Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 3. november 2020

5 tipov ako sa postarať o pleť v zime

Na jeseň trápia našu pleť úplne iné problémy vlete, najmä vprípade, že máte suchú pleť. Vietor, vlhkosť striedajúca sa suchom, nedostatok vitamínu D amnohé Ďalšie aspekty dajú pleti zabrať.

5 tipov ako sa postarať o pleť v zime

Na jeseň trápia našu pleť úplne iné problémy v lete, najmä v prípade, že máte suchú pleť. Vietor, vlhkosť striedajúca sa suchom, nedostatok vitamínu D a mnohé Ďalšie aspekty dajú pleti zabrať. Poradíme vám, ako jesenné počasie zvládnuť.

Buďte verní klasike

Príchod jesene neznamená, že automaticky musíte vymeniť všetky svoje produkty na starostlivosť o pleť, tie by mali byť vhodné na používanie počas celého roka. Malé zmeny môžu padnúť vhod, no dôležité je nájsť balans. Pokiaľ vám vaše klasické produkty stačia, pleť je spokojná a zdravá, nemáte dôvod meniť produkty. Avšak v prípade, že je vaša pokožka zrazu suchšia či mdlá, signalizuje, že potrebuje inú starostlivosť. Niekedy stačí vymeniť hydratačný krém za hutnejšiu verziu, inokedy stačí pridať do starostlivosti produkt navyše.

Vrstvenie

Ak býva vaša pleť na jeseň a v zime suchšia, dajte si záležať na správnom poradí produktov. Začínať by ste mali od najľahšej konzistencie po najhustejšiu, vďaka čomu produkty lepšie preniknú do pleti a splnia svoju úlohu. Ak napríklad pred použitím hydratačného krému aplikujete ešte ľahké, hydratačné sérum, zabezpečíte nielen efektívne preniknutie séra do hĺbky, ale následnou aplikáciou krému dosiahnete „uzamknutie“ vlhkosti v pokožke počas dlhšej doby. Pokiaľ máte vo svojej starostlivosti aj pleťové oleje, mali by byť aplikované v úplne poslednom kroku.

Exfoliácia

Exfoliácia je základom aj v tomto období a týka sa aj suchej pleti. Pokiaľ ste si mysleli, že so suchou pleťou by ste sa exfoliácii mali vyhýbať, mali by ste vedieť, že je to presne naopak. Vďaka pravidelnému odstraňovaniu odumretých vrstiev kože a nečistôt, pomáha lepšiemu vzhľadu pokožky a efektívnejšej práci jednotlivých kozmetických produktov. Pleť by sa mala menej šúpať, mala by mať rozjasnený vzhľad a celkovo pôsobiť zdravšie.

Hydratácia

Na dostatočný príjem tekutín sa myslí v lete a na jeseň sa už na to zabúda. Pite dostatok čistej vody, čím dokážete pleť pomôcť vo výžive a zdravom vzhľade. Ak trávite väčšinu dňa vo vykúrenom priestore so suchým vzduchom, pribaľte si do kabelky pleťovú hmlu či termálnu vodu v spreji. Takýto produkt so zvlhčujúcou zložkou, akou je napríklad glycerín, pomôže pleti zachovať vlahu. Ak ste majiteľkou suchej kože, tento malý trik urobí v celkovom pocite pleti aj v jej vzhľade obrovský rozdiel. Stačí nastriekať, keď pociťujete v pokožke diskomfort.

Životospráva

Na jeseň a v zime sa v našich končinách musíme vyrovnávať s nižším prísunom vitamínu D. Významný vitamín má veľký vplyv na naše celkové zdravie a týka sa to aj pleti. Dostatočný prísun tohto vitamínu nielenže pomáha predchádzať rôznym vírusovým ochoreniam, ale pomôže aj so zdravo pôsobiacou pleťou. V tomto období tiež musíme zvládať výrazné zmeny teplôt- vykúrený, suchý interiér či studený, vlhký vzduch vonku. Takéto zmeny pleti neprospievajú a spôsobujú práve ten mdlý vzhľad. V tomto prípade si však dokážete veľmi jednoducho pomôcť pravidelnou exfoliáciou a vhodnou výživou pleti založenou na antioxidantoch.

993

Súvisiace články