Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Líčenie / 20. máj 2021

Linka s moderným nádychom

Očná linka patrí k najobľúbenejším a najmocnejším nástrojom v líčení. Dokáže náš vzhľad doslova premeniť.

Linka s moderným nádychom

Očná linka patrí k najobľúbenejším a najmocnejším nástrojom v líčení. Dokáže náš vzhľad doslova premeniť. Vďaka orámovaniu, ktoré našim očiam poskytuje vytvára aj hĺbku pohľadu. Avšak dnes sa nosí aj iná podoba očnej linky, na akú sme zvyknutí a práve tá nás zaujala. Takáto dvojitá linka sa dá nosiť hneď na niekoľko spôsobov. Inšpirujte sa.

Nenápadne a zvodne

Dvojitá linka sa môže zdať ako too much na bežný deň, avšak keď zvolíte jemný prístup, pokojne si ju môžete dopriať aj počas bežného dňa. Namiesto klasickej čiernej zvoľte hnedú farbu a namiesto tekutej formy radšej tú tuhú v ceruzke. Linka bude takto menej výrazná, avšak stále dostatočne viditeľná. Líniu rias orámujte tak, ako ste zvyknutí, no pridajte ešte jednu linku, ktorá orámuje najhlbšiu časť v hornej oblasti oka. Podľa potreby rozmažte, aby ste dosiahli želaný efekt.

@melissa.hernandez

Femme fatale

Elegantnejšiu aj výraznejšiu linku vytvoríte pomocou čiernej, či už ceruzky alebo tekutej linky. Ako základ vytvorte klasické cat eye orámovaním línie rias a následným potiahnutím linky smerom ku spánkom. O niečo vyššie nad túto linku vytvorte druhú, tentorkát v inej farbe. Veľmi pekne vyniknú metalické tóny, avšak experimentovať môžete aj s inými farbami. Takýto look je skvelý na spoločenské udalosti, ale aj na rôzne párty či večierky.

nikki makeup@nikki_makeup

Výrazne

Ak sa nebojíte farieb a radi experimentujte, vytvorte linku vo výraznej, netypickej farbe. Kráľovská modrá je skvelou voľbou, no báť sa nemusíte ani iných farieb. Podobne ako v prvom prípade, najskôr vytvorte prvú linku po línii rias a potiahnite ju smerom k spánkom. Vonkajší koniec linky následne využite ako východiskový bod, od ktorého vytvoríte oblúk pod obočím a lá 50.roky. Takáto linka si vyžaduje trochu zručnosti, no odmenou pre vás bude štýlový look, ktorý je ako stvorený na leto.

patrickta@patrickta

Umelecky

Takouto linkou dosiahnete wow efekt bez zbytočne komplikovaných detailov a dekorácií. Krásne vynikne samá o sebe, doplnená len zvýraznenými riasami. Postup pri nej je veľmi podobný ako v rpedchádzajúcom prípade, avšak farba linky by mala byť klasická - čierna alebo hnedá. Namiesto toho, aby ste vrchnú líniu - oblúk zahli, linku potiahnite viac rovno. Vytvoríte tak efekt egyptského líčenia, ktorý bude pôsobiť doslova umelecky.

patrickta2@patrickta

Trendy

Táto verzia linky pôsobí veľmi sviežo a trendy, pričom svoje využitie nájde aj počas bežného dňa. Prepája strategicky vytvorenú linku a zaujímavé farby, avšak oproti predchádzajúcim typom nie je až taká výrazná, ale stále iná a zaujímavá. Linka by nemala byť až taká ostrá a definovaná, ale mala by mať jemne rozmazaný efekt a svetlejší vzhľad. Vďaka tomu nepôsobí príliš nútene a je skvelá aj na bežnejšie dni. Spodnú linku vytvorte pomocou čiernej či hnedej a na ňu aplikujte farebnú linku, pokojne v netradičnejšej farbe.

sydneyjharper@sydneyjharper

Klasický upgrade

V prípade, že by ste chceli vytvoriť upgradovanú verziu klasickej linky s efektom mačacích očí, vyskúšajte túto verziu. Vytvorte linku na línii rias a poriahnite ju smerom k spánkom. Náasledne vytvorte druhú líniu niekoľko milimietrov nad ňou a kopírujte líniu prvej linky smerom k spánkom. Na konci by ste mali tieto dve linky prepojiť. Vnútro môžete nechať prázdne, nevyplnené, alebo ho môžete jemne dotónovať očným tieňom.

nikki makeup2@nikki_makeup

Foto: Instagram

1063

Súvisiace články