Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 13. apríl 2021

ABC líčenia pre každú ženu

Každá sme iná a preto sa aj naše preferencie v líčení líšia. Niektoré z nás milujú výraznejší make-up, iné zase uprednostňujú jednoduchosť a prirodzenosť.

ABC líčenia pre každú ženu

Každá sme iná a preto sa aj naše preferencie v líčení líšia. Niektoré z nás milujú výraznejší make-up, iné zase uprednostňujú jednoduchosť a prirodzenosť. Nech už je váš štýl akýkoľvek, tieto kozmetické produkty patria do každého kozmetického kufríka pretože ich môžete využiť počas bežných dní, ale aj pri sviatočnejších momentoch.

Správny základ

Základom každého líčenie je samozrejme správna starostlivosť o pleť a ešte pred aplikáciou samotných líčidiel by sme mali našej pleti dopriať potrebnú výživu v podobe kozmetiky, a až potom sa vrhnúť na dekoratívne produkty. Prvé produkty, po ktorých by sme však mali siahnuť pri dekoratívnej kozmetike sú tieto.

Podkladová báza - tiež nazývaná primer slúži na premostenie medzi starostlivosťou o pleť a líčením. Jej úlohou je vytvoriť lepšie podmienky na nanášanie ďalších produktov, ale aj zabezpečiť lepšie priľnutie na pokožku a tým aj dlhšiu výdrž. Dnešné podkladové bázy tiež ponúkajú mnohé ďalšie benefity napríklad rozjasnenie pleti, redukciu viditeľnosti vrások či pórov a iné.

Náš tip:

mary kay foundation primer podkladova baza pod make up 22

Obľúbená podkladová báza značky Mary Kay, ktorá vyhladzuje povrch pleti a zjemňuje vrásky, linky či póry. Primer sa stará aj o rozjasnenie pleti a vďaka obsahu SPF15 aj chráni pleť pred vpylvom UV žiarenia.

Make - up - produkt, ktorý nechýba v takmer žiadnom kozmetickom kufríku. Jeho aplikácia nasleduje po podkladovej báze a jeho úlohou je skrášliť našu pleť. Každý make-up je však iný, líšiť sa môže nielen konzistenciou, ale aj krycou schopnosťou a samozrejme aj farbou a podtónmi. Vyberať si tak môžete z najrôznejších produktov, ktoré sadnú vašej pleti z rôznych hľadísk. Mnohé make-upy sú navyše navrhnuté pre špecifické potreby pleti - napríklad hydratačné pre suchú pleť, zmatňujúce pre mastnú pleť, s obsahom SPF a mnohé iné.

Náš tip:

 estee lauder double wear stay in place dlhotrvajuci make up spf 10 27

Dlhotrvajúci make-up Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place je rokmi overený a veľmi populárny produkt, ktorý navyše obsahuje aj ochraný faktor 10. Nielenže vydrží na pleti celý deň, ale poskytuje tak aj ochranu pred slnečnými lúčmi.

BB a CC krémy - odľahčenú formu skrášľovania pleti predstavujú BB a CC krémy, ktoré využívajú menej pigmentu a bývajú svojou konzistenciou ľahšie. Nemajú takú vysokú kryciu schopnosť, ale využívajú špeciálne technológie na korekciu pleti. Dokážu vyrovnať tón, opticky vyhladiť vrásky alebo zredukovať póry, ale aj zakryť pigmentové škvrny či začervenenia.

Púder - v ponuke púdrov si môžeme vyberať z mnohých typov produktov, ktoré sa líšia nielen konzistenciou, ale aj efektom. Klasickou voľbou sú zmatňujúce púdre, ktoré slúžia na zmatnenie pleti po aplikácii make-upu, no čoraz obľúbenejšie sú aj transparentné, fixačné púdre. Ich úlohou je “uzamknúť” líčenie na pleti a tým predĺžiť výdrž. Ďalšie špecifické kategórie púdrov tvoria napríklad kontúrovacie, ktorými pridávame tvári definíciu, ale aj rozjasňujúce, bronzujúce a mnohé ďalšie.

