Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Líčenie / 24. jún 2021

Letné beauty trendy inšpirované Francúzkami

Na francúzskych ženách je niečo, čo nás k nim veľmi priťahuje. Nie sú dokonalé, nie sú zakaždým oblečené do trendov od hlavy po päty a už vôbec si našu pozornosť nezískavajú extravaganciou.

Letné beauty trendy inšpirované Francúzkami

Na francúzskych ženách je niečo, čo nás k nim veľmi priťahuje. Nie sú dokonalé, nie sú zakaždým oblečené do trendov od hlavy po päty a už vôbec si našu pozornosť nezískavajú extravaganciou. Táto sofistikovaná nenápadnosť je veľmi pútavá a je založená na charizme a nedbalosti. Práve preto sa toto leto inšpirujeme aj niekoľkými beauty trikmi, ktoré väčšina z nich využíva v každodennom živote.

Pleť v hlavnej úlohe

Niektoré Francúzky nemajú na sebe ani štipku make-upu a aj tak nás zaujmu svojou krásou. Ich tajomstvo však tkvie v nude, prirodzenom líčení, ktoré je založené na zdravej pleti. Dnes už vieme, že krásu si ani tými najlepšími líčidlami neprivodíme, je to stav mysle a výsledok dlhodobej starostlivosti. Francúzky si na tom dajú záležať a ich čerešničkou an torte je následne prirodzené, nude líčenie. Stavte na minimum produktov, jemné krytie a rozjasnenie. V lete sa vám zíde namiesto make-upu BB alebo CC krém, prípadne moderné verzie tónovaných hydratačných krémov. Stavte na tie, ktoré vám pridajú ten povestný glow. Doplniť líčenie môžete jemnučkým bronzerom a highlighterom, ktorými zvýraznite strategické miesta. Bronzer sa hodí an lícne kosti a špičku nosa, highlighter na čelo, pod obočie aj na bradu.

@chloelecareux

Tajomný detail

Nenápadný a pritom taký silný detail. Hovoríme o vôni, ktorú síce nevidíme, ale pritom dokáže úplne zmeniť naše vnímanie. Platí to napríklad v interiéroch, v prírode, ale aj pri ľuďoch. Francúzky poznajú mox správne zvoleného parfumu a práve v ňom tkvie sila ich príťažlivosti. Leto je ako stvorené pre ľahšie, svieže tóny, ktoré podčiarknu dobrodružnú povahu tohto ročného obdobia, ale aj jeho sladkosť a romantiku. Nech už si zvolíte akúkoľvek vôňu, mala by vás skvelo vystihovať, musíte sa v nej cítite samé sebou, len tak dosiahnete želaný efekt.

gabriellecaunesil@gabriellecaunesil

Francúzska ofina

Táto ležérna, jemne retro a pritom stále trendy ofina je už snáď aj legendárna. Pokiaľ rozmýšľate nad malou zmenou alebo dokonca nad ofinou, táto je ideálna pretože sa každému hodí a pokiaľ sa vám nebude páčiť, jednoducho ju schováte. Je synonymom práve tej spomínanej franúczskej ležérnosti a nedbalej elegancie. Pôsobí strapato a pritom upravene. Krásne vynikne na rôznych typoch vlasov, na rovných aj kučeravých, a samozrejme aj v rôznych dĺžkach. V kombinácii s letným stylingom napríklad beach waves alebo mermaid waves takto jednoducho vytvoríte každý deň sofistikovaný look, či už ste doma alebo na dovolenke.

sabinasocol@sabinasocol

Pobozkané pery

Keď sa povie Francúzka, mnohým okamžite napadnú ikonické červené pery. Výrazný červený rúž pravdepodobne skutočne nájdete vo výbave každej Francúzky, avšak aj jeho použitie je dôležité. Efekt pobozkaných pier totiž prinesie do vášho líčenia opäť tú správnu dávku ležérnosti a nenútenosti. Vytvoriť ho je pritom také jednoduché, nalíčené pery jemne prstom rozmažte, pokojne výjdite za okreaje pier, aby farba prechádzala do stratena a pery neboli jasne definované. Toto líčenie však môžete vyskúšať aj s inými farbami, nielen červenou. Na leto je skvelou voľbou napríklad fuksiová alebo korálová.

jeannedamas@jeannedamas

Povedze to pohľadom

Ak chcete vytvoriť zaujímavý look napríklad na letné rande, večeru s kamarátkami alebo garden párty, riaďte sa svojou náladou a pretransformujte ju do líčenia očí. Klasická tekutá linka je vždy stávka na istotu, po ktorej Francúzky rady siahnu pre efekt femme fatale. Nemusíte sa však báť ani dymového líčenia, trblietok alebo letných variácií tekutej linky, napríklad vo farebných verziách. Buďte spontánne a zaexperimentujte. Pokiaľ máte výrazne nalíčené pery, zvoľte minimalistický look pre zvyšok tváre a očí. Ak však máte náladu na nude pery, vaše oči nechajte zažiariť naplno a doprajte im viac farieb, viac výrazných detailov. Dôležité je dosiahnuť harmóniu nedbalosti a upravenosti.

constancearnoult@constancearnoult

Foto: Instagram

1091

Súvisiace články