracovať. Následne vlasy vysušte fénom, nefúkajte, netočte, iba ich zbavte vlahy. Ak ste majiteľkou kučeravých vlasov, pomôže vám jemné narovnanie, ktoré dosiahnete kefou. Každý pramienok prečešte a zároveň ho fénujte.

vitaliia@vitaliia

Po vysušení vlasy rozdeľte do 4-6 sekcií (podľa hustoty a dĺžky) a po jednotlivých sekciách vlasy natočte pomocou kulmy alebo žehličky. Začnite s točením aspoň pár centimetrov od korienkov, aby ste sa vyhli vytvoreniu nepoddajných kučier. Pramienky nenatáčajte až po konce, čím vytvoríte ten želaný ležérny vzhľad, ideálne by ste mali skončiť s natáčaním zhruba 5 centimetrov od koncov. Dajte si tiež pozor na priemer kulmy, tá by nemala byťr veľmi tenká, ale skôr hrubšia, takto dosiahnete ideálnu veľkosť vĺn. Nevytvárajte však dokonalé, symetrické vlny, snažte sa dosiahnuť nedbalý look.

V poslednom kroku roztrapaťte vlny, môžete to urobiť predklonením hlavy a jemný našúchaním alebo pomocou hrebeňa s riedkymi zúbkami. V tomto momente tiež prichádza na rad slaný sprej. Ten môžete nastriekať priamo na vlasy a následne ich prečesať, alebo môžete vlasy ešte v dlaniach jemne postláčať, čím vytvoríte strapatejší efekt. Ak to vaše vlasy vyžadujú, zafixujte ich ešte lakom.

rosiehw@rosiehw

Nedbalá verzia

V prípade, že chcete vytvoriť skutočne autentický, nedbalý look, vaša úprava bude o čosi jednoduchšia. Na výber máte totiž niekoľko možností a tou prvou z nich sú vrkôčiky alebo drdoly počas noci. Do vlasov nastriekajte textúrujúci sprej alebo rovno slaný sprej a následne ich zapleťte do vrkôčikov alebo drdolov. Ráno po prebudení ich rozpleťte, jemne prečešte hrebeňom s riedkymi zúbkami a zafixujte dávkou slaného spreja. Najjednoduchšie, najrýchlejšie a bezstarostné beach waves sú na svete.

xeniaadonts@xeniaadonts

Ak však začínate umytím vlasov, pokračujte aplikáciou peny ako pri elegantnej verzii. Vlasy rozdeľte do niekoľkých sekcií podľa dĺžky a hustoty a zatočte ich do drdolov alebo twistov. Takto vlasy vysušte fénom, ale opatrne, aby sa vám drdoly nerozpadli. Keď už budú vlasy úplne suché, jemne ich rozpustite a prstami rozbite vlny, ktoré vám vznikli. Na vlasy nastriekajte slaný sprej a v dlaniach ich ešte jemne postláčajte, aby ste dosiahli viac kompaktný a “zlepený” look.

taylor hill@taylor_hill

Výhodou beach waves je, že sa dajú využiť v rámci rôznych účesov. Samozrejme krásne vyniknú v rozpustených vlasoch, no pokojne ich môžete zopnúť aj do rôznych konských chvostou, doplniť ich čelenkami, sponkami či šatkami. Vlny môžete vypnúť aj do polovičných drdolov a vytvoriť tak ešte o niečo elegantnejší vzhľad. Jednoducho ide o veľmi univerzálny účes, ktorý sa dá využiť počas celého leta, nielen na dovolenke.

Foto: Instagram

1014

Súvisiace články