Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 22. február 2013

Svet výnimočných šperkov: dizajn Marc Newson

Predstavujeme vám jeden z najväčších majstrovských kúskov medzi šperkami. Vytvoril ho jeden z najvplyvnejších dizajnérov svojej generácie, Marc Newson.Narodil sa v Sydney a väčšinu svojho detstva strávil cestovaním po Európe a Ázii.

Svet výnimočných šperkov: dizajn Marc Newson

22.2.2013

Predstavujeme vám jeden z najväčších majstrovských kúskov medzi šperkami. Vytvoril ho jeden z najvplyvnejších dizajnérov svojej generácie, Marc Newson.

Marc_Newson_Jan_BuusNarodil sa v Sydney a väčšinu svojho detstva strávil cestovaním po Európe a Ázii. S nábytkovým dizajnom začal experimentovať už ako študent a po promócii dostal grant z austrálskej rady pre remeslá, vďaka ktorému usporiadal prvú výstavu, kde predstavil i ikonický Lockheed Lounge – kus nábytku, ktorý o dvadsať rokov neskôr vytvoril rekord na troch po sebe nasledujúcich aukciách. Newson žil a pracoval v Tokiu, Paríži a Londýne, kde sa prevažne zdržiava aj teraz. Medzi jeho klientov patria najprestížnejšie značky na svete z oblasti dopravy, interiérového dizajnu, módy a luxusného tovaru. Z jeho dielne pochádza i jeden z najluxusnejších a najdrahších náhrdelníkov súčasnosti, ktorý vytvoril na zákazku pre parížsky módny dom Boucheron. Nazval ho Julia po francúzskom matematikovi, ktorého geometrické fraktály (nepravidelné, fragmentované geometrické tvary, môžu byť rozdelené na približne podobné časti, ktoré sú zmenšenou kópiou celého geometrického tvaru) ho fascinujú. Pôsobivý šperk je vytvorený z viac než dvoch tisícok diamantov a zafírov. Umeleckí klenotníci domu Boucheron na ňom pracovali 1 500 hodín.
Marc_Newson_Julia
text: Ivona Partmanová
foto: Marc Newson

Mohlo by vás zaujímať:
Svet výnimočných šperkov: dizajn Ora-ïto
Svet výnimočných šperkov: dizajn Lorenz Bäumer
Svet výnimočných šperkov: dizajn Riccardo Tisci
Svet výnimočných šperkov: dizajn Arik Levy



 

    11473

    Súvisiace články