Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 26. január 2021

Ako správne upraviť nechty doma?

Vtomto období sa mnoho zarytých manikúrových maniačok muselo vynájsť aupraviť si nechty vdomácom prostredí. Niektoré si na to tak zvykli, že aj suvoľňujúcimi opatreniami na pravidelné návštevy salónov zabudli.

Ako správne upraviť nechty doma?

V tomto období sa mnoho zarytých manikúrových maniačok muselo vynájsť a upraviť si nechty v domácom prostredí. Niektoré si na to tak zvykli, že aj s uvoľňujúcimi opatreniami na pravidelné návštevy salónov zabudli. Ak však chcete zo svojej domácej manikúry vyťažiť maximum, mali by ste sa riadiť overenými pravidlami, ktoré využívajú aj tie najlepšie nail artistky. Ako si teda správne upraviť nechty doma?

Správny pilník

Dnes už asi všetci dobre vieme, že nožničky a manikúra k sebe veľmi nejdú. Či už nosíte krátke alebo dlhé nechty, mali by ste ich skracovať a upravovať výhradne pilníkom. Vďaka tomu dosiahnete nielen krajší tvar, ale aj zabránite lámaniu či štiepeniu. Na to však potrebujete aj správny pilník. Ak ste si doteraz mysleli, že na type pilníku nezáleží, musíme vás vyviesť z omylu. Existujú veľmi nevhodné pilníky, priemerné pilníky a ideálne pilníky. Tie najhoršie sú kovové, ktoré podobne ako nožničky spôsobujú štiepenie a k nechtom nie sú veľmi šetrné. K tým priemerným zase patria „papierové“ pilníky, niektoré sú lepšie ako tie druhé, no vo všeobecnosti platí, že bývajú na nechty príliš drsné, čo neocenia najmä krehké a mäkké nechty. Najideálnejšou voľbou sú sklenené pilníky. Vyžadujú si síce viac času, no výsledkom budú krásne aj zdravé nechty.

bohemia crystal bohemia decorated nail file pilnik na nechty 26Bohemia Crystal pilník, predáva Notino.sk

 

Technika

Na tomto bode veľmi záleží, pokiaľ nemáte správnu techniku v malíčku, nezachráni vás ani ten najlepší pilník. Ako prvý krok by ste si mali opticky rozdeliť každý nech na dve vertikálne časti a začať pilníkovať od vonkajších hrán po stred nechtu. Jednou z najčastejších chýb pri úprave nechtov totiž je „brúsenie“ pilníkom ako pílkou, čo spôsobuje lámavosť a štiepenie nechtov. Pilníkujte preto vždy len jedným smerom. Vo všeobecnosti by ste si mali dať záležať na úprave nechtu, či už skracujete alebo tvarujete. Neponáhľajte sa pri tomto procese a vyhraďte si na samotné tvarovanie a skracovanie dlhší čas. Ďalšou častou chybou pri úprave nechtov je nesprávne nasmerovanie rúk. Mali by ste ich mať v takej polohe, akoby vám ich upravoval niekto iný, čiže špičkami smerom k sebe.

 

Tvar

Každý z nás má iné nechty, iný tvar aj iné lôžko. Toto by sme mali mať na zreteli, keď upravujeme nechty sebe alebo ostatným. Podľa prirodzeného tvaru nechtu je teda dôležité vytvarovať aj výsledný tvar pretože každému pristane niečo iné. Ak máte vyššie umiestnené nechtové lôžko, ideálnou voľbou pre vás bude oválny tvar, ktorý nechty aj prsty opticky predĺži. Hlbšie umiestnené lôžko znesie akýkoľvek tvar.

Farby a dizajn

V tomto smere je to úplne na vás. Či už preferujete krátke, dlhé nechty, jednofarebné, francúzsku manikúru alebo nejaké komplikovanejšie dizajny, dnes si môžete dovoliť takmer všetko. Letia však najmä minimalistické dizajny s dôrazom na prirodzenosť. Trendy sú neutrálne farby v akýchkoľvek odtieňoch, ale aj plné klasiky ako červená, bordová. Experimentuje sa s metalickými efektmi a trbietkami, ktoré sa dajú využiť na množstvo spôsobov. Francúzska manikúra zažíva renesanciu, nosí sa najmä v najrôznejších farebných variáciách.

Foto: Adobe Stock

2175

Súvisiace články