Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 1. október 2019

Neviditeľné póry: Ako na to?

Koľkokrát ste sa už snažili “vymazať” póry zo svojej pleti? Existujú na to rôzne triky, no Pravda je taká, že počet a ich veľkosť sa zmeniť nedá.

Neviditeľné póry: Ako na to?

Koľkokrát ste sa už snažili “vymazať” póry zo svojej pleti? Existujú na to rôzne triky, no Pravda je taká, že počet a ich veľkosť sa zmeniť nedá. Kozmetikou však dokážeme minimalizovať ich viditeľnosť.

Póry však majú veľmi dôležitú úlohu pri zdraví pleti. Pomáhajú regulovať tvorbu mazu a vyplavovanie toxínov. S pribúdajúcim vekom, s nesprávnou životosprávou a nepriaznivými vplyvmi životného prostredia sa ich vzhľad môže zhoršovať. Niektorými produktami a nesprávnou starostlivosťou im však nepomáhame ani my sami. Aké najčastejšie chyby robíme?

Príliš agresívne čistenie

Ľudia s mastnejšou pokožkou majú tendenciu používať agresívnejšie produkty čo vôbec nemusí byť najlepšou voľbou. Viac dráždia mazové žľazy a tým zvyšujú viditeľnosť pórov. Voľte preto jemnejšiu kozmetiku.

 

Pričasté pílingy

Rovnaký efekt majú aj pričasté peelingy a exfoliácie. Dráždia mazové žľazy, ktoré sú následne aktívnejšie a tým zviditeľňujú aj samotné póry. Ľudia si myslia, že tým zredukujú viditeľnosť, no opak je pravdou. Tento úkon stačí vykonávať dvakrát týždenne.

 

Nepoužívate SPF

Ak nepoužívate SPF každý deň, robíte jednu z najväčších chýb, ktorá vedia k rozšíreným pórom. UV žiarenie totiž znižuje produkciu elastínu a kolagénu, čoho výsledkom sú viditeľnejšie póry.

 

Neodličujete sa

Pevne veríme, že tento problém dnes už nemá drvivá väčšina z nás. Je to jednoducho základom čistej, zdravej pleti a neviditeľných pórov. Z pleti nielenže odstránite nečistoty, ale jej aj dodáte potrebnú výživu. Mazové žľazy tak budú pracovať správne a na pleti budú viditeľné len minimálne.

1284

Súvisiace články