Je to o detailoch

Po pripravenej pleti a aplikácii primeru a make-upu, môžete prejsť na korektor a highlighter. Tieto dva produkty nám pomáhajú zakryť väčšie nedokonalosti respektíve zvýrazniť naše prednosti.

Korektor - obľúbená pomôcka na každý deň, ktorá sa využíva na prekrytie najrôznejších nedokonalostí od kruhov pod očami cez začervenanie a pigmentové škvrny až po akné. Korektory sú dostupné v rôznych formách od tuhých tyčiniek cez tekuté korektory alebo korekčné perá. Líšia sa svojou krycou schopnosťou, ale aj trvácnosťou.

Náš tip:

 nyx professional makeup wonder stick obojstranna konturovacia tycinka 16

Praktické riešenie v podobe tyčinky predstavuje korektor značky NYX. Jeden produkt prepája dva rôzne odtiene, ktoré sa dajú využiť nielen na prekrývanie rôznych nedokonalostí, ale aj na kontúrovanie tváre.

Rozjasňovač - opačnú úlohu plní highlighter, ktorý nezakrýva, ale zvýrazňuje. Využíva sa na rozžiarenie pleti a jemné kontúrovanie tváre a svoje využitie nájde v každodennom líčení aj pri slávnostnejších príležitostiach. Vďaka špeciálnym zložkám a formulácii využívajú silu prirodzeného svetla a odleskov na to, aby vytvorili hĺbku, jas aj sviežosť tváre.

Náš tip:

 yves saint laurent touche eclat radiant touch rozjasnovac v pere pre vsetky typy pleti 23

Jeden z najikonickejších kozmetických produktov je YSL Touch Éclat, ktorý je na scéne už od 90.rokov. Využíva špeciálnu technológiu, ktorá sa spolieha na dopad svetla a jeho rozjasňujúci efekt. Dokáže zakryť jemnejšie nedokonalosti, no slúži najmä na rozžiarenie pleti. Využiť sa dá v rámci kontúrovania aj korekcie, čo z neho robí skutočne kultový, multifunčkný produkt.

Hra s farbami

Farby sú v každom líčení čerešničkou na torte. Do svojho looku ich prinášame pomocou očných tieňov či rúžov, ktorými definujeme nielen svoj štýl, ale aj osobnosť či aktuálnu náladu.

Ceruzka na obočie - upraviť obočie a pridať mu viac farby môžeme vďaka ceruzkám, balzamom či gélom. Tie nám pomôžu nielen definovať tvar, ale ho aj zvýrazniť a prípadne zafixovať. Krásne upravené obočie, ktoré dáva pohľadu hĺbku je základom každého líčenia.

Náš tip:

maybelline tattoo brow gelova pomada na obocie 3

Pomády na obočie sú modernou voľbou pre zvýraznenie a definíciu. Jednoducho nimi vytvoríte viac objemu a dodáte farbu tam, kde potrebujete, pričom výsledok je veľmi prirodzený.

Riasenka - práve tento produkt patrí k najpopulárnejším líčidlám v kozmetických kufríkoch. Jeho aplikáciou zvýraznite, predĺžite alebo zahustíte svoje riasy, čím vytvoríte pútavejší, podmanivý pohľad. Nezáleží na tom, aký efekt chcete vytvoriť, v dnešnej širokej ponuke si nájdete ideálny produkt pre seba. Vyberať si môžete z rôznych typov kefiek, ale aj farieb.

Náš tip:

lancome hypnose riasenka pre extra objem 5

Ikonická riasenka, ktorá dodá riasam objem a pritom ich nezaťaží. Okrem toho ich vyživuje vďaka obsahu vitamínu B5. Riasy sú po aplikácii pružné a zváraznené.

Očná linka - produkt, ktorý je určený na presné a precízne linky, ktorými môžete efektne orámovať svoj pohľad. Dnes máte na výber mnohé formy očných liniek, od klasických tekutých, ktoré sa aplikujú pomocou tenkého štetca až po ceruzky či fixky. Momentálne trendy nám však hovoria, že sa nemusíme nechať obmedzovať farbami a okrem klasickej čiernej môžeme experimentovať aj s inými tónmi. Veľmi populárne sú napríklad odtiene zelenej, modrej či medenej.

Očné tiene - vďaka očným tieňom dokážeme lepšie definovať svoj štýl alebo aktuálnu náladu. Vďaka širokej palete farieb aj efektov sa môžeme pohrať s finálnym výsledkom a vytvárať zaujímavé looky na každodenné nosenie, ale aj na špeciálne príležitosti.

Náš tip:

max factor masterpiece nude palette paletka ocnych tienov 5

Paletku očných tieňov pozostávajúcu z neutrálnych, nude odtieňov ocení každý kozmetický kufrík. Je multifunkčná a využiteľná na najrôznejšie príležitosti aj typy líčenia.

Očná linka - produkt, ktorý je určený na presné a precízne linky, ktorými môžete efektne orámovať svoj pohľad. Dnes máte na výber mnohé formy očných liniek, od klasických tekutých, ktoré sa aplikujú pomocou tenkého štetca až po ceruzky či fixky. Momentálne trendy nám však hovoria, že sa nemusíme nechať obmedzovať farbami a okrem klasickej čiernej môžeme experimentovať aj s inými tónmi. Veľmi populárne sú napríklad odtiene zelenej, modrej či medenej.

Rúž - týmto produktom dokáže v momente zmeniť svoj vzhľad bez toho, aby ste sa veľmi snažili. Rúž je od nepamäti veľkou zbraňou žien, ktorým nielen pery zafarbíme, ale im aj pridáme viac šťavy či objemu. Ponuka farieb, konzistencií či krytia je dnes nekonečná a vyberať si môžeme z matných, lesklých rúžov, tekutých aj krémových, z maximálnou pigmentáciou alebo z transparentných.

Náš tip:

mac cosmetics matte lipstick ruz s matnym efektom 17

Značka MAC je populárnou voľbou nielen v prípade rúžov, avšak práve tie patria k jej najobľúbenejším produktom. Vďačiť za to môžu unikátnym farbám a širokému výberu odtieňov, ale aj efektov. Nájdete medzi nimi nadčasové, neutrálne farby, ale aj odvážnejšie tóny.

Lesk na pery - alternatívnou voľbou pre líčenie pier je populárny lesk, ktorý je obľúbený práve vďaka svojmu lesku. Vďaka nemu dokážeme perám pridať objem aj žiarivosť, pričom rovnako ako pri rúžoch máme obrovskú voľnosť vo farbách. Niektoré lesky sú maximálne krycie, iné zase transparentné. Ich využitie však siaha ešte omnoho ďalej za líčenie pier a dnes sa vo veľkom využívajú aj na jemné líčenie očí či líčok.

Líčka - lícenky sú určené na rozžiarenie pleti. Vďaka nim dokážeme aj bledej pokožke pridať viac života a tým vytvoriť zdravo vyzerajúci look. Líčka sú dnes dostupné v rôznych formách, od klasickej kompaktnej/ púdrovej verzie až po krémové či tyčinkové alternatívy. Výber farieb v tomto smere je veľmi bohatý, takže každý si dokáže nájsť to, čo hľadá - od prirodzených nude tónov cez jemné ružové a broskyňové tóny až po hlbšie bronzové odtiene.

Náš tip:

pupa bird n 4 multifunkcna paleta

Značka Pupa predstavila kreatívne riešenie prostredníctvom svojich hravých, multifunkčných paletiek. Tie v sebe spájajú produkty na kompletné líčenie od pier až po oči, čo z nich robí veľmi praktický produkt, napríklad aj do kabelky alebo na cestovanie.

Bodka na záver

Aby naše líčenie vydržalo v nezmenenom stave čo najdlhšie, siahnite po správnej fixácii. Tá je dnes dostupná v rôznych podobách - od sprejov až po púdre. Fixáciu make-upu dosiahnete aplikáciou produktu na finálny look, ktorý sa postará o to, aby sa celé líčenie čo najlepšie “prilepilo” na tvár.

Náš tip:

dior dior forever perfect fix fixacny sprej na make up

Fixačný sprej značky Dior dokáže líčenie zafixovať a predĺžiť mu tak životnosť. Okrem toho slúži aj na osvieženie a hydratáciu pleti počas dňa.

Foto: Notino

    1029

    Súvisiace články