Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 2. august 2021

Salón SatinBeauty - pomáhame ženám byť ešte krajšími

Každá žena túži byť krásna. A každá žena si zaslúži byť krásna.

Salón SatinBeauty - pomáhame ženám byť ešte krajšími

Každá žena túži byť krásna. A každá žena si zaslúži byť krásna. Zdravo sa stravujeme, snažíme sa o dostatok spánku a pokiaľ je to len trochu možné aj o pravidelný pohyb a cvičenie. Nie vždy je však naša snaha odmenená absolútne uspokojivým výsledkom. Dosiahli sme napríklad vytvarované a štíhle stehná, avšak na niektorých miestach je preukázateľne viditeľná celulitída. A s tou si už žiadne cvičenie ani zmena stravy neporadí.

 

Našťastie sa môžeme s dôverou obrátiť na profesionálov, ktorí neinvazívnymi a nebolestivými zákrokmi dokážu pomôcť našej pokožke i nám. Oslovili sme profesionálku so salónu SatinBeauty, Mgr. Kristínu Meliškovú, aby nám predstavila, akými procedúrami si môžeme pomôcť k ešte krajšiemu telu a tým aj nášmu sebavedomiu a spokojnosti.

Aký zákrok ponúkate klientkám na tvarovanie a skrášlenie postavy?

V našom salóne SatinBeauty ponúkame komplexné ošetrenie prístrojom PowerShape2 na tvarovanie postavy a redukciu celulitídy, ktorý kombinuje silu vákua (zrýchlenie obehu a tvarovanie postavy), termálnu bipolárnu rádiofrekvenciu (odbúrava tuk, zlepšuje metabolizmus pokožky a omladzuje ju) a nízkoúrovňový laser (zlepšuje odbúravanie tuku a jeho odstránenie z organizmu). Na rozdiel od LPG alebo Razovej vlny, ktoré pokožku len zjemnia a vyrovnávajú, ošetrenie prístrojom PowerShape2 aj zoštíhli a vyrysuje kontúry postavy.

satin beauty esteticka chirurgia zena krasa telo body 7

Ako dlho jeden zákrok, jedno "sedenie" prebieha a čo konkrétne sa počas neho v aplikovaných miestach deje?

Ošetrenie jednej oblasti prístrojom PowerShape2 trvá 30 minút, ošetriť vieme stehná, zadok a brucho. Najčastejšie ošetrujeme stehná + zadok v trvaní 60 – 90 minút (v závislosti, či si klientka požaduje ošetriť aj predné stehná alebo len zadné). Zákrok sa vykonáva priamo na pokožke, na ktorú sa nanesie parafínový olej (základný kozmetický hypoalergénny olej bez farby a parfumácie). Ošetrenie je komfortné, klientka pociťuje len tlak a teplo v ošetrovanej oblasti.Každá jedna si ošetrenie doteraz pochvaľovala ako veľmi príjemné a relaxačné, pár klientiek dokonca zadriemalo.

Koľko je potrebné sedení na viditeľné zlepšenie stavu pokožky?

Už po prvom ošetrení je pokožka hladšia a pevnejšia. Odporúčam absolvovať minimálne 5 sedení každý 1 - 2 týždne, následne 1x mesačne pre udržanie dosiahnutých výsledkov. Pre zvýšenie efektívnosti celej procedúry odporúčam zvýšiť športovú činnosť, príjem tekutín, úpravu jedálnička a domáce ošetrenia vhodnými kozmetickými prípravkami.

satin beauty esteticka chirurgia zena krasa telo body 5

Môže sa nám celulitída na rovnaké a ošetrované miesto po čase vrátiť?

Žiaľ áno. Príčin vzniku celulitídy je viacero. Jej rozvoj podporuje zlá životospráva, málo tekutín, fajčenie, alkohol a káva, stres, nedostatok pohybu. Nepriaznivo ju ovplyvňuje aj dedičná dispozícia a hormón estrogén. V boji proti celulitíde je potrebné vydržať, úspech vyžaduje nesmiernu trpezlivosť a pevnú vôľu.

Okrem ošetrení súvisiacich s eliminovaním celulitídy je vo vašom salóne vyhľadávaná aj epilácia ochlpenia. Akým prístrojom sa vykonáva a ako prebieha?

Epiláciu vykonávame diódovým laserom DepilightDanil SMC, ktorý je možné využiť aj na fotoomladenie, liečbu akné, zjemnenie vrások a jazvičiek. Na epiláciu laserom je vhodná neopálená pokožka. Chĺpky nesmú byť depilované strojčekom ani akoukoľvek inou metódou, ktorá chĺpky vytrháva minimálne 6 týždňov pred zákrokom. Môžu byť iba holené žiletkou alebo zastrihávané nožničkami.

Ako zákrok prebieha a je bolestivý?

Citlivosť na pôsobenie laseru závisí od prahu bolesti klientky. Ošetrenie je takmer bezbolestné vďaka aktívnemu chladeniu pokožky počas zákroku. Na ošetrovanej ploche môžete pociťovať jemné štipkanie.Vo väčšine prípadov je epilácia laserom sprevádzaná miernou reakcioupokožky (začervenaním) po zákroku. Mierne podráždenie pokožky môže pretrvávať niekoľko hodín alebo až niekoľko dní. Po zákroku sa neodporúča opaľovanie minimálne po dobu 2 – 3 týždňov. Dôležité je tiež používať krém s vysokým ochranným faktorom na epilované časti tela.

satin beauty esteticka chirurgia zena krasa telo body 4

Môže sa vykonávať v každom ročnom období?

Hoci o laserovej epilácii uvažujeme najmä v lete, ideálne obdobie na jeho realizáciu je zima a začiatok jari. Opálená pokožka je tmavšia, preto absorbuje viac laserovej energie, čo môže viesť k popáleniu. So sedeniami odporúčame začať v októbri – novembri. Pokožka je vtedy najbledšia a laser dokáže účinne zamerať tmavú cibuľku chĺpku. Navyše, ak začnete už v zime prípadne na jar, máte dosť času na odstránenie ochlpenia ešte pred príchodom leta.

Pre ktoré miesta na tele je fotoepilácia vhodná?

Ošetrenie je vhodné pre všetky lokality na tele. Najčastejšie ošetrujeme hornú peru, podpazušie, bikiny a predkolenia u žien, u mužov oblasť chrbta.

Sú nejaké obmedzenia, pre koho procedúra nie je určená?

Epiláciu neodporúčam aplikovať v prípade, ak je pokožka veľmi opálená, na miesta s tetovaniami a permanentným make-upom. Opatrný treba byť aj v nasledujúcich prípadoch:

  • u ľudí, ktorým sa tvoria hypertrofické a keloidné jazvy v prípadoch aktívneho alebo častého výskytu herpetickej infekcie na epilovanej oblasti
  • 6 týždňov po použití epilačných metód, pri ktorých sa vytrháva korienok chlpu (depilácia voskom, vytrhávanie pinzetou, vytrhávanie strojčekom)
  • 6 mesiacov po celkovom používaní prírodných alebo syntetických derivátov vitamínu A
  • v prípade lokálneho používania retinoidov alebo bieliacich prípravkov: hydrochinon (stačí vysadiť 2 týždne pred zákrokom)
  • niekoľko mesiacov pred zákrokom sa taktiež neodporúča brať prípravky s vysokým obsahom beta karoténu
  • počas tehotenstva laserovú epiláciu neodporúčame

Viac informácií: satinbeauty.sk https://satinbeauty.sk/

1138

Súvisiace články