Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 25. jún 2020

How to: Samoopaľovanie

Krásne opálená pokožka si žiada svoju daň. Slnečné lúče nám síce dokážu vytvoriť krásne, bronzové telo, avšak urýchľujú celkové starnutie kože.

How to: Samoopaľovanie

Krásne opálená pokožka si žiada svoju daň. Slnečné lúče nám síce dokážu vytvoriť krásne, bronzové telo, avšak urýchľujú celkové starnutie kože. Dlhodobé opaľovanie tak môže spôsobiť rýchlo starnúcu pokožku, pigmentové škvrny a iné dermatologické problémy. Ak aj napriek tomu túžite po opálenom tele či tvári, poradíme vám ako na to.

@louisaxgrace

Odpoveďou na krásne opálenú pokožku počas celého roka a bez zbytočného vystavovania sa slnečným lúčom sú samoopaľovacie prípravky. Aby sme vás hneď na začiatku neodradili, mali by ste vedieť, že samoopoaľovanie prešlo obrovskými zmenami k lepšiemu. Technológie sa posunuli vpred a s nimi aj samotné prípravky, pomôcky a techniky. S výberom správnych produktov tak môžete čakať rovnomerne opálenú a prirodzene pôsobiacu pleť. Čo je na tom najlepšie, na trhu je už dnes toľko typov produktov, že si na svoje dokáže prísť skutočne každý typ a tón pleti.

Príprava

Základom celého samoopaľovacieho procesu je dôkladná príprava. Deň pred samoopaľovaním je potrebné urobiť peeling celého tela, čím dosiahnete nielen rovnomerné pokrytie farbou, ale aj predĺžite samotný efekt opálenia. Vyberte si peeling bez olejových zložiek, aby sa samoopaľovák lepšie „prilepil“ na povrch pokožky.

Ochrana

Na aplikáciu nepoužívajte dlane bez ochrany. Investovať by ste mali do kvalitných samoopaľovacích rukavíc, ktoré nielenže ochránia vaše ruky od oranžového výsledku, ale aj roznesú farbu omnoho rovnomernejšie. Na tele vám tak neostanú línie pohybu ani fľaky.

Problémové partie

Hánky, prsty a palce na nohách častokrát skončia fľakaté. Je to kvôli zbytočnému množstvu produktu. Na tieto miesta by ste mali aplikovať farbu ako na posledné a využiť by ste mali len zostatok produktu, ktorý ostal na rukaviciach. Pritom platí, že ruky sa natierajú ako posledné (aby ste si pri prehýbaní nevytvorili „záhyby“ plné farby).

Naše tipy:

Gradual Tan Classic Everyday Light Mediumkrém na postupné opaľovanie Gradual Tan, St. Tropez Light Self Tanning Watersamoopaľovacia voda Light Self Tanning Water, Isle of Paradise

Chrbát

Táto časť tela je takisto veľkou výzvou. Ideálne je, keď máte doma pomocníka, ktorý by vám s aplikáciou pomohol. Ak ste na to sami, skvelým trikom je prehodenie rukavice naopak, aby bol aplikátor z vrchnej strany ruky, čo vám zaistí väčší rozsah pohybu. Na aplikáciu na chrbát je tiež skvelý prípravok v spreji.

Tvár

Pri tvári by sme mali postupovať trochu inak a zároveň pracovať so špeciálnymi prípravkami určenými na tvár. Pri tejto partii sa mení pokožka omnoho rýchlejšie a ak používate retinol alebo kyseliny, celý proces je ešte rýchlejší. Preto je najlepším spôsobom ako dosiahnuť dlhodobé, krásne opálenie tváre, zakomponovanie opaľovacieho prípravku do bežnej beauty rutiny. Ide to viacerými spôsobmi. Vybrať si môžete špeciálne prípravky na starostlivosť o pleť, ktoré majú v sebe obsiahnutý aj jemný samoopaľovák, prípadne také, ktoré budú opálenie postupne. Alternatívne zase môžete zvoliť opaľovací prípravok na tvár a pár kvapiek pridajte do svojho obvyklého séra alebo krému. Neprežeňte to! Radšej stavte na pomalé budovanie opálenia.

Naše tipy:

Super Glow SPFsamoopaľovacie sérum s kyselinou hyalurónovou a SPF30 Super Glow SPF, Tan-Luxe  THE FACE ANTI AGEsamoopaľovacie anti-ageing sérum THE FACE ANTI AGE, Tan-Luxe 

Neurýchľujte to

Vyhraďte si na samoopaľovanie dostatok času, nenaháňajte sa a buďte precízni. Urobte si z toho rituál, ktorý si užijete a výsledky budú zaručene omnoho lepšie ako pri aplikácii v zhone.

Udržiavanie

Po aplikácii produktu stavte na voľné, tmavé oblečenie. Týmto chcete redukovať obtieranie tela o oblečenie a tmavá farba je zase bezpečnostným prvkom „keby náhodou.“ Prvý deň sa určite vyhnite cvičeniu a iným aktivitám, pri ktorých sa potí, ale aj domácim prácam ako umývanie riadov, podláh a podobe. Vyhnite sa aj svojim domácim miláčikom, ktorí budú mať chuť vás olizovať (kvôli vôni, ktorá ich priťahuje).

Tipy na koniec

Aby vydržalo opálenie čo najdlhšie, sprchujte sa v chladnejšej vode, ideálne v studenej (nemusí byť ľadová). Veľmi dôležitá je aj pravidelná, denná hydratácia, vďaka ktorej predídete tvorbe suchých plôch a šúpaniu pokožky.

Naše tipy:

Glam Glow Omoroviczavýživné samoopaľovacie mlieko na telo aj tvár Glam Glow, Omorovicza (predáva BeautySecret.sk)  The Gradualpostupne samoopaľovacie mlieko The Gradual, Tan-Luxe 

 

 Foto: Instagram, archív značiek

 

1939

Súvisiace články