Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 1. september 2021

AM-PM Beauty s Erikou Palkovičovou

Modelky majú počas svojej kariéry unikátnu príležitosť skúšať nielen dizajnérkse kúsky, ale aj rôzne kozmetické produkty a vychytávky. Podobne je na tom aj jedna z aktuálne najúspešnejších modeliek agentúry Elite, Erika Palkovičová, ktorá nám prezradila, ako sa o svoju pleť stará a aké produkty jej najviac sadli.

AM-PM Beauty s Erikou Palkovičovou

Modelky majú počas svojej kariéry unikátnu príležitosť skúšať nielen dizajnérkse kúsky, ale aj rôzne kozmetické produkty a vychytávky. Podobne je na tom aj jedna z aktuálne najúspešnejších modeliek agentúry Elite, Erika Palkovičová, ktorá nám prezradila, ako sa o svoju pleť stará a aké produkty jej najviac sadli.

@eripalko

Môj typ pleti je: Mastná a citlivá.

Najväčšie problémy mi robí: Kombinácia horúcich/vlhkých dní a nosenie rúška.

Produkty, ktoré používam ráno: Začínam čistiacim gélom Gentle Cleasing Gel-Sisley, nasleduje toner Grapefruit Toning Lotion Sisley, sérum Vitamins C+E ferulic Serum od Marie Veronique a krém Velvet Nourishing Cream with Saffron Flowers od Sisley. Celé to zakončím krémom s ochranným faktorom Unsun SPF 30.

Gentle Cleasing Gel SisleyGentle Cleasing Gel Sisley  Grapefruit Toning Lotion SisleyGrapefruit Toning Lotion Sisley  Velvet Nourishing Cream with Saffron Flowers od SisleyVelvet Nourishing Cream Sisley 

Produkty, ktoré používam večer: Moja večerná rutina je taká istá ako ranná, ibaže dvakrát do týždňa namiesto séra aplikujem retinol - Algae Retinol Face Oil od značky Mara, a samozrejme si pred celou rutinou odstránim make-up Biodermou.

11709474 2084866361945395Sensibio H2O Bioderma Vitamins CE ferulic Serum od Marie VeroniqueVitamins C+E Ferulic Serum Marie Veronique Algae Retinol Face Oil MaraAlgae Retinol Face Oil Mara

Aby moja pleť bola zdravá a krásna: Snažím sa dopriať si dostatok spánku a ísť do postele ešte pred polnocou. Dodržiavam pitný režim, nefajčím a alkohol prijímam minimálne. Stravujem sa vegánsky už 5 rokov a na moju pleť to tiež malo iba pozitívny dopad.

189681022 474415753666881 7566424799540600788 n@eripalko

Extra boost, ktorý z času na čas pleti doprajem: Snažím sa chodiť do Facegym na masáž a takzvaný workout tváre aspoň raz za 2 týždne. Okrem toho si pri aplikácii krému ráno aj večer doprajem masáž tváre, niekedy prstami, inokedy masážnou pomôckou.

Produkty, na ktoré nedám dopustiť sú: Opaľovacie krémy. Milujem radu od Sisley. SPF 30 na telo aj tvár keď som v tropickom prostredí. Inak do mesta som si obľúbila minerálny opaľovací krém na tvár Unsun SPF 30, ktorý má taktiež 2 typy pigmentu jeden bledší a druhý tmavší. Oba sa nádherne vstrebú a keď som v lete opálená siahnem kľudne aj po tmavšej verzii.

Unsun SPF 30Unsun SPF 30

Mojou najväčšou kozmetickou závislosťou sú: Detoxikačná maska s aktívnym uhlím od značky Odacité Pure Elements, ktorá dokonale vyčistí a rozjasní moju pleť.

Synergie BottleBoxOdacité Pure Elementy Synergie[4] Probiotics + Fruit Acids 4-IN-1 Powder Masque

Beauty/skincare influenceri, ktorých rada sledujem: Úprimne sa musím priznať, že inšpiráciu na kozmetiku a produkty osobne na sociálnych sieťach nevyhľadávam, keďže viem, že ide väčšinou o platenú spoluprácu. Skôr sa zameriavam na make-up artistov, s ktorými pracujem a ktorí sa beauty a skincare venujú už dlho. Ak mi nejaký produkt na fotení sadne, kúpim si ho.

Môj najväčší kozmetický objav za poslednú dobu je: Ako som už spomínala, moja pleť je skôr mastnejšia a preto som vždy potrebovala nájsť kvalitný púder. Nedám dopustiť na minerálny púder od RMS Beauty, ktorý moju pleť nezaťažuje a zanechá ju krásne matnú bez toho, aby som ho musela niekoľko krát počas dňa znovu nanášať.

fd207bf7 0bdb 4778 814c 0feb85e3252d 04RMS Beauty "UN" Powder

Najväčší beauty hriech, akého som sa dopustila: Ako tínedžerka som si potierala tvár citrónom a dúfala som, že mi potom zmiznú pehy. Nefunguje to a aj keby to fungovalo, nikdy neodporúčam :)

Foto: archív Eriky Palkovičovej (Instagram), archív značiek

969

Súvisiace články