Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 19. júl 2021

Ako používať samoopaľovacie kvapky?

Samoopoaľovanie je najzdravšou verziou opaľovania sa, to už všetci dobre vieme. takže pokiaľ sa nechcete v lete vzdať bronzového nádychu, ktorý väčšina z nás preferuje, vyskúšajte samoopaľovacie kvapky.

Ako používať samoopaľovacie kvapky?

Samoopoaľovanie je najzdravšou verziou opaľovania sa, to už všetci dobre vieme. takže pokiaľ sa nechcete v lete vzdať bronzového nádychu, ktorý väčšina z nás preferuje, vyskúšajte samoopaľovacie kvapky. Ide o jednoduchý spôsob, ako pleti dodať tmavší, slnkom pobozkaný vzhľad.

 @discovering_skincare

V dnešnom svete nájdete množstvo typov samoopaľovacích prípravkov, ktoré už dávno nezanechávajú fľaky a nepôsobia oranžovo, ale práve naopak, veľmi prirodzene. Od samoopaľovacích sprejov až cez peny či dokonca kvapky. A práve kvapkám sa budeme venovať v tomto článku.

Výhodou samoopaľovacích kvapiek je to, že si sami môžete regulovať intenzitu opálenia. Používať sa tiež dajú niekoľkými spôsobmi, buď samostatne alebo primiešané v iných kozmetických produktoch, napríklad telových krémoch.

Vyskúšajte:

Coco Eve Sunny Honey Bronzing Face DropsCoco Eve Sunny Honey Bronzing Face Drops  Isle of Paradise Self Tanning DropsIsle of Paradise Self Tanning Drops 

Opaľovacie kvapky sa najčastejšie používajú na tvár, avšak výhodou takéhoto produktu je, že sa tá veľmi rozumne aplikovať na celé telo, aj keď na to nemusí byť primárne určený. Aby však vaše samoopálenie zotrvalo čo najdlhšie a zároveň si zachovalo svoju najkrajšiu podobu, postupujte podľa týchto krokov.

Exfoliácia je základ

Ešte predtým, ako sa vrhnete na aplikáciu opálenia, doprajte pokožke exfoliáciu, či už ide o tvár alebo telo. Bez toho, aby ste sa zbavili suchej kože a odumretých buniek, sa vám krásne opálenie nepodarí vytvoriť. Na suchších miestach ako lakte či kolená sa môže farba vstrebať horšie a zanechá fľaky. Na nenápadných šupinkách sa takisto môže zaniesť, čo výsledok bude nielen nerovnomerné opálenie, ale aj kratšia výdrž.

Vyskúšajte:

Bondi Sands Concentrated Self Tanning DropsBondi Sands Concentrated Self Tanning Drops  Tan Luxe The BodyTan Luxe The Body 

Vyhnite sa mastnote

Pred samoopaľovaním sa vyhnite aplikácii olejov alebo mastnejších produktov, ktoré zanechávajú na pokožke film. Kvôli tomu by sa farba nemusela vôbec vstrebať alebo by sa vstrebala len na miestach, kde by bolo menej mastnoty. Výsledkom by bola opať fľaká pokožka a nerovnomerné opálenie.

Mixujte postupne

Každý produkt je iný, konzistenciou, intenzitou, správaním v kombinácii s inými produktami. Vždy, keď skúšate nový produkt preto nezabudnite na testovanie, ideálne na mieste, na ktorom bude váš prípadne neúspešný pokus jednoducho ukryteľný. Platí však pravidlo, že kvapky sa dajú kombinovať takmer s akýmkoľvek pleťovým alebo telovým krémom. Množstvo kvapiek by malo záležať nielen na vašom prirodzenom tóne pleti a želanej intenzite, ale aj mieste, kam aplikujete samopálenie. Na tvári začnite jednou kvapkou a postupne pridávajte podľa reakcie na vašej pokožke. Na telo môžete začať štyroma kvapkami.

Vyskúšajte:

Oskia Adaptive Tan Tri Phase Self Tanning DropsOskia Adaptive Tan Tri Phase Self Tanning Drops  Tan Luxe The Face Anti Age Thumbnail Tan Luxe The Face Anti Age 1 Thumbnail Tan Luxe The Face Anti Age 2 Thumbnail Tan Luxe The Face Anti Age Tan Luxe The Face Anti AgeTan Luxe The Face Anti Age 

Pozor na detaily

Ak chcete byť skutočne precízni, nezabudnite po prvotnej aplikácii dotiahnuť detaily. V prípade tváre to je napríklad línia vlasov, okolie nosa či uší. Na tele to môžu byť prsty na nohách a na rukách. V týchto miestach vám pomôže jemnučký kozmetický štetec, ktorý vám pomôže farbu rozblendovať.

Foto: Instagram, archív značiek / Cult Beauty

1777

Súvisiace články