Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Šport a fitness / 15. máj 2020

Hodiny baletu podľa Dior

Balet amóda sú skvelou dvojicou. Zrejme aj preto sa Maria Grazia Chiuri nechala nahovoriť na navrhnutie baletných kostýmov pre rímsky balet ešte začiatkom minulého roku.

Hodiny baletu podľa Dior

Balet a móda sú skvelou dvojicou. Zrejme aj preto sa Maria Grazia Chiuri nechala nahovoriť na navrhnutie baletných kostýmov pre rímsky balet ešte začiatkom minulého roku. Teraz značka Dior prehlbuje svoj vzťah ku tomuto krásnemu tancu prostredníctvom hodín baletu, ktoré prináša svojim fanúšikom prostredníctvom videí.

Už samotných Christian Dior však bol známy svojou láskou k tomuto umeniu, ktoré nazýval hypnotizujúcou disciplínou. Častokrát hľadal svoju inšpiráciu v tanci či v samotnom balete. O niekoľko rokov neskôr jeho nástupkyňa, Maria Grazia Chiuri zase neodolala ponuke pripraviť kostýmy pre vystúpenie Nuit Blanche v rímskom divadle Teatro dell’Opera di Roma. Táto romanca medzi módou a baletom teraz pokračuje aj sériou videí, ktorá vznikla na spestrenie dní počas karantény.

Módny dom Dior tak vytvoril sériu videí, ktoré vedú významné postavy zo sveta baletu. Svojich divákov v nich učia základné pozície a pohyby. Séria videí pozostáva z troch videí. Každé z nich nás prevedie základnými pozíciami a pohybmi, ktoré vás naučia zostaviť si vlastnú kompozíciu. Balet je navyše skvelým pohybom v prípade, že chcete formovať postavu. Dnes baletné hodiny nájdete už aj v lepších fitnescentrách, preto nevyužiť takúto lukratívnu ponuku od módneho domu Dior by bola škoda. Učiť sa môžete priamo od významných osobností z baletnej scény a nepotrebujete na to nič okrem legín a ponožiek.

 

Foto: Dior

1365

Súvisiace články