Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 6. júl 2021

Suchá & mokrá pedikúra: Ktorá je pre vás?

V letnom období, kedy častejšie odhaľujeme aj chodidlá, sa mnohé z nás zverujú do rúk pedikérok, ktoré nám nielen doprajú krásne upravené nechty, ale aj hladšie chodidlá. Existuje však niekoľko typov pedikúry a medzi tie hlavné patrí suchá a mokrá pedikúra.

Suchá & mokrá pedikúra: Ktorá je pre vás?

V letnom období, kedy častejšie odhaľujeme aj chodidlá, sa mnohé z nás zverujú do rúk pedikérok, ktoré nám nielen doprajú krásne upravené nechty, ale aj hladšie chodidlá. Existuje však niekoľko typov pedikúry a medzi tie hlavné patrí suchá a mokrá pedikúra. Viete, ktorú si vybrať?

@frenzine

Úprava chodidiel samozrejme môže prebiehať aj v domácom prostredí, pedikúru doma totiž zvládne ľavou zadnou každá z nás. Ak však nemáte čas alebo si jednoducho chcete dopriať profesionálnu starostlivosť, zverte sa do rúk odborníčok. Každý salón by vám mal ponúknuť dva typy pedikúry - suchú a mokrú. Aké sú medzi nimi rozdiely?

Suchá pedikúra

Suchá pedikúra je zlatý štandard, ktorý odporúčajú aj ortopédi. Je to najzdravší spôsob, akým dosiahnuť krásne upravené chodidlá. Nohy sa pri tomto type pedikúry nenamáčajú, ale rovno sa nasucho upravujú. Na úpravu sa používajú manuálne a elektrické pilníky s rôznymi hrúbkami a drsnosťou, ktoré sú určené buď na odstránenie stvrdnuje kože zo spodnej strany chodidiel alebo na úpravu a tvarovanie nechtov. Dobrou správou je aj to, že lak po suchej pedikúre má väčšiu výdrž ako po mokrej. Veľkým rozdielom medzi suchou a mkrou pedikúrou je aj to, že suchá je omnoho rýchlejšia, vo väčšine prípadou ju stihnete napríklad aj počas obednej prestávky v práci pretože trvá zhruba 45 minút.

Pre koho je vhodná: pre tých, ktorí sa ponáhľajú, nechcú stráviť na procedúre veľa času, chcú rýchlu a efektívnu pedikúru a dlhotrvajúce výsledky, vhodnejšia pre ľudí s ekzémami či psoriázou

Mokrá pedikúra

Častokrát nazývaná aj SPA pedikúra sa tešila obľube najmä pred pár rokmi a to vďaka svojej wellnessovej stránke. Ide viac o rituál a relaxáciu ako len úpravu chodidiel a nechtov. Od začiatku máte vo vode ponorené obe chodidlá, pričom cieľom je zmäkčiť pokožku, čo by malo uľahčiť aj odstraňovanie stvrdnutej kože. Nehovoriac o tom, že jemné bublinky vytvárajú “vírivkový” efekt, ktorý vaše nohy určite ocenia. Súčasťou takejto pedikúry môže byť aj masáž chodidiel, čo opäť posúva celý zážitok z procedúry na nový level. Oproti predchádzajúcemu typu pedikúry, v tomto prípade pedikérka používa na odstránenie odumretje kože skalpel, čo vyžaduje skutočnú odpornosť a precíznosť.

Pre koho je vhodná: pre tých, ktorí pedikúru berú ako relax, chcú si vychutnať dlhšiu procedúru, výrazne stvrdnutú pokožku

Ktorá je pre vás?

Mokrá pedikúra je klasický typ, ktorý sa v salónoch vykonáva dlhé roky. Suchá je zase pragmatická a modernejšia, častokrát nazývaná aj medicínska. Mokrá pedikúra si však dokáže poradiť aj so skutočne tvrdou kožou, ktorá sa formovala roky, čo by suchá zvládnuť nemusela. Výhodou suchej však je aj to, že je hygienickejšia keďže nohy sa nemočia vo vode, kde môžu vznikať rôzne mykózy, aj napriek precíznej dezinfekcii v salónoch. Každému samozrejme vyhovuje niečo iné a vhodný typ pedikúry pre vás vám bude vedieť najlepšie odporúčiť odborníčka. Úpravu chodidiel však môžete vyskúšať aj doma, menej invazívnym spôsobom.

Foto: Instagram

4904

Súvisiace články