Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 30. júl 2021

Moderné slnenie s Institut Esthederm

Mnohé z nás si leto bez bronzového opálenia nedokážu predstaviť. Slnko je však aj zdrojom tepla, pozitívnej energie a vitamínu D, ktoré spolu robia leto letom.

Moderné slnenie s Institut Esthederm

Mnohé z nás si leto bez bronzového opálenia nedokážu predstaviť. Slnko je však aj zdrojom tepla, pozitívnej energie a vitamínu D, ktoré spolu robia leto letom. Práve vďaka slnku sme počas leta nabití optimizmom a dobrou náladou. Ako si teda dopriať milované slnko, získať letné opálenie a zároveň si pokožku dôkladne ochrániť?

@institutesthederm / @terezamaxova

Dve stránky slnka

Určite sa zhodneme na tom, že slnko z veľkej časti dokáže ovplyvniť našu náladu, čo môžeme vidieť častokrát počas leta, kedy sme optimistickejší a veselší. Môže za to práve vitamín D, ktorý zo slnečného žiarenia dokáže naše telo najlepšie vstrebávať. Avšak má aj svoju odvrátenú stránku a tou je UV žiarenie. Existujú tri typy UV žiarenia - UVA, UVB a UVC. UVC nepreniká do našej atmosféry, takže na našu pokožku dopadne už len UVA a UVB. Práve toto žiarenie, ktoré sa stará o vytúžený bronz však spôsobuje aj predčasné starnutie pleti a s tým súvisiace problémy ako vrásky či pigmentové škvrny, nehovoriac o ešte väčších, zdravotných problémoch, ktoré môže spôsobiť. Nájsť teda harmóniu medzi opaľovaním, vstrebávaním vitamínu D a dôkladnou ochranou preto nemusí byť jednoduché.

V prvom rade by sme mali mať zvládnuté základy bezpečného slnenia. Ešte predtým, ako sa vôbec vyberiete von, je dôležité na pokožku aplikovať dostatočnú dávku produktu s ochranným faktorom. Mnoho z nás si aplikuje jeho nedostatok a pleť sa tak môže spáliť aj so SPF. Vždy aplikujte ochranný faktor aspoň 20 minút predtým, ako výjdete von. V ideálnom prípade by sme sa mali priamemu slnku vyhýbať v kritických časoch - od 11 do 16 hodiny. Aj mimo tohto času sú však slnečné lúče silné, prenikať dokážu aj cez sklo a obalky, čiže aplikácia je nutná aj počas zamračeného počasia či pobytu v interiéri. Aplikáciu ochranného faktora je dôležité zopakovať, ideálne po dvoch hodinách.

181971851 132886042195828 6647348628775478189 n@institutesthederm

Slnečná ochrana

Kozmetika s obsahom SPF, čiže ochranného faktoru by už mala byť v dnešnom svete samozrejmosťou a bežnou súčasťou starostlivosti o pleť tváre. V lete, keď sa viac odhaľujeme alebo trávime celé dni na slnku, napríklad na pláži či v horách, si však ochranu vyžaduje aj zvyšok tela. Avšak aj na výbere slnečnej kozmetiky záleží. Značka Institut Esthederm má vo svojej ponuke dve línie, ktoré sú farebne oddelené, aby si každý dokázal nájsť to správne pre seba a svoje potreby.

IE web 600x900 V458101 SUN CARE OIL EXTREME SUN 150mlochranný olej s vysokou ochranou na telo a vlasy na silné slnečné žiarenie IE web 600x900 V460201 SUN INTOLERANCE PROTECTIVE BODY SPRAY 150mlochranné opalovacie mlieko v spreji s vysokou ochranou pre citlivú pokožku

Institut Esthederm má slnečnú ochranu rozdelenú na dve rady - oranžovú a bielu. Oranžová je určená pre tie z nás, ktoré sa opaľujú veľmi rýchlo a jednoducho. Jednotlivé produkty sú naformulované tak, aby chránili pred nebezpečnými UV lúčmi a ich negatívnymi dôsledkami ako vznik vrások či celkovo predčasným starnutím. Biela línia je zase pre ľudí, ktorých pokožka je na slnku senzitívna, jednoducho sa spáli alebo má sklon ku vzniku alergie na slnko. Tieto produkty sú zložené tak, aby chránili aj pred alergioua korigovali jej priebeh, no zároveň zabránili aj tvorbe pigmentových škvŕn či predčasnému starnutiu. Obe rady však predstavujú dôkladnú slnečnú ochranu a prevenciu voči neželaným vráskam, povednutej pleti, pigemtnovým škvrnám a ďalším znakom predčasného starnutia.

197385969 520715109130829 8651776561124973123 n@institutesthederm / @terezamaxova

Ochrana s pridanou hodnotou

Produkty Institut Esthederm však nemajú na svojich obaloch informáciu o výške ochranného faktoru, značka klasifikáciu ochrany poňala inak a odklonila sa od typickej škály, ktorá viac-menej iba definuje dĺžku ochrany pred žiarením. Ochranu tak definuje počet slniečok, pričom dve slniečka predstavujú nižší stupeň ochrany vhodný na UV index 5-7 (napríklad počas leta v našich končinách), tri slniečka sú vyššia ochrana chodná na UV index 8-10 (letné obdobie v Stredomorí či v exotike). Biela rada predstavuje najvyššiu ochranu a je ekvivalentom SPF50.

Jednotlivé produkty samozrejme obsahujú mix minerálnych a chemických filtrov, ktoré dôsledne chránia pred UV žiarením. Okrem toho však obsahujú aj dve patentované zložky - Global Cellular Protection a Adaptasun. Global Cellular Protection poskytuje extra ochranu DNA pred slnečným žiarením a zároveň posilňuje ochrannú funkciu pokožky. Adaptasun posilňuje a stimuluje tvorbu a distribúciu pigmentu, čo podporuje opálenie.

IE web 600x900 V470002 AFTER SUN REPAIR 50mlpleťový krém po opaľovaní na regeneráciu a predĺženie opálenia

Celú ponuku značky Institut Esthederm nájdete na https://institutesthederm.cz/

Produkty značky Institut Esthederm na týchto predajných miestach.

940

Súvisiace články