Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 6. jún 2020

Odstraňovanie chĺpkov: Ktorá metóda je pre vás?

Teploty pomaličky stúpajú amy zhadzujeme vrstvy. Odhaľujeme stále viac kože amnohé znás si dávajú záležať na tom, aby ich telo bolo dokonalo hladké abez chĺpkov.

Odstraňovanie chĺpkov: Ktorá metóda je pre vás?

Teploty pomaličky stúpajú a my zhadzujeme vrstvy. Odhaľujeme stále viac kože a mnohé z nás si dávajú záležať na tom, aby ich telo bolo dokonalo hladké a bez chĺpkov. Čím častejšie však nosíme krátke sukne, šortky či topy bez rukávov, tým viac času venujeme odstraňovaniu chĺpkov. Pokiaľ aj vás otravuje táto aktivita a premýšľate nad dlhodobejším riešením, poradíme vám, ktorá metóda je pre vás najlepšia.

Laser

Metóda, ktorá je najstaršia a najznámejšia. Častokrát sa pod pojmom laser zamieňajú rôzne ďalšie metódy odstraňovania chĺpkov, preto môže v tomto prípade nastávať zmätok, častokrát sa týmto názvom nesprávne pomenúva aj IPL metóda, o ktorej sa dozviete nižšie. Rozdiel medzi týmito dvoma spôsobmi sú v technológií aj vo výsledkoch. V prípade laserového odstránenie ide o ambulantný zákrok, ktorý využíva laserové impulzy, ktoré zasahujú a ničia vlasové folikuly a melanín (pigment), ktorý je v nich obsiahnutý. Práve ten pigment absorbuje laserový impulz, čo vedie ku zníženiu produkcie vlasu.

Ako často: Výsledky sa líšia podľa použitého prístroja, značky, ale aj vašich chĺpkov a ich hustoty , či veľkosti ošetrovaného miesta. Vo všeobecnosti je potrebné absolvovať 6 sedení.

Pre koho je vhodné: Odstraňovanie laserom je považované za veľmi bezpečnú formu. Nie je však vhodná pre každého. Čím väčší rozdiel je medzi farbou chĺpku a pokožkou, tým efektívnejšie sú výsledky. Ideálne je teda pre tých z nás, ktorí majú tmavé chĺpky a svetlú pokožku. Laserové odstraňovanie tiež nie je vhodné pre ľudí s blond, sivými či ryšavými chĺpkami.

 

IPL

V prvom rade je dôležité uviesť veci na pravú mieru, IPL nie je laser. Všetky prístroje, ktoré nájdete v bežnom elektre či na internete využívajú práve IPL, nie laserové impulzy. IPL znamená intense pulsed light, čiže intenzívne pulzné svetlo. Ide o normálne svetlo, ktoré do kože preniká vďaka špeciálnym filtrom a vlnovým dĺžkam, ktoré vďaka nim získava. Táto metóda sa oproti laserovému o niečo nižšiu efektivitu, vyžaduje si aj špeciálne prípravky. Keďže ide o bolestivejšiu metódu ako laserové ošetrenie, popularita IPL pomaličky upadá. Je však skvelá na domáce ošetrenie, čo v prípade laseru nehrozí. Okrem toho má aj omladzujúce účinky.

Ako často: Keď s domácim IPL začínate, budete potrebovať aplikáciu každý druhý týždeň. Okrem toho je nevyhnutné dokúpiť množstvo kozmetiky, ktorá sa používa pred, počas a po ošetrení.

Pre koho je vhodné: Keďže ide o menej efektívnu metódu ako je laser, zabudnúť na ňu opäť môžu všetci s blonďavými, ryšavými či sivými chĺpkami. Toto je ideálne riešenie v prípade, že nechcete investovať vysoké sumy na zákroky na klinike a plánujete sa skutočne venovať odstraňovaniu dôkladne.

 

Elektrolýza

Táto metóda nie je až taká známa, no to neznamená, že nie je efektívna. Ide o najtrvalejšiu metódu spomedzi spomínaných. V tomto prípade sa ničia chĺpky od korienkov pomocou elektrického prúdu. Ide o relatívne zdĺhavý proces, ktorý je v hodný najmä na odstraňovanie sporadického ochlpenia, no funguje na blond, ryšavých a sivých chĺpkoch. Použiť sa dá však len na svetlé typy pleti a nepoužíva sa na oblasť bikín ani na tvár.

Ako často: Na to, aby sa dostavili výsledky je potrebné absolvovať 6 sedení v dvoj-týždňových intervaloch. Elektrolýza však zanecháva väčšie stopy, chrasty či fľaky, takže je potrebné počítať aj s týmto.

Pre koho je vhodné: Pre svetlé typy pleti, s redším ochlpením.

991

Súvisiace články