Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 29. november 2019

Šafran a pleť

Moderná kozmetika nepozná hranice čo sa týka ingrediencií. Na jednej strane využíva tie najnovšie, najpokrokovejšie prísady vyvinuté vlaboratóriách, no na tej druhej objavuje aj dosiaľ nevyužité prírodné ingrediencie.

Šafran a pleť

Moderná kozmetika nepozná hranice čo sa týka ingrediencií. Na jednej strane využíva tie najnovšie, najpokrokovejšie prísady vyvinuté v laboratóriách, no na tej druhej objavuje aj dosiaľ nevyužité prírodné ingrediencie. Teraz prišiel na rad aj šafran. Každý ho pozná najmä ako prísadu v kuchyni, prípadne ako najdrahšiu koreninu na svete. Vedeli ste však, že táto rastlina má priaznivé účinky aj pleť?

Šafran je veľmi vzácna korenina. Na pol kila tejto koreniny je potrebných 170-tisíc kvetov a navyše zber prebieha iba počas dvoch týždňov v roku, a práve preto je jeho cena taká vysoká. Korenina je známa svojou žiarivo žltou-oranžovou farbou. Používa sa však aj ako prírodné farbivo a občas býva prísadou parfumov.

Ako z neho môže benefitovať pleť?

Konzumácia šafranu má priaznivý dopad na celkové zdravie. Nemôžeme sa preto čudovať, že ovplyvňuje aj stav pleti. Obsahuje napríklad poriadnu nádielku antioxidantov vrátane vitamínu C, no okrem toho je plný protizápalových a antibakteriálnych látok. Je bohatý na minerály, ale tá najsilnejšia zbraň je obsiahnutá v karotenoidoch. Tie sa starajú nielen o zafarbenie tejto prísady.

Karotenoidy sa starajú o celkové zdravie buniek, pomáhajú pri ich regenerácii. Pre pleť to znamená, že pomáha s antioxidáciou, napráva škody UV žiarenia. Keď sa používa topicky, pomáha zlepšovať cirkuláciu, zlepšuje vzhľad jaziev, zjemňuje hyperpigmentáciu a redukuje aj kruhy po očami. Je tiež ideálnou zložkou pre všetkých, ktorí majú citlivú pleť.

korresKorres Golden Krocus Ageless Saffron Elixir Serum sisleySisley The Velvet Nourishing Cream yslYSL Or Rouge Eye Crème

Foto: archív značiek

1293

Súvisiace články