Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Šport a fitness / 9. január 2020

Wellness trendy na rok 2020

Aj wellness priemysel sa vyvíja, mení apodlieha najnovším trendom či technológiám. Vtomto segmente vzniklo množstvo aplikácií, ktoré vás naučia správne cvičiť aj meditovať alebo poradia vám ako uvariť zdravé jedlo.

Wellness trendy na rok 2020

Aj wellness priemysel sa vyvíja, mení a podlieha najnovším trendom či technológiám. V tomto segmente vzniklo množstvo aplikácií, ktoré vás naučia správne cvičiť aj meditovať alebo poradia vám ako uvariť zdravé jedlo. Ktoré ďalšie wellness trendy nás čakajú tento rok?

Aktívna rehabilitácia a oddych

Svoje telo roky trénujeme na to, aby dosahovalo stále lepšie a lepšie výkony, chceme byť zdravší, silnejší, rýchlejší, štíhlejší či svalnatejší a pritom mu nedoprajeme rehabilitáciu a oddych. Tento rok sa to zmení a na rekonvalescenciu budeme viac dbať. Či už pôjde o základný strečing, kryoterapiu, otužovanie, či masáže u profesionálov, alebo domáce cviky na uvoľnenie svalstva, tela a mysle, rehabilitácia sa stane neoddeliteľnou súčasťou života aj neprofi športovcov.

 

Alkohol-free bary

V posledných rokoch začalo stúpať množstvo mileniálov, ktorí nepijú alkohol vôbec alebo len veľmi málo. Táto významná zmena v životnom štýle sa čoskoro odrazí aj na vzniku úplne nových podnikov, barov podávajúcich nealkoholické drinky. Pretože aj ľudia, ktorí nepijú alkohol radi zaexperimentujú s chuťami. Jeden takýto podnik, Getaway, napríklad vznikol už v Brooklyne. Iné, klasické bary zase budú významné rozširovať ponuku nealkoholických drinkov.

 

Domáce tréningy

Dnešná doma je skvelá v tom, že nás nenúti chodiť do fitka ak nechceme a tréning si môžeme dopriať aj v pohodlí domova. Nespočetné množstvo tutoriálov na YouTube, špeciálne aplikácie, pomôcky na domáce cvičenie či dokonca inteligentné príslušenstvo, ktoré vás naučí správne cvičiť, nám k tomu pomáha.

 

Zodpovedná konzumácia

Nielen v móde, ale aj v stravovaní nám bude viac záležať na tom, odkiaľ potraviny, ktoré konzumujeme pochádzajú, za akých podmienok boli vypestované. Na jednej strane zohráva svoju rolu etická otázka, na tej druhej ekológia a samozrejme aj lokálny prvok. Okrem toho, že množstvo značiek a výrobcov potravín sa snaží obmedziť plasty, priniesť ekologické varianty obalov, ako spotrebitelia zároveň chceme čoraz viac podporovať lokálnu výrobu a produkciu.

 

Výživa pre dušu

Hovorí sa, že „v zdravom tele, zdravý duch,“ avšak my si myslíme, že bez zdravého ducha bude zdravé telo len ťažko. Veľkým wellness trendom tento rok bude práve aj dôraz na psychiku- dušu a myseľ. Meditácie a mindfullness sa objavili na scéne už dávnejšie, avšak nikdy nebolo jednoduchšie začať a venovať sa tomu konzistentne. Pomôžu vám v tom mnohé aplikácie, ktoré produkujú white noise pri zaspávaní či pri práci, alebo špeciálne meditačné appky, vďaka ktorým doprajete tréning a zároveň relax aj vašej mysli.

1323

Súvisiace články