Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 4. marec 2021

Čo je pleťová esencia a aké sú jej výhody?

Termín esencia sa čoraz častejšie vyskytuje v bežnej starostlivosti o pleť. Je to ďalšia z kórejských vychtávok, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou beauty rutín beauty geekov po celom svete.

Čo je pleťová esencia a aké sú jej výhody?

Termín esencia sa čoraz častejšie vyskytuje v bežnej starostlivosti o pleť. Je to ďalšia z kórejských vychtávok, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou beauty rutín beauty geekov po celom svete. Ak ste sa však s týmto pojmom ešte nestretli alebo veľmi neviete, čo si pod ním predstaviť, čítajte ďalej.

@beautiliciousc 

Pleťová esencia sa zrodila v mekke kozmetiky- Južnej Kórei a predstavuje jeden z 10 rokov starostlivosti o pleť. Čo však robí, aké sú jej benefity a ako ju používať?

Čo je pleťová esencia?

Tak ako sérum, krém, maska či čokoľvek iné, esencia je jednoducho typ produktu. Častokrát býva zamieňaná s tonikom (alebo tónerom), avšak jej funkcia je iná. Základnou funkciou je pripraviť pleť pre ďalšiu aplikáciu, napríklad pleťového krému. Benefity esencie sú veľmi podobné tým, ktoré má napríklad sérum, no vďaka menšej molekulovej hmotnosti aktívnych látok, dokáže prenikať hlbšie.

Takýto produkt v sebe kombinuje niekoľko elementov starostlivosti o pleť, väčšina z nich je určená na hydratáciu, vybalansovanie pleti a poskytnutie vyššej koncentrácie aktívnych látok, ktoré preniknú hlboko do pokožky, čím dosahujú aj lepšie výsledky. Pleť ošetrená esenciou je následne omnoho lepšie pripravená na aplikáciu ďalších produktov, pre ktoré zabezpečuje lepšie podmienky a následne aj lepšie výsledky.

Hlavnou úlohou esencie je teda vytvoriť perfektné podmienky pre ostatné kozmetické produkty, ktoré aj vďaka esencii môžu spraviť svoju robotu lepšie a efektívnejšie. Zároveň však poskytujú pleti úplne najzákladnejšie potreby, ktorými je hydratácia a harmónia.

Ako sa esencia používa?

Aby však mohla esencia urobiť svoju prácu naplno, aj jej aplikácie je veľmi dôležitá. Oproti micelárnej vode, toniku či iným produktom s podobnou konzistenciou, sa esencia neaplikuje pomocou vatového tampóniku. V ideálnom prípade by ste si ju mali nastriekať alebo nakvapkvať rovno na tvár a dôkladne vklepať. Niekoľko kvapiek či pumpičiek si však môžete nakvapkvať aj do dlaní a naniesť pomocou nich podobne ako sérum.

Pre koho je vhodná

Výhodou esencií je, že existuje nespočetné množstvo najrôznejších formulácií, ktoré vyhovujú akýmkoľvek typom pleti a ich problémom. Aj keď je hlavnou funkciou esencie hydratácia a príprava, mnohé sú naformulované tak, aby dokázali ešte viac vylepšiť aj iné stránky starostlivosti o pleť, napríklad rozjasnenie, anti-ageing, redukciu mazu a podobne. Každá pleť si tak vyberie to, čo potrebuje a čo jej najviac vyhovuje. Suchá alebo dehydratovaná pleť si príde na svoje pri hydratačnej klasike, mastná či zmiešaná si zase nájde takú, ktorá pomôže s reguláciou produkcie séba.

Kedy ju aplikovať?

Esenciu je vhodné používať ráno aj večer. Nasledovať by mala po vyčsitení a toniku. Po esencii už pokračujte vo svojej bežnej starostlivosti - sérum a krém.

Naše tipy:

Augustinus Bader The EssenceAugustinus Bader The Essence

Bareminerals Poreless Exfoliating EssenceBareminerals Poreless Exfoliating Essence

COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power EssenceCOSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

Dr. Jart Vital Hydra Solution Dr. Jart Vital Hydra Solution

Omoressence OmoroviczaOmoressence Omorovicza

SK II Facial Treatment EssenceSK II Facial Treatment Essence

Tata Harper Hydrating Floral EssenceTata Harper Hydrating Floral Essence

Foto: Instagram, archív značiek

2515

Súvisiace články