Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 4. apríl 2019

Dokonalosť a profesionalita permanentného make-upu PERMANENT - BEAUTY

Každá žena túži byť krásna. Ak chcete, aby vaša tvár vyzerala, čo najlepšie, zverte sa profesionálom.Dokonalý tvar obočia je základným pilierom na tvári.

Dokonalosť a profesionalita permanentného make-upu PERMANENT - BEAUTY

Každá žena túži byť krásna.  Ak chcete, aby vaša tvár vyzerala, čo najlepšie, zverte sa profesionálom. Dokonalý tvar obočia je základným pilierom na tvári.

Odborníčka Miriam Madová, vyškolená vizážistka, ktorá pracovala už pre niekoľko módnych návrhárok a modeliek. Nielen, že vám poradí, ale pomôže vám vybrať tú najsprávnejšiu techniku tetovania. Ovláda všetky techniky tetovania a na základe vášho typu pleti, vám poradí tú správnu techniku. Svoje odborné skúsenosti na vysokej profesionálnej úrovni a 9 ročné skúsenosti s tetovaním aplikuje vo svojej praxi.

1pmu

Technika permanentného make-upu sa postupom času menila a vyvíjala. V súčasnosti je až 13 techník tetovania. Niektoré z nich je možné vzájomne kombinovať a dosiahnuť tak, čo najlepší a najprirodzenejší výsledok. Permanentný make-up môžete použiť na obočie, pery, alebo očné linky.
 
Ako dosiahnuť čo najlepší efekt make-upu?

Veľa žien robí chyby, ktoré si ani neuvedomuje. Veľa žien robí chyby, ktoré si ani neuvedomuje. Tetované miesto sa nesmie namáčať do vody po celú dobu, pokiaľ sa pokožka nezahojí, čiže pokým nezídu dole chrastičky /cca 7 dní/. Po tetovaní potrebuje pokožka dýchať, aby sa čo najskôr zregenerovala, preto by sa nemalo tetovanie potierať hrubou vrstvou ošetrujúceho prípravku, stačí ho len zľahka potrieť. Na suchšiu pokožku je vhodná vazelína, na mastnejšiu avšak nie je vhodná, pretože postihnuté miesto tak zbytočne mokvá a tvoria sa veľké chrasty.

 5024075Pred tetovaním  8619852Tesne po tetovaní

Ako dlho vydrží permanentný make-up?

Je to veľmi individuálne a ovplyvňujú to faktory, ktoré súvisia hlavne s typom pokožky, imunitou, či hormonálnym systémom ženy. Každá žena chce, aby permanentný make-up obočia vydržal čo najdlhšie, avšak žiadne záruky ako dlho vám to vydrží neexistujú.

 2049190 Pred tetovaním  0198555 Tesne po tetovaní

Tak ako obočie, pery aj očné linky je nutné vopred skonzultovať s klientkou. Dôležité je zvážiť dĺžku aj hrúbku očných liniek, pretože tie vydržia na pokožke z celého permanentného makeupu najdlhšie. Treba si uvedomiť, že pokožka u ženy v 20-tke je iná ako u ženy po 40-tke. Tetovanie liniek tiež treba zvážiť, ak máte na viečkach hemangiom. Je to malý nezhubný výrastok, ktorý nemusí byť voľným okom dobre viditeľný. Miestom vzniku je jednovrstvová bunková vrstva, ktorá vystiela všetky krvné cievy až po kapiláry. Ak sa cez neho prejde ihlou, môže sa stať, že do neho zatečie trochu farby a potom ostáva pri očnej linka malý fliačik, prípadne tieň.

pred tetovanim2Pre tetovaním po tetovani2Tesne po tetovaní

Aké sú vplyvy na výsledný efekt permanentného make-upu?

V prvom rade záleží na type pokožky. Medzi ďalšie mimovoľné vplyvy patrí i zdravotný stav (napríklad správna funkcia štítnej žľazy, autoimúnne ochorenie, vplyv liekov, či iné), ale i slnečné žiarenie.
  
Dokonalá technika tetovania

Je viacej techník tetovania. Používa sa plošná/klasická technika, technika tieňovaním, či púdrová technika.  Dnes sa už tetuje čisto s prírodnými farbami, ktoré neobsahujú ťažké kovy, syntetické latky. Najkratší výsledok je použitím čiarkovej techniky prístrojom a pri microbladingu. Takéto tetovanie obočia vydrží len pár mesiacov. Kedysi vydržalo dlhšie, pretože zloženie farieb bolo iné a tetovalo sa len jednou technikou hlboko do pokožky. To spôsobilo, že na pokožke ostala nežiaduca farebná stopa (ružová, červená, fialová a iné). V súčasnosti sa táto klasická technika používa menej na obočie. Čo sa týka tetovania pier a očných liniek, tak vydrží oveľa dlhšie. Je to dané tým, že pokožka je na týchto miestach tenšia, menej pórovitá a nemastí sa tak ako v obočí.

cele pery tienovanePery po tetovaní

Čo s nevydareným tetovaním?

Ak už máte zle vytetovaný permanentný make-up sú dve možnosti ktoré fungujú. Jednou z nich je kompletná rekonštrukcia obočia, kde sa opravuje obočie na 90%. Vytetuje sa nový tvar a nežiaduce tetovanie sa odstráni buď telovou kamuflážnou farbou, alebo sa odtetuje metódou SC colorX, ktorá je na báze kyseliny mliečnej a má schopnosť vytiahnuť z pokožky nežiaduci pigment.

 4652402Svetlejší typ obočia: pred tetovaním  4547526 Tesne po tetovaní

Metóda SC colorX, alebo laser?

Metóda SC colorX je založená na prirodzenej reakcii tela. Touto metódou je možné odstrániť všetky pigmentové farby. Unikátne na tejto metóde je skutočnosť, že už na prvýkrát je akákoľvek farba z tetovanej zóny preč. Laserové odstránenie funguje až pri teplote 800 - 900°C, je bolestivejšie a navyše nefunguje pre odstránenie všetkých farieb.

 1890029Očná linka tesne po tetovaní

Metóda SC colorX je založená na prirodzenej reakcii tela. Touto metódou je možné odstrániť všetky pigmentové farby. Unikátne na tejto metóde je skutočnosť, že už na prvýkrát je akákoľvek farba z tetovanej zóny preč. Laserové odstránenie funguje až pri teplote 800 - 900°C, je bolestivejšie a navyše nefunguje pre odstránenie všetkých farieb.

Metóda SC colorX spočíva v vpravením tekutej látky / na báze kyseliny mliečnej/ pomocou ihly do pokožky. Laserový lúč preniká hlbšie. Použitím metódy SC colorX nehrozia žiadne jazvy, pokiaľ pokožka nemá sklon ku keloidom.  Avšak u nízkeho % klientov môžu nastať' dočasné hypertrofické jazvičky, ktoré sa časom vytratia. Závisí to od samotnej kože, jej schopnosti vyhojiť' sa, ako aj od následnej domácej starostlivosti.

salon

SC colorX terapia sa opakuje maximálne dva  až trikrát,  a to po 6 až 8 týždňových intervaloch, pričom v mieste, kde sa už aplikovala sa už nemusí aplikovať. Farba je po prvom raze preč.
 
V salóne Permanent-Beauty majú niečo aj pre mužov!

Mikropigmentácia pokožky hlavy (alebo Hair Tattoo, Scalp Tattoo), je jednoduchý, a dlhodobejší spôsob ako opticky docieliť dojem hustých vlasov, alebo oholenej hlavy. Používajú sa špeciálne pigmenty /hair follicle simulation/, ktoré nebudú časom meniť odtiene napríklad do modra.

Každá žena túži byť krásna. PERMANENT – BEAUTY vám k tomu dopomôže.

Text upravila: Lenka Drgoncová


Foto: Miriam Madova


Viac na: www.permanent-beauty.sk

www.permanentnymakeupbratislava.sk


Telefón a email: 0949/65 66 75, info@permanent-beauty.sk

4949

Súvisiace články