Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 30. august 2021

Funkčnosť prírody v kozmetike Ecce Vita

Česká značka Ecce Vita patrí kpriekopníkom funkčnej a holistickej medicíny. Už od roku 1999 sa stará o šírenie osvety o zdravom životnom štýle a starostlivosti o telo a dušu.

Funkčnosť prírody v kozmetike Ecce Vita

Česká značka Ecce Vita patrí k priekopníkom funkčnej a holistickej medicíny. Už od roku 1999 sa stará o šírenie osvety o zdravom životnom štýle a starostlivosti o telo a dušu. Poznať ju môžete aj vďaka jej rôznorodej ponuke výživových doplnkov vysokej kvality, ktoré sú založené na „evidence based“ znalostiach, naturopatii a holistickom prístupe k človeku. Svoje dlhodobé znalosti v tejto sfére zapojila Ecce Vita do novej kozmetickej línie, ktorá bola vytvorená s cieľom priniesť funkčnú prírodnú medicínu aj do tejto oblasti. Prvý pohľad na tieto produkty vám ponúkame ešte pred ich oficiálnym uvedením do predaja.

Kozmetika značky Ecce Vita využíva aktívne látky prírodného pôvodu, medzi ktorými nájdete rastlinné extrakty, minerály, vitamíny aj ceramidy. Produkty sú formulované tak, aby pomohli podporiť a obnoviť vlastnú tvorbu kolagénu, hydratovali, vyživovali, spevňovali a chránili pokožku. Látky v konkrétnych produktoch boli vybraté podľa toho, aký efekt pomocou nich chceme dosiahnuť. Kozmetika značky Ecce Vita využíva z veľkej časti "cosmos ingrediencie". Pre spotrebiteľa to znamená najvyššiu, medzinárodnú záruku kvality nielen ingrediencí, ale aj výrobných procesov.

Anti-ageing: Kolagén & SPF

Dnes už vieme, že anti-ageing starostlivosť o pleť by nemala byť postavená len na produktoch, ktoré “vyzmizíkujú” vrásky, ide najmä o prevenciu a následné dopĺňanie aktívnych látok, ktoré pleti pomáhajú udržiavať svoju optimálnu podobu. Ecce Vita medzi svoje anti-ageing produkty preto zaradila nielen kozmetiku, ktorá stimuluje tvorbu kolagénu, ale aj prevenciu vo forme SPF.

Je vedecky dokázané, že naša pleť zhruba okolo 25. až 30.roku života stráca schopnosť dostatočnej produkcie kolagénu, preto potrebuje v tomto smere naštartovať. Značka Ecce Vita vo svojich produktoch skombinovala skvelé prírodné látky, ktorých účinnosť v tomto smere potvrdzujú štúdie. In vitro výskumy potvrdili, že účinné látky z Bubline frutescens a LIFTONIN®-XPERT ECO stimulujú prirodzenú tvorbu kolagénu, čoho výsledkom je vyplnenie vrások, spevnenie pleti a tým aj liftingový efekt. Jednoducho celkovo mladšie a zdravo pôsobiaca pleť.

4D6A5433 min

Tieto zložky nájdete v niekoľkých produktoch, ktoré si môžete zvoliť podľa vlastných preferencií a potrieb pleti. Obsiahnuté sú v dennom kréme DAY ULTRA a nočnom NIGHT ULTRA.

Ecce Vita nezabúda ani na spomínanú prevenciu a do svojej ponuky tak zaradila opaľovací krém Sun protect SPF. Ak ste fanúšikmi prírodnej kozmetiky, určite viete, aké náročné je nájsť spoľahlivú SPF ochranu v tomto smere. Avšak značka Ecce Vita to dokázala vďaka využitiu inovatívnej technológie fermentácie prírodných olejov. Svoju anti-ageing rutinu tak teraz môžete doplniť krémom s ochranným faktorom SPF20.

Spevnenie & zjednotenie: Porphyridium cruentum

Popri stimulácii kolagénu v rámci nielen anti-ageing starostlivosti značka Ecce Vita myslí aj na celkové spevnenie, redukciu pigmentácií a zjednotenie tónu. To zabezpečuje pomocou unikátneho polyméru z červenej riasy Porphyridium cruentum, ktorá so sebou do kozmetiky prináša vysoký obsah aminokyselín, vitamínov a minerálov. Rovnako, ako všetky prírodné zložky, s ktorými značka pracuje, aj táto riasa má za sebou vedecky podložené výsledky v boji proti vráskam. Na pleti dokáže vytvoriť ochranný film, ktorý nielen vyplní vrásky, ale poskytuje aj udržateľné, vypínajúce účinky. Takisto podporuje tvorbu kolagénu a chráni pred UV žiarením.

4D6A5349 min

Túto zložku nájdete v Sére NO1, ktoré pôsobí synergicky s krémom Day ULTRA, podporuje vypnutie pleti a zlepšenie jej štruktúry. Okrem toho tiež blokuje nadmernú tvorbu melanínu, čoho výsledkom je predchádzanie tvorby pigmentových škvŕn a ich minimalizáciu. V tomto sére je tiež využitý Essential Cell Boost Factor, ktorý zase zahŕňa dávku vitamínu B3, extraktu zo žeruchy a biologickej formy zinku, vďaka čomu redukuje vzhľad pigmentových škvŕn a blokuje tvorbu melanínu.

Ochrana pokožky: RADICARE®-GOLD

Naša pleť sa v modernej dobe musí pasovať s viacerými externými faktormi, ktoré jej zdraviu a vzhľadu neprospievajú. Môže ísť o znečistené ovzdušie, UV žiarenie alebo modré svetlo. Pokožka si tak vyžaduje extra ochranu vo forme špecializovanej starostlivosti. Tú Ecce Vita prináša v produktoch s obsahom zložiek ako Karotenoidy, ktoré sú získané z riasy Tetradesmus obliquus v komplexe RADICARE®-GOLD.

Kozmetika sa pritom opäť opiera o in vitro štúdie, ktoré dokázali, že RADICARE®-GOLD dokáže na pleti vytvoriť ochranný film, ktorý má schopnos absorbovať vysokoenergetické svetlo a zároveň slúži ako ochrana pred oxidačným stresom. Redukuje tak dopad modrého svetla aj znečisteného prostredia na pleť a pôsobí antioxidačne. Zároveň ešte posilňuje kožnú bariéru pleti, vďaka čomu sa dokáže sama lepšie brániť pred nepriaznivými vplyvmi. V kombinácii s podporou hydratácie tak efektívne bojuje proti predčasnému starnutiu.

4D6A5310 min

Tieto zložky nájdete v kréme CITY PROTECT, ktorý je ako stvorený do výbavy moderných žien, ktoré sa denno-denne stretávajú s nepriaznivými vplyvmi znečisteného ovzdušia či vplyvom technológií. Okrem toho, že poskytuje skvelú ochranu, pokožku aj hydratuje, čo z neho robí ideálnu voľbu pre väčšinu typov pleti a na každodenné používanie.

Hydratácia: Aquarich Complex

Nedostatočná hydratácia alebo dokonca dehydratácia pleti je veľmi častým znakom rôznych typov pleti. Pritom ide o úplne základnú potrebu pokožky, bez ktorej nedokáže správne fungovať a teda aj vyzerať zdravo a krásne. Ecce Vita preto do svojej ponuky zaradila unikátny Aquarich Complex, ktorý sa stará o dôkladnú hydratáciu.

Aquarich Complex kombinuje extrakt z čierneho ovsa a lecitín. Spoločne s nízkomolekulovou kyselinou hyalurónovou a prírodnými olejmi ako mandľový, pistáciový, neemový či moringový, aloe verou a unikátnymi extraktmi z Tulsi, kurkumy alebo orchis mascula predstavuje synergicky pôsobiaci komplex. Každá zložka bola pritom starostlivo vybratá a skombinovaná tak, aby okrem vlastného posobenia zároveň podporovala účinky ďalších zložiek. Aquarich Complex obsahuje taktiež množstvo vitamínov od A až po B6, kyselinu listovú, biotín či mnohé minerály.

Kyselina hyalurónová bola získaná z fermentácie mikroorganizmov a v rámci tohto komplexu predstavuje ďalšiu dôležitú zložku, ktorá dokáže prenikať hlboko do vrstiev pokožky, odkiaľ ju skvelo hydratuje a vypĺňa.

4D6A1500 min

Tento komplex nájdete v kréme DAY LIGHT, ktorého receptúra je vhodná na každodenné používanie a dôkladne pleť hydratuje aj zlváčňuje.

Viac o kozmetike značky Ecce Vita nájdete na jej webe https://www.eccevita.cz/. Aby vám neušlo uvedenie žiadnej novinky, sledujte ju na Instagrame https://www.instagram.com/eccevita/.

Foto: Ecce Vita

940

Súvisiace články