Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 23. február 2021

Pravidlá kórejskej starostlivosti o pleť

Pokiaľ ste aj vy podľahli vychyytávkam, ktoré knám priniesla kórejská kozmetika, mali by ste vedieť, že nahromadiť dobre znejúce produkty ku krásnej azdravej pleti nestačí. Dôležitý je celkový prístup, ktorý ku starostlivosti opleť zaujmeme.

Pravidlá kórejskej starostlivosti o pleť

Pokiaľ ste aj vy podľahli vychyytávkam, ktoré k nám priniesla kórejská kozmetika, mali by ste vedieť, že nahromadiť dobre znejúce produkty ku krásnej a zdravej pleti nestačí. Dôležitý je celkový prístup, ktorý ku starostlivosti o pleť zaujmeme. Kórejky sa radia týmito jednoduchými, no pritom efektnými pravidlami.

1. Čistite dvakrát

Double Cleanse sa stalo veľmi populárnou metódou odličovania a čistenia pleti. Prečo je však dôležité? Prvé čistenie v kórejskej starostlivosti by malo prebehnúť pomocou prostriedku na olejovej báze, ktorá odstráni make-up, SPF a maz. Na ďalší krok sa zase používa prostriedok, ktorý vyčistí samotnú pokožku a póry. Čiže prvá fáza odstráni make-up a nečistoty, druhá vyčistí póry.

2. Na poradí záleží

O 10-krokovej starostlivosti o pleť ste už určite počuli. A aj keď nebudete používať všetkých 10 typov produktov, mali by ste vedieť, že na ich poradí záleží. Správna aplikácia totiž zabezpečí maximálnu efektivitu vašej kozmetiky. Vo všeobecnosti by sme sa mali riadiť poradím od najľahšej textúry po najťažšiu, čiže začíname ľahkými sérami na báze vody a končíme ťažkými, hutnými krémami alebo olejmi. Ak by ste aplikovali ťažký produkt ako prvý, ľahší by sa do pleti už nedostal.

3. Konzistencia má svoju úlohu

Kozmetické produkty majú rôzne konzistencia a pri kórejskej starostlivosti aj tá plní svoju rolu. Vodná báza zabezpečuje hydratáciu a výživu po čistení. Krémy zase spĺňajú úlohu vyrovnávania štruktúry a povrchu pokožky, emulzie sú najťažšie a ich úlohou je zachovať vlahu a výživu vo vnútri pokožky.

4. Nezabudnite na výživu zvnútra

Kórejská kozmetika v modernom svete nefunguje osamote, ale v kombinácii so správnymi doplnkami výživy. Väčšinou ide najmä o probiotiká, keďže množstvo nedokonalostí a problémov pleti vyviera práve z nesprávneho a narušeného tráviaceho systému.

5. Exfoliácia s rozumom

Termín exfoliácia je v dnešnom svete veľmi populárny, ale mnohí z nás to s touto procedúrou preháňajú. Ide o zbavovanie sa odumretých buniek, ktoré prenechajú miesto novým, krajším a zdravším bunkám. Avšak túto aktivitu je potrebné vykonávať s rozumom tak, aby sme pleť ešte viac neoslabili. V kórejskej kozmetike nájdete napríklad len veľmi málo retinolových produktov, ktoré môžu byť pre pleť veľmi agresívne a najmä v kombinácii s inými kórejskými produktami a starostlivosťou nie sú až také potrebné. Exfoliáciu si Kórejky doprajú vďaka populárnym enzýmovým pílingom.

6. Masáž je kľúčová

Či už roller, gua sha alebo len prsty, pleťová masáž je veľmi dôležitá pre zachovanie krásnej a zdravej pleti. Pre mnohé Kórejky ide o doslova najdôležitejšiu časť starostlivosti o pleť, ktorá vám udrží mladý vzhľad bez zbytočných zákrokov. Stimuláciou tvarových svalov dosiahnete zlepšenú cirkuláciu, uvoľnenie, ale aj prísun kyslíka a živín rovnomerne po celej tvári. Samozrejme tým predchádzate aj tvorbe vrások a pomáha udržiavať pleť pružnú. Je to ako taká lymfodrenáž pre tvár.

7. Krásna pleť je odrazom zdravia

Len zdravá pleť môže byť krásna a presne týmto heslom sa v Kórei riadia. Koža je koniec koncov náš najväčší orgán a je prepojený s ostatnými orgánmi v našom tele. Vyvážená strava a zdravý lifestyle sú tak neoddeliteľnou súčasťou starostlivosti o pleť, na ktorú samozrejme Kórejky prihliadajú.

Foto: Adobe Stock

1000

Súvisiace články