Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 28. november 2019

Čo by ste mali vedieť o kyseline hyalurónovej

Vysvetľovať, že kyselina hyalurónová (HA) je skutočne moderným must-have vkaždom kozmetickom kufríku už asi nemusíme, no aj napriek tomu väčšina ľudí netuší, ako funguje. Včom tkvie jej tajomstvo aako si vybrať ten správny typ pre svoju pleť?

Čo by ste mali vedieť o kyseline hyalurónovej

Vysvetľovať, že kyselina hyalurónová (HA) je skutočne moderným must-have v každom kozmetickom kufríku už asi nemusíme, no aj napriek tomu väčšina ľudí netuší, ako funguje. V čom tkvie jej tajomstvo a ako si vybrať ten správny typ pre svoju pleť?

Aby bola kyselina hyalurónová čo najefektívnejšia aj vo vašej starostlivosti o pleť, je dôležité pochopiť ako funguje. Keďže ide o kyselinu, nepracuje iba na povrchu pleti, ale preniká do hĺbky. Ako pri ostatných kyselinách, aj pri nej je dôležitá veľkosť molekúl. Tá určuje ako hlboko sa látka dostane. Oproti iným kyselinám, napríklad z kategórie AHA (alfa hydroxy acid), nespôsobuje žiadne nepríjemné pocit, čo je obrovská výhoda. Keď sa teda dostane do hĺbky, vie pleť krásne hydratovať. Ak teda hľadáte alebo vyberáte produkt s obsahom kyseliny hyalurónovej, ideálne je siahnuť po takom, ktorý obsahuje 2 veľkosti jej molekúl.

Sérum

Tento typ produktu s obsahom kyseliny hyalurónovej sa dá využívať na rôzne spôsoby. Pre suchú pleť slúži ako základná vrstva hydratácia, ktorú následne dopĺňajú intenzívnejšie krémy. V prípade mastnej a zmiešanej pleti si však úplne vystačíte aj so samostatným sérom. Ideálne sú v lete, kedy sa pleť viac potí a nepotrebuje ťažké nánosy kozmetických produktov.

Krémy

Intenzívnejšie krémy či gély sú vhodné pre suchšie typy pleti. Môžete ich pokojne kombinovať s HA sérom, alebo s inými produktami na cielenú starostlivosť. Váš výber by sa však mal odrážať na potrebách pleti. Ľahké krémy a gély si môžu dovoliť aj tie z nás, ktoré trápi mastnejšia pleť, prípadne aj máte zmiešanú pleť, ktorá si vyžaduje aj poriadnu dávku hydratácie.

Masky

Intenzívna starostlivosť v podobe masky dokáže divy. Po aplikácii takejto masky okamžite uvidíte rozdiel. Pleť bude krásne vyplnená, vypnutá, ale aj jemná a hladká. Jednoducho bude pôsobiť zdravo a sviežo. HA masky sú skvelou voľbou ak sa chystáte na nejakú akciu, ples, večierok, ale aj v prípade, že si chcete len dopriať niečo navyše.

1666

Súvisiace články