Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 5. jún 2020

AM-PM Beauty so SmartBeauty

Martina Homolová Rolná, alebo pre nás jednoducho SmartBeauty. Je sviežim vánkom na kozmetickej scéne, ktorý privial transparentné informácie, zrozumiteľné avecné fakty, azároveň úplne zmenil spôsob, akým pristupujeme ku starostlivosti opleť.

AM-PM Beauty so SmartBeauty

Martina Homolová Rolná, alebo pre nás jednoducho SmartBeauty. Je sviežim vánkom na kozmetickej scéne, ktorý privial transparentné informácie, zrozumiteľné a vecné fakty, a zároveň úplne zmenil spôsob, akým pristupujeme ku starostlivosti o pleť. Jednoducho Martina nás svojimi pútavými textmi nielen vzdeláva, ale nás aj zasväcuje do tajomstiev beauty priemyslu. Počas rokov vyskúšala množstvo produktov, mnoho takých, o ktorých ste ani len nepočuli. Aké poklady medzi nimi našla?

 

@smartbeauty

Môj typ pleti je: Suchá

Najväčšie problémy mi robí: Najviac ma trápia extrémne suché miesta na tvári a na rukách,
počas zimy je to niekedy vyslovene boj.

Produkty, ktoré používam ráno: Ráno si umyjem tvár mojim obľúbeným Hydrating Cleanserom od CeraVe, potom väčšinou nasleduje termálna voda v spreji a hydratačné sérum od NIODu, alebo Hylamide. Nesmie chýbať vitamín C, teraz na leto rada používam ľahké sérum od The Ordinary, Ascorbyl Glucoside Solution 12%. Potom použijem hydratačný krém La Roche Posay Toleriane a na záver samozrejme SPF. Mám rada ľahké konzistencie, preto som si obľúbila kórejské a japonské SPFká, sú naozaj fantastické, napríklad Purito Centella Unscented Sun, ale skvelý je aj u nás dostupný La Roche Posay Shaka Fluid.

Cerave Hydrating CleanserHydrating Cleanser, CeraVe


niod multi molecular hyaluronic complex mmhc2 30mlMulti Molecular Hyaluronic Complex, Niod  
ord033 theordinary ascorbylglucosidesolution12 30ml 1560x1960 l873tvitamín C - Ascorbyl Glucoside Solution 12%, The Ordinary 
la roche hydratačný krém Toleriane, La Roche Posay Puritokrém s SPF 50+ Centella Unscented Sun, Purito

Produkty, ktoré používam večer: Po odlíčení si pleť vyčistím tuhým cleanserom od Gallinée, ktorý síce vyzerá ako mydlo, ale je úžasne jemný a vôbec nevysušuje. Potom nanášam séra podľa chuti a potreby, najčastejšie Unscented Serum od Purito, alebo SubQ Skin od Hylamide. Na to už len Bakuchiol & Squalane Oil Serum, skvelé olejové sérum od slovenskej značky Noili, ktorý mi momentálne (počas obdbia dojčenia) úplne stačí ako hydratácia a antiageing zároveň. Teším sa, keď budem môcť neskôr opäť zaradiť retinoidy.

917 1 gallinee cleansing bar tuhy cleanser textureCleanser Bar, Gallinée Purito Centella Unscented Serum grandeCentella Unscented Serum, Purito 866 noili bakuchiol squalane oil serum pletove serumBakuchiol & Squalane sérum, Noili

Aby moja pleť bola zdravá a krásna: Pravidelne sa o ňu starám, pijem veľa vody a poctivo ju chránim pred slnkom. Zároveň každý rok chodím na preventívnu prehliadku znamienok k dermatológovi.

Extra boost, ktorý z času na čas pleti doprajem: Tým, že každý deň používam aktívne látky a hýčkam pleť ráno aj večer, už nemám veľmi potrebu robiť niečo extra. Občas vyskúšam nejakú novú masku a plánujem už konečne zájsť aj na poriadnu kozmetiku.

1

Pomôcka, na ktorú nedám dopustiť: Nedám dopustiť na obyčajné, malé, mäkké froté uteráčiky. Doslova mi zmenili život a pleť k lepšiemu. Pri dvojitom čistení si s uteráčikom namokro pod vlažnou vodou viac krát prejdem tvár a jemne zotieram čistiaci produkt. Cítim sa pri tom ako v spa, zároveň to slúži aj ako jemný peeling a ten pocit dokonalo čistej pleti, ktorý to prináša, je na nezaplatenie.

bio bavlnene obrusky xkko organic 21x21 biele a04froté uteráky Xkko, predáva dm

Mojou najväčšou kozmetickou závislosťou sú: Rozjasňovače. Tých nikdy nie je dosť! Mám rada čistý, minimalistický makeup a rozjasnenú pleť na tých správnych miestach.

Becca Glow Glaze Stickrozjasňovač Glow Glaze Stick, Becca Cosmetics

Foto: archív SmartBeauty, archív značiek

5078

Súvisiace články