Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 14. október 2021

AM-PM Beauty s Lenkou Tekeljakovou

Modelka a bývalá finalistka súťaže Miss Slovensko, Lenka Tekeljaková je dôkazom toho, ako dokáže súťaž krásy naštartovať kariéru. Dnes je z nej okrem modelky aj úspešná podnikateľka a známa influencerka.

AM-PM Beauty s Lenkou Tekeljakovou

Modelka a bývalá finalistka súťaže Miss Slovensko, Lenka Tekeljaková je dôkazom toho, ako dokáže súťaž krásy naštartovať kariéru. Dnes je z nej okrem modelky aj úspešná podnikateľka a známa influencerka. Ak Lenku sledujete aj vy, určite vás zaujala nielen jej optimistická komunikácia a príjemné vystupovanie na Instagrame, ale aj jej vždy dokonalá vizáž. Nás preto zaujímalo, ako sa o svoju pleť stará.

Môj typ pleti je: Mám extrémne suchú pleť, na jednej strane výhoda a na druhej nekonečné hľadanie dostatočne výživnej kozmetiky, ktorá moju pleť prehnane nepremastí, ale zároveň takú, ktorá moju pleť dostatočne hydratuje.

Najväčšie problémy mi robí: Nemám problematickú pleť, keď sa mi pokazí pleť, je to zo stresu a na to je iba jediný recept – dať sa opäť do pohody a dopriať si potrebný pokoj. Toto je pre mňa varovný signál, podľa ktorého sa vždy riadim a spomalím. Náš organizmus je dokonalý, treba ho počúvať.

Produkty, ktoré používam ráno: Prvý krok je umytie a očistenie pleti. Už dlhé roky na čistenie používam produkty Yves Rocher – teraz konkrétne Pure Algue - okysličujúca čistiaca pena a jemný odličovač s nevädzou na citlivé oči. Nie som zástanca micelárnej vody, tú teda v mojej dennej rutine nenájdete.

Po očistení pleti zvyknem použiť Malinna Skin Toner, nepoužívam ho však každý deň. Verím, že netreba používať všetko a taktiež občas obmieňať niektoré "boostery" pleti aby si naša pleť na nich úplne nezvykla a nezlenivela.

Niekoľkokrát do týždňa používam Phyto-Active Eye Mask od Lange Paris. Toto je naozaj výborná vecička, okrem kaviáru má patentovanú zložku AMELIOX™ - čo je alternatívou Botoxu - nič tak nezaberá na moje večne unavené oči ako toto:)

Keď sa buď toner alebo očná maska vstrebe aplikujem denný krém - momentálne Phyto-Active Day Cream, znovu Lange Paris.

Okyslučujúca čistiaca penaPure Algue Okyslučujúca čistiaca pena Yves Rocher Phyto Active Day Cream Lange ParisPhyto Active Day Cream Lange Paris Malinna Skin TonerMalinna Skin Toner Phyto Active Eye Mask Lange ParisPhyto Active Eye Mask Lange Paris

Produkty, ktoré používam večer: Najprv pleť samozrejme odlíčim a očistím. Na odlíčenie používam Pur Calendula - vyhladzujúce odličovacie mlieko od Yves Rocher. Ak som mala počas dňa make up, po odlíčení zvyknem nechať pleť trochu vydýchnuť a nejakú hodinku ju nechám len tak bez ničoho, poprípade aplikujem masku alebo sérum. Výborné sérum je podľa mňa Lancôme Advanced Génifique. Tesne pred spaním použijem nočný krém od Lange Paris Aglo-Active Night Cream.

Vyhladzujúce odličovacie mliekoPur Calendula Vyhladzujúce odličovacie mlieko Yves Rocher Lancome Génifique AdvancedLancôme Advanced Génifique Lange Paris Aglo Active Night CreamAlgo Active Night Cream Lange Paris

Aby moja pleť bola zdravá a krásna: Zvykla som si masírovať pleť. Teraz mám trochu menej času, tak to zanedbávam, ale akonáhle si nájdem 5 minút, aplikujem na pleť krém, či už nočný alebo denný, záleží od časti dňa a ten krém do pleti doslova vmasírujem. Odporučila mi to veľmi šikovná dermatologička, ktorá mala dokonale vypnutú pleť – prezradila mi svoj trik?.

Extra boost, ktorý z času na čas pleti doprajem: Pravidelne chodím na mezoterapiu, takto perfektne zhydratujem a oživím svoju suchú pleť a vrátim jej "glowing look", ktorý občas pri náročnejších, stresujúcich dňoch stratíme. Efekt nie je okamžitý, nastúpi postupne za niekoľko týždňov, ale je dlhodobý.

V poslednej dobe sa raz do mesiaca snažím stihnúť CryoFacial – ošetrenie studeným dusíkom. Pri tejto procedúre sa pleť najskôr dôkladne očistí peelingom, aplikuje sa Cryo - dusík a nakoniec výživná maska. Takto doprajem svojej pleti hodinový wellness a úžasný výsledok je vidieť okamžite po procedúre.

Pomôcka, na ktorú nedám dopustiť je: Nedávno som objavila DERMAROLLER - mikroihličkový valček od Medical Beauty - mezoterapeutický nástroj na domáce použitie. Má v sebe 540 jemných ihličiek. Používam ho párkrát do týždňa. Tieto drobné ihličky urobia neviditeľné vpichy do našej pokožky a tým, laicky povedané, naštartujú našu pokožku k práci. Podporujú sa tak regeneračné procesy, aktivuje sa produkcia kolagénu a taktiež sa lepšie vstrebú prípravky, ktoré na pleť používame.

Micro Needling Roller Medical BeautyMicro Needling Roller Medical Beauty 

Mojou najväčšou kozmetickou závislosťou sú: Pre mňa sú to určite samotné krémy. Ingrediencie mám detailne naštudované, viem, ktoré v krémoch byť majú a ktoré zas nie. Preto aj nerada obmieňam veci, ktoré používam. Je pre mňa veľmi ťažké nájsť to, čo spĺňa všetky moje požiadavky. Istú dobu som si vedela veľmi uletieť na očných krémoch, teraz sledujem tie nočné.

Beauty/skincare influenceri, ktorých rada sledujem: Na skincare mám svoju hlavu, málokedy sa inšpirujem inými. Ale keď už mám niekoho povedať, za mňa jediný influencer, ktorému verím, čo sa týka starostlivosti o pleť je Viktória Ortner. V dnešnej dobe už veľmi ťažko vieme rozlíšiť čo je reklama a čo skutočnosť. Pri nej mi to príde skutočné:)

image00016

Môj najväčší kozmetický objav za poslednú dobu je: Ahh, to bude ťažké, ale asi pre mňa to najpodstatnejšie sú moje nočné a denné krémy od Lange. Zo zvedavosti občas vyskúšam aj iné kozmetické značky. Mnohé z nich boli naozaj veľmi kvalitné, ale vždy som sa vraciam k Lange. Doteraz som nič lepšie pre svoju pleť nenašla. Teraz už len obmieňam rôzne rady tejto značky, nech má moja pleť komplexný príjem živín a nie stále to isté.

Najväčší beauty hriech, akého som sa dopustila: Najväčší beauty hriech pre mňa bude zaspať nalíčená, to sa ale nestáva často. Podarí sa mi to tak 3x do roka, takže myslím, že to mi moja pleť pri všetkej tej starostlivosti dokáže odpustiť. Naviac, tento prešľap jej vždy náležite vykompenzujem extra starostlivosťou, či už maskou alebo sérom.

Foto: Ondrej Pýcha, archív značiek

1445

Súvisiace články