Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Šport a fitness / 20. jún 2020

Summer Body: Najlepšie cviky na brucho

Hovorí sa, že tehličky na bruchu sa tvoria vkuchyni. Je to pravda, vzhľad nášho brucha alevel jeho vyrysovania do veľkej miery záleží na strave, ale aj genetike.

Summer Body: Najlepšie cviky na brucho

Hovorí sa, že tehličky na bruchu sa tvoria v kuchyni. Je to pravda, vzhľad nášho brucha a level jeho vyrysovania do veľkej miery záleží na strave, ale aj genetike. Pre mnohé z nás je práve táto partia problémová a častokrát najťažšie zasiahnuteľná. Vypracovať si brucho svojich snov však môžete tými správnymi cvikmi. V kombinácii s upravenou stravou a zdravým životným štýlom sa vám určite podarí vyformovať brucho a pás, o akých snívate.

@camilacoelho

Tieto cviky sú síce veľmi neobľúbené kvôli svojej náročnosti, avšak patria k najefektívnejším. Zároveň je potrebné myslieť na to, že výsledky sa nedostavia po pár dňoch cvičenia. Aby ste videli zmeny, vydržte pri cvičení aspoň 2 týždne a svoju cestu pokojne dokumentujte pravidelným meraním alebo fotkami na porovnanie. Zároveň ide o cviky, ktoré môžete robiť v pohodlí domova pretože na nich nepotrebujete žiadnu výbavu. Nezabudnite však, že výsledný vzhľad vášho brucha môže byť úplne iný ako napríklad brucho vašej obľúbenej módnej ikony. Každá sme iná a aj vzhľad brušných svalov má na svedomí genetiky a stavba tela.

Plank

Hneď na prvom mieste máme jeden z najneobľúbenejších cvikov. Ľahnite si na predlaktia (alebo na dlane) a špičky nôh, pričom chrbát držte vo vodorovnej polohe. Takto by ste mali vydržať aspoň minútu a následne na minutáži pridávajte. Ak vám to na prvýkrát nepôjde, vyskúšať tento cvik môžete aj formou HIIT. To znamená, že budete striedať fázu cvičenia (20 sekúnd) a s fázou oddychu (10 sekúnd) a toto zopakujete 8 krát.

Tvarujete: priame brušné svaly

Koliesko

V tesnom závese za plankom nasledujú klasické koliesko. Veľmi náročný a na začiatkoch aj bolestivý cvik, ktorý si vyžaduje nielen zapájanie brušných svalov, ale aj chrbtových, ramien a rúk. Kľaknite si na kolená, chyťte koliesko do rúk a pomaly sa ním kĺzajte najnižšie, ako sa dá. Dostaňte sa však len do polohy, kde dokážete držať rovný chrbát, nikdy nechoďte nižšie. Postupom času sa budete zlepšovať a dostanete sa nižšie.

Tvarujete: spodné, priame a priečne brušné svaly

Russian Twists

Pokiaľ tento cvik ešte nepoznáte, zaručene sa zaradí k tým najneobľúbenejším. Sadnite si na zem, zdvihnite a pokrčte nohy. Otočte sa v trupe najskôr do jednej strany a potom do druhej, následne vystrite nohy a opäť ich pokrčte. Zopakujte aspoň 15 krát v 4-5 sériách.

Tvarujete: priame a šikmé brušné svaly

Side Plank

Ak ste si mysleli, že nič horšie ako bežný plank nie je, ešte ste zrejme nevyskúšali side plank. Pri tomto cviku stojíte na jednej ruke a nohe zboku, pričom sa snažíte držať torzo úplne rovné. Ak je tento cvik pre vás jednoduchý, môžete pridať dips, čiže prehýbanie sa v páse. Tento cvik môžete robiť na čas, alebo v 4-5 sériách po 15 opakovaní.

Tvarujete: priame a šikmé brušné svaly

Dvíhanie nôh v ľahu

Pri tomto cviku dáte zabrať jednej z najťažšie zasiahnuteľných partií brucha- spodným brušným svalom. Stačí si ľahnúť na chrbát, vystrieť nohy a pomaličky ich dvíhať do 90-stupňového uhla. Tento cvik takisto opakujte 15 krát v 4-5 sériách. Ak je pre vás až príliš jednoduchý, nahradiť ho môžete vytrvalostnou verziou, pri ktorej takisto ležíte na chrbte a vystreté nohy držíte asi 10-15 centimetrov nad zemou. Táto verzia je vhodná napríklad v spomínanej forme HIIT.

Tvarujete: spodné brušné svaly

Foto: Instagram

 

2175

Súvisiace články