Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 2. máj 2021

Kozmetika, ktorú by mala používať každá tridsiatnička

S pribúdajúcimi rokmi sa menia aj potreby našej pleti. To, čo vyžadovala v dvadsiatke už nemusí platiť o 10 rokov neskôr.

Kozmetika, ktorú by mala používať každá tridsiatnička

S pribúdajúcimi rokmi sa menia aj potreby našej pleti. To, čo vyžadovala v dvadsiatke už nemusí platiť o 10 rokov neskôr. Aké produkty by mala zaradiť do svojho kozmetického kufríka každá tridsiatnička, ktorej záleží na zdravej, krásnej pleti?

SPF

SPF každý deň by mal byť pravidlom každej skincare rutiny bez ohľadu na vek. Ak ste ešte nezačali používať SPF aj mimo pláže, urobte tak čím skôr. Je dokázané, že UV žiarenie (ktoré navyše preniká aj cez sklo a mraky) spôsobuje rýchlejšie starnutie pleti. SPF tomu dokáže zabrániť. Je to jednoducho minimum, čo pre svoju pleť môžete urobiť, nielen z vizuálneho, ale aj zdravotného hľadiska.

Vyskúšajte:

La Roche Posay Anthelios Age Correct La Roche Posay Anthelios Age Correct

Vitamín C

Táto zložka je mimoriadne populárnou v modernej kozmetike a niet sa čomu diviť. Antioxidant vitamín C sa stará o celkové prežiarenie pleti, redukuje dopad životného prostredia na našu pleť a dokonca redukuje aj pigmentové škvrny. Je to takisto veľmi univerzálna zložka, ktorá by sa v tridsiatke mala nejakým spôsobom dostať do rutiny každej z nás. Vyberať si môžete z najrôznejších foriem vitamínu C, ideálne je začať na nižších koncetráciách, aby ste predišli podráždeniu. Dostupný je vo forme sér, ale aj krémov či dokonca masiek.

Vyskúšajte:

ENVY Therapy Brightening SerumENVY Therapy Brightening Serum

Retinol

Tridsiatka je veľmi zvláštnym obdobím, kedy nás môžu pokojne trápiť nedokonalosti ako akné, ale aj prvé vznikajúce vrásky. Na to však existuje skvelý prostriedok, ktorý si poradí s oboma nepríjemnosťami - retinol. Táto forma vitamínu A je takisto veľmi populárnou zložkou v modernej kozmetike pretože skutočne funguje. Avšak pri retinole je dôležité začať skutočne pomaly a vybudovať si odolnosť pleti. Začnite na nožších koncetráciách, prípadne sa poraďte s dermatológmi ak potrebujete nasadiť ťažké zbrane.

Vyskúšajte:

Avène PhysioLiftAvène PhysioLift

Hydratácia

Hydratácia je veľmi dôležitá pre akýkoľvek typ pleti, aj pre mastnú. Práve mastná pleť býva častokrát dehydratovaná kvôli nedostatočnému prísunu zložiek, ktoré zabezpečujú udržiavanie vlahy vo vnútri pokožky a nadmernému používaniu produktov s vysušujúcim efektom. Ak ste ešte nezačali používať kyselinu hyalurónovú, nikdy nebol lepší čas začať. Vaša pleť sa vám odvďačí vyplneným, pevným vzhľadom, ale aj celkovo zdravším lookom.

Dôležitou zložkou na udržanie vlahy v pleti je aj kvalitný krém alebo olej. Vyberte si taký produkt, ktorý vašej pleti sadne a nezaťaží ju. Suchá pleť si môže dopriať aj hutnejšie konzistencie a mastnejšia zase ľahšie, gélové. Dôležité je nepodceniť hydratáciu pleti, ktorá je základom zdravo vyzerajúcej pokožky.

Vyskúšajte:

Malinna Face Cream RoseMalinna Face Cream Rose

Foto: archív značiek, Unsplash

993

Súvisiace